Obican satelit-sta se moze s njim "hvatati"

Philosopher of life

Zainteresovan član
Poruka
395
Pozdrav svima,
dugogodisnji sam korisnik kablovske i hteo sam da predjem na satelitit tj na CS :).
Kazite mi najpre mogu li prostim montiranjem satelita (tanjir,lnb,motor,risiver) kanala hvatati ista od domacih kanala ili su svi oni kodirani ( mislim na b92,studio b i sl)?
Kazem jer me zanima stabilan signal bez gubljenja kanala, a sam taj proces prelaska na satelit cini mi se "bolan" jer opet ne mogu da se skinem sa kablovske a CS ne pokriva domace kanale.Jesam li u pravu ili ne?

Hvala

Ok raspitao sam se dodatno-SATELIT NE VATA NISTA od domacih kanla, tj ponuda je katastrofalna.
Kao sto sam i mislio bice problem oterati kablovsku, u danasanjim okolnostima to je cak nemoguce.

kako ne vata nista od domacih kanala?
A ovi silni paketi sto su za exyu trziste sta je sa njima tj total digi polaris hrt bnet maxtv jeste da se oni placaju i da se malo drugacije nalaze na satelitu
Ovde imas na forumu razvrstano koje trenutno slobodne nase kanale mozes da gledas bez pretplate a ostalo uz neku nadohnadu sam si pomenuo cs moze i to da se gleda

Vidim da te zanima cs... izbor je do skora bio veliki. Naime dok je total mogao da se gleda preko cs svi domaći kanali su bili dostupni kao u kablovskoj, sada je to onemogućeno tako da je ostao Digi ili Polaris ali u ni jednom paketu nemaš Prvu tv, Avalu, Studio B,Pink....
I još nešto, sa risivera možeš zakačiti samo jedan TV dok na kablovskoj nije tako. Moj ti je savet ipak ostani na kablovskoj jer i cs se plaća, a ako te zanimaju samo fta odnosno slobodni kanali na sat anteni izbor je što se tiče domaćih kanala "tanak"

Vidim da te zanima cs... izbor je do skora bio veliki. Naime dok je total mogao da se gleda preko cs svi domaći kanali su bili dostupni kao u kablovskoj, sada je to onemogućeno tako da je ostao Digi ili Polaris ali u ni jednom paketu nemaš Prvu tv, Avalu, Studio B,Pink....
I još nešto, sa risivera možeš zakačiti samo jedan TV dok na kablovskoj nije tako. Moj ti je savet ipak ostani na kablovskoj jer i cs se plaća, a ako te zanimaju samo fta odnosno slobodni kanali na sat anteni izbor je što se tiče domaćih kanala "tanak"

Hvala na odg, kazi mi da li bi mozda uspela kombinacija one klasicne antene ( ne znam kako ih danas zovu buvljacke,poljske, bugarske:) pa da sa njima hvatam domace kanale.u centru sam Nbg i pokrivenost je odlicna znam da sam pre hvatao SVE domace kanale.Pa da dodam jos i satelitsku antenu za CS koji znam da se placa nije problem.Ako imas neku informciju preko moze i PM.
Hvala puno jos jednom

Kombinacija sat. risivera i zemaljske antene vrši se bez problema jer se koriste različiti ulazi na TV-u (AV-RF)
Za prijem zemaljskih programa uzmi antenu sa pojačivačem tkzv. "tera" to je mrežasta antena košta oko 1000 din zavisi gde je kupuješ.
Što se tiče sat. risivera ako se odlučiš preporučujem ti da uzmeš neki HD koji može da radi sa cs (pogotovo ako imaš i tv HD)

Back