OBELEŽENA GODIŠNJICA ATOMSKOG BOMBARDOVANJA HIROŠIME

Бацање атомских бомби на Хирошиму и Нагасаки, можда, јесте "логична последица тока рата".

Али, ја, као човек, никад нећу прихватити да је то било оправдано.

Напротив.

И, с те стране, изјаве у стилу "заслужили су" ми апсолутно нису прихватљиве.

Штавише, и ја бих на њих ставила :shock:

Слава свим невиним жртвама.

kreativac:
О томе су Јапанци требали раније мислити мало раније.И мени је жао невиних жртава али Јапанци су изазвали гнев.Требали су тога бити свесни.

A da li smatraš opravdanim bombardovanje Beograda?

Postoje ljudi, koji poput tebe u primeru sa Japancima, komentarišu i bombardovanje Beograda.

Malo je besmisleno, jel da?

Marqueaux:
А Срби су бомбардовање заслужили тиме што су шта? Урадили нешто слично као Јапанци, може бити?

Ja tvrdim da je bombardovanje Srbije bilo besmisleno i po meni se ne može ničim opravdati, samo iz jednog razloga: ceo jedan narod (znači milioni civila koji nisu mogli da utiču na dogadjaja) je patio i stradao.

Da li misliš da su svi Japanaci bili vojnici koji su činili zločine u WW2, pa su zaslužili tako stravičnu kaznu?

Po meni nikada nije opravdano kažnjavanje celog jednog naroda zbog pogrešne politike njegovih vodja.

Norma Kampl:
Бацање атомских бомби на Хирошиму и Нагасаки, можда, јесте "логична последица тока рата".

Али, ја, као човек, никад нећу прихватити да је то било оправдано.

Напротив.

И, с те стране, изјаве у стилу "заслужили су" ми апсолутно нису прихватљиве.

Штавише, и ја бих на њих ставила :shock:

Слава свим невиним жртвама.
Slažem se sa ovim, uz dodatak
da su Ameri u datom trenutku procijenili da bi bacanjem ove dvije bombe,
poginulo ipak mnogo manje ljudi nego da se krenilo klasičnim načinom zauzimanja
otočja i dovođenja do kapitulacije.
Ne zaboravimo da Japanci bi za tu obranu koristili vjerojatno i još nekave
metode pout kamikaza i nepredavanja do samog kraja,
čime su se iskazali i na Okinava, i još nekim bitkama, gdje je izginulo nemili broj ljudi

Marqueaux:
где сам ја рекао да су Јапанци заслужили бомбардовање? Што се мене тиче, сазнања нуклеарне физике никада нису ни требала да мрдну даље из лабораторије... Евентуално за неку медицинску употребу.
Ма, не узнемиравај се, ја нисам ни мислила на тебе.

Marqueaux:
где сам ја рекао да су Јапанци заслужили бомбардовање? Што се мене тиче, сазнања нуклеарне физике никада нису ни требала да мрдну даље из лабораторије... Евентуално за неку медицинску употребу.

Ne, diskusija je tekla u tom pravcu, a forumaš pre tebe je rekao, parafraziram, da je trebalo da Japanci o tome misle ranije. Onda ide tvoje pitanje, pa tako... :lol: Nije bilo loše namere.

Registra.:
A da li smatraš opravdanim bombardovanje Beograda?

Postoje ljudi, koji poput tebe u primeru sa Japancima, komentarišu i bombardovanje Beograda.

Malo je besmisleno, jel da?
Није бесмислено.Не можеш поредити Јапан и Србију.Апсолутно је неприхватљиво трпати злочинце у исти кош са Србијом кад знамо да је рат наметнут.

kreativac:
Није бесмислено.Не можеш поредити Јапан и Србију.Апсолутно је неприхватљиво трпати злочинце у исти кош са Србијом кад знамо да је рат наметнут.

Ja tvrdim da je bombardovanje Srbije bilo besmisleno i po meni se ne može ničim opravdati, samo iz jednog razloga: ceo jedan narod (znači milioni civila koji nisu mogli da utiču na dogadjaja) je patio i stradao.

Da li misliš da su svi Japanaci bili vojnici koji su činili zločine u WW2, pa su zaslužili tako stravičnu kaznu?

Po meni nikada nije opravdano kažnjavanje celog jednog naroda zbog pogrešne politike njegovih vodja.

Već sam odgovorila nekome pre tebe.

Back