obična supa?

dive:
ču li ti limunado za trigliceride i holesterol?

ako ti se vise svidja mozes ti i u 1L ulja da skuvas supu.

samo - u supu se ne dodaje ulje. masnoca u supama je zivotinjskog porekla.

a ono je recept za laganu povrcnu supicu.ili ti bujon od povrca..sa testeninom ili bez.

koliko kuvara, toliko recepata.
za nekoga supa nije ukoliko nema prst masnoce na povrsini. tako je sprema moja ex svekrva. celo domace pile u lonac - pa kuvaj.

jedini problem je sto zena ima zakrecenje svih velikih krvnih sudova i sto joj saka lekova ide pride uz svaku casu vode.
al` ni danas ne odustaje od svoje supe..kaze kako nista ne moze da jede, samo supicu i zasiti se.

svaka joj cast, kad bih pojela samo tanjir njene supe holesterol bi me ubio na mestu.

i tako... o ukusima ne vredi raspravljati..
Može. U uljima biljnog porekla - nema holesterola...:wink:

limunada:
ma jasno je da je supa od povrca...ali na sta ce liciti ,samo kuvano u vodi i slano ?
mislim zbog ukusa...:wink:
izgleda da mu je bolje ipak da skuva supu iz kesice... :)

Izgleda.......I u supice od povrća stavlja se kašika, dve ulja.

Supe iz kesica su napravljene od dehidriranih mešavina preslanog povrća i životinjskih kostiju i masnoća.....Znači, bljak...U litar vode dve,tri kašike začina C, kašika ulja, malo testa, i eto je bolja, i jevtinija supica. Ako se još doda i neki paradajz.....mljac,mljac..

parka:
Kako ti uspe? Ja kad sam probala raspalo se na hiljadu komadića.....
jaja moraju da budu sveza, a najbolje je ako su na sobnoj temperaturi
stavis dosta vode i cekas da provri, kad provri, smanji temperaturu i stavi jaja
nemoj ih pomerati, neka ostanu na tom mestu gde su
i nemoj da ti voda jako vri, nego neka vri lagano
ako hoces, mozes pre toga jaje da razbijes u kutlacu, pa polako spusti u vodu ( mada ja to ne radim )
jel ti serpa (tiganj) ima debelo dno ?

goldfish:
stavis dosta vode i cekas da provri, kad provri, smanji temperaturu i stavi jaja
ako hoces, mozes pre toga jaje da razbijes u kutlacu, pa polako spusti u vodu ( mada ja to ne radim )

Poširana jaja sam tako pravila, u supenu kašiku, pa polako u vodu. Mislim da se u vodu stavi malo sirćeta.

goldfish:
silly me

Back