OBECAJ MI...(Za REV)

Da me neces zaboraviti sve dok tvoja dusa u mojoj svetli
i da ovu sliku koju ne slkam kistom jer slikar nisam
znacice ti, slikana srcem za te, cudnim bojama nekim
arhaicno razbacanim, bez reda i proreda, al" toplim i mekim

Veru kao najlepsi dar slikam za te s planine pune zelja,
kad se osetis nesrecno i jadno. Ispij i tugu i kap veselja
jednog bez drugog nema, bez jednog se ne bi cenilo drugo
ne postoje srece bez tuge,i nista ne traje dugo, zauvek dugo...

Slikam Mir za te, da prekrije predele kojima hodas i snujes
da ga sacuvas za vecnost, makar tren samo koji osetis i cujes
da zivotu ti lucha bude. Slikam mora za te, zajedno ne plovimo,
jedno kraj drugog, i kad valovi burni lome, i onda kad je tiho...

Ako u neku pustinju zalutas, ako te zivot u nju bez najave baci
bicu kap vode za nomada nevoljnog sto po njoj lutati mora:
Oaza, izvor bicu, i mrav, i zmija bicu sto samo na druge upozorava
da u vecnom krugu stradanja i straha, za tebe budem krug trajanja...

Ako zatreba bicu tvoj orlov let, na mojim krilima ces se izdici
iznad oblaka i pustinja, i ljudi koji cete tako ranjivu lako stici
ti drzi se cvrsto i osluskuj, samo osluskuj, tisine se najvise cuju
i cuces samo ono sto tvoje srce zeli, i tvoji snovi snuju
----------------

Ali, ako jednom odem, ili ako odes, ostavi poruku bez ijednog slova,

ja cu znati da je to zavet i oprostaj, tuga i sreca tvoja i moja...

(Biljana)
kaleidoskopbymikate8.jpg

Od jutros kada sam pročitala,do ovog trena sam pokušavala naći reči.....i polako gubila do sada stečeno uverenje da su reči moje drugarice,koje me uvek verno prate,na svim putevima srca kojima se trudim ići.
Ovo jutro je *razbilo* neka i *utvrdilo* neka druga verovanja.Rečima jezika se ne mogu uvek pretočiti reči duše,ili ja to ovog trena ne umem....jedino što mogu,to je OBEĆATI da sam ona stara Rev - bila,jesam i bit ću !!
Hvala ti na ovom *putovanju* duše....jer uvek samo one jedna drugoj putuju,prepoznate.:heart: :hvala: z:kiss:

Možda mi najdraža moja pomogne bar malo.....obema su vam stihovi drugovi....:) :heart:

Jer srce moje misli večito
neku tužnu misao
što mene jedino boli.

I ma čega da se latim,
plemenitog ili zlog:
mognem li zbog drugih da patim,
ili budem neku sreću srca svog
tudjim bolom kupila;
budem li katkad praštala,
ili se budem uvek svetila,
znaj da sam grehove sve
vec davno iskupila,
znaj da sam već davno
zbog svega ispaštala,
i uvek mi oprosti:

Jer srce moje misli večito
neku tužnu misao
što mene jedino žalosti.

Desanka

Poslednja izmena:
Drage moje Dame, da Vas od srca pozdravim i zahvalim.
Tesko je pisati za nekoga posebno, nekoga odredjenog, jer uvek postoji mogucnost da se propusti da kaze nesto vazno, cini se- najvaznije...

Ja sam pokusala, ako sam bar zrno radosti priustila onima koji citaju sta napisem, meni je dovoljno, i previse...

Za REV, pa sta reci?
Mozda bih najbolje opisala ono sto prema toj dragoj zeni osecam, za sve njen divne reci, za utehe, za sve sto lepo napise i tako nama koji citamo obogati i dan (moze i mnozina, stavise) i dusu, recimo da kazem sledece: Postoje ljudi koji traju, jednostavno traju. Ne moras ih dugo "videti" i videti, oni traju...

Za razliku od onih koji su kao komete, bljesnu iznenada, zaslepe i nestanu, ali ne pre nego sto oprlje,a neki i dobro oprze..

I tom kontekstu, ono sto traje je tesko opisati. Ja se samo nadam da oni znaju da su takvi, i kao takvi su retki i moraju da postoje, inace, sta bi bilo od nas?

Kome bismo, i cemu?

Ja sam danima razmisljala sta da napisem, od ovog malo od onog, sve nedovoljno, ali je sve od srca...

Postojalo je neko strasno vreme kad je svaka topla rec znacila mnogo, bilo cija...Ali, znati da je od REV, znacila je mnogo vise...

Eto, odoh u neke svoje patetike, ali nije me briga. Neka mi neko decidno precizira tu "patetiku" pa da raspravimo:)

Jednom sam obecala Salu da cu za njega da napisem pesmu, ne mogu. Za razliku od REV, nas dvoje se uzivo znamo, mnogo toga je prosao sa mnom, mnogo pomogao, bio uvek tu i da noc produzi do zore trazeci zajedno sa mnom spas, resenje, i skoro uvek uspevao.
Sale je PESMA, REV je njen najlepsi refren koji se ponavlja iznova i iznova, uvek nov i neponovljiv, topaoi utesan, lekovit...beskrajan....

REV je ona koja traje, za Nju i Vas, drage dame veliko srce i srdacni pozdravi...

Poslednja izmena:

Back