"Obezbeđenje Ade Ciganlije udaljilo migrante sa plaže"

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.537

http://www.blic.rs/vesti/beograd/obezbedenje-ade-ciganlije-udaljilo-migrante-sa-plaze/dc5fg6w

"Obezbeđenje JP "Ade Ciganlije" udaljilo je juče oko podneva grupu migranta sa dela makiške plaže što je osudila humanitarna organizacija "Info park". Oni tvrde da su se Komunalna policija i obezbeđenje loše ophodili prema migrantima koji su samo želeli da se osveže.
Međutim, kako tvrde iz uprave Ade Ciganlije, mladići su zamoljeni da odu sa plaže jer su se nedolično ponašali. Obezbeđenju je slučaj prijavila jedna gospođa koja je reagovala plašeći se za svoje dete.

- Grupa migranata se prskala u vodi i tako zapljuskivala i nju i malo dete koje je bilo u vodi sa njom. Oni su se i skidali pred njima, pa je obezbeđenje po pozivu došlo i reklo grupici da napuste taj deo kupališta – kažu iz JP "Ada Ciganlija", dodajući da nema reči o bilo kakvoj zabrani da migranti koriste javno kupalište, dokle god poštuju pravila i ne ugrožavaju nikoga, što važi za svakog kupača.

Iako spasilačka služba Ade nije upoznata sa incidentom, kažu da gotovo svakog dana moraju da apeluju na kupače koji dolaze na Beogradsko more da se pridržavaju pravila i drže se dozvoljneih mesta za kupanje.

CUCIĆ: NE ZNAJU DA PLIVAJU

Komesar za izbeglice, Vladimir Cucić ističe da je jedan od većih sigurnosnih problema to što migranti uglavnom ne znaju da plivaju, i da se odlaskom na kupališta izlažu velikom riziku.

- Ovde su trenutno ljudi iz Pakistana, Irana, kao i Avganistana i država iz kojih su ljudi uglavnom neplivači. Pre nekoliko godina imali smo situaciju da se upravo zbog ove nepažnje utopilo dete od 11 godina – kaže Cucić.".

:think:
Da li ste u skorije vreme bili na Adi ?
Posebno taj deo na Makiskoj strani , gde su koncentrisane izbeglicke "kolonije" u onom pocetnom delu , mada ih ima skoro po celoj Adi i oko jezera ...
U glavnom su pristojnog ponasanja , ali eto jedne grupe sa nedostatkom obzira i kulture ponasanja na javnim mestima i potencijalnog problema gradu Beogradu i njegovim stanovnicima .

http://www.blic.rs/vesti/beograd/obezbedenje-ade-ciganlije-udaljilo-migrante-sa-plaze/dc5fg6w

"Obezbeđenje JP "Ade Ciganlije" udaljilo je juče oko podneva grupu migranta sa dela makiške plaže što je osudila humanitarna organizacija "Info park". Oni tvrde da su se Komunalna policija i obezbeđenje loše ophodili prema migrantima koji su samo želeli da se osveže.
Međutim, kako tvrde iz uprave Ade Ciganlije, mladići su zamoljeni da odu sa plaže jer su se nedolično ponašali. Obezbeđenju je slučaj prijavila jedna gospođa koja je reagovala plašeći se za svoje dete.

- Grupa migranata se prskala u vodi i tako zapljuskivala i nju i malo dete koje je bilo u vodi sa njom. Oni su se i skidali pred njima, pa je obezbeđenje po pozivu došlo i reklo grupici da napuste taj deo kupališta – kažu iz JP "Ada Ciganlija", dodajući da nema reči o bilo kakvoj zabrani da migranti koriste javno kupalište, dokle god poštuju pravila i ne ugrožavaju nikoga, što važi za svakog kupača.

Iako spasilačka služba Ade nije upoznata sa incidentom, kažu da gotovo svakog dana moraju da apeluju na kupače koji dolaze na Beogradsko more da se pridržavaju pravila i drže se dozvoljneih mesta za kupanje.

CUCIĆ: NE ZNAJU DA PLIVAJU

Komesar za izbeglice, Vladimir Cucić ističe da je jedan od većih sigurnosnih problema to što migranti uglavnom ne znaju da plivaju, i da se odlaskom na kupališta izlažu velikom riziku.

- Ovde su trenutno ljudi iz Pakistana, Irana, kao i Avganistana i država iz kojih su ljudi uglavnom neplivači. Pre nekoliko godina imali smo situaciju da se upravo zbog ove nepažnje utopilo dete od 11 godina – kaže Cucić.".

:think:
Da li ste u skorije vreme bili na Adi ?
Posebno taj deo na Makiskoj strani , gde su koncentrisane izbeglicke "kolonije" u onom pocetnom delu , mada ih ima skoro po celoj Adi i oko jezera ...
U glavnom su pristojnog ponasanja , ali eto jedne grupe sa nedostatkom obzira i kulture ponasanja na javnim mestima i potencijalnog problema gradu Beogradu i njegovim stanovnicima .

Viđam ih redovno. Gledaju bre naše žene ispadoše im oči. Kupaju se u belom donjem vešu ili obučeni. Malo nenormalno po meni. Vidim da i ne znaju za drugačije. Ali da plivaju znaju.

Sećam se, pre jedno 20 dana smestili se njih 15 kod neke dve tinejdžerke, ušli malo u vodu, a onda na obalu pa samo gledaju u ove dve. Posle jedno pola sata neprijatne situacije njih dve su otišle. Ne deluju mi nasilno, mada je bolje bilo bez njih.

Neka se kupaju, ali što reče dok "poštuju pravila i ne ugrožavaju nikoga, što važi za svakog kupača".

Ne mogu da pricam da sam ja isto, jer verovatno nisam...
Slican primer, donekle slican, je kad vojsci dozvole da sedi u nekom fensi kaficu blizu gimnazije i gde dolaze ribe.
Jedan takav kafic je isto tako imao zabranu.
Udjem ja tamo , kelner odmah "gazda zabranio ulaz vojsci", a upeklo...a ja 2m i urednog izgleda (prvo smiruje kelnera, a drugo sefa)..
I zamolim ozbiljno ali ljubazno da popijem jedno pice i mozda procitam novine, za posebnim stolom, necu da nikom smetam.
I dozvole mi.

I tako svaki dan. Posle nekog vremena navrati i gazda i naravno odmah napravi pitanje, i kazu mu svi kelneri, da sedim , popijem bezalkoholno i citam novine, cekam da mi prodje 2h, da ne idem u kasarnu na seks, tek kad moram.Krivinarim.
I prodje kod gazde, dade i on dozvolu, a vremenom su pocele i gimnazijalke da pitaju da sednu za sto , da pricaju i da se sale sa mnom, iako sam u uniformi..
A iz price njihove je bas ispalo da su devojke u tom mestu vojnofobicne, bilo zbog neprijatnosti vulgarnog dobacivanja, bilo zbog prica da je bataljonka...
Ali da je ocigledno da nisu svi vojnici isti...

Medjutim, videvsi mene u uniformi, nalozise se neki ugovorci i vec prvi put dobacivanja, cupi, dodji malo vamo i slicno...
Kad sam ih video drugi put, jos gora varijanta, sam sam prestao da odlazim tamo, a kasnije sam cuo da je gazda opet zabranio vojsci ulaz u objekat.
Glupo je bilo da povlacim sebe kao izuzetak , kad je i strah i praksa izuzetaka jaca a i treba da bude jaca od pristojnog...

Tako i ovo...
Dok se ne uvede izbeglicka redarska sluzba, moze da se desi da samo gladnooki budu oterani sa vode koja sluzi da se operu i uljude..
Steta sto to nikom ne pada na pamet....stave trakicu oko ruke sa par arapskih znakova, pa nek uce kulturi lokalaca izbeglice...jer tesko je znati obicaje novih ako jos ne znas ni jezik..

Ali umesto tako da im se olaksa posao , malo da zarade para, i uredi se dok su tu....bez ocekivanja cinkanja i slicnog, seljoberi na vlasti na svim nivoima blage veze nemaju dok za pljacku imaju varijante koje jedva ja razaberem, nanjusim...
Steta sto Srbi uvek zele da budu domacini ali po cenu kesha, a ne pametne organizacije...

Cekaj koja moroncina je zabranila da se prskas vodom? Retardiran skot bolje da je zabranio ulazak u Evropsku kanalizaciju i banjanje u istoj....

Nije to tako rigorozno. Ali kada kupači preteraju budu opomenuti.

Zabranjeni su dušeci, penjanje na ogradu od bova, skakanje sa ramena, ali se sve to toleriše do određene granice, tj. dok ljudi ne počnu da ugrožavaju druge ljude.

Cekaj koja moroncina je zabranila da se prskas vodom? Retardiran skot bolje da je zabranio ulazak u Evropsku kanalizaciju i banjanje u istoj....

Ja sam shvatila da je problem bio što su se skidali, šta god to značilo.... Da li do gaća ili do bez gaća, sad...

Uostalom, verujem da ne znaju baš da se ponašaju na plaži i dan nije ptijatno kad su navalentni u tom smislu...

А теби би било мило да ти мајку, сестру, девојку, запљускују полудивљи штрокави мигранти у доњем вешу? :dash:

Lupetanju nikad kraja... Bitno je da su nam reke kao sto su Dunav i Sava savrseno ciste. Daj pre, treba proveriti mozgove tih ljudi koji dozvoljavaju deci da se kupaju u takvim sranjima....

Lupetanju nikad kraja... Bitno je da su nam reke kao sto su Dunav i Sava savrseno ciste. Daj pre, treba proveriti mozgove tih ljudi koji dozvoljavaju deci da se kupaju u takvim sranjima....

Којешта. Није ту реч о чистоћи воде Саве, Дунава, Савског језера, већ о нашем стилу живота, да на плажама и базенима будемо у купаћим коститмима, да се купамо и сунчамо, а да нико не пиљи, не спопада и не "прска" наше жене и девојке.
Мигранте нити смо звали, нити смо проузроковали њихов егзодус. Толико о лупетању дежурних контраша, који би увек да свале кривицу, на нас и нашу државу.

Što se tiče čistoće, voda na Adi je najčistija u odnosu na bazene i reke. Najprljaviji su bazeni. A reke su čiste, ali kako gde. Npr. Lido je prljaviji od bazena, dok je Šveb čistiji od Ade.

Pa sto ih ne.puste da se udave :D ja idem ali na nbg stranu uglavnom...nisam oh nesto videla ove godine.

- - - - - - - - - -

Ja bih ih pustila da.se podave.sa.sve svojim nakotom :D
A nakot bi sada bio ko?
Srpska deca?
Ovi su neki "samci", znaci bez okota i nakota.
I tek sada videh da su udaljeni jer kao ne znaju da plivaju, a i prskali su nekoga vodom.

- - - - - - - - - -

Da su ih puštili na Adu dobili bi otkaz
Pa ti si obezbedjenje, znas da je pušcanje i pušenje zabranjeno:zcepanje:

Back