Obaveze zena u braku

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Mnogo, rekao bih PREVISE, se govori o PRAVIMA ZENA, kako u braku, tako i van njega.

A jako malo se govori o OBAVEZAMA ZENA, pogotovo obavezama U BRAKU.

Kao sto svi znamo, brak je jedan UGOVOR, gde su kumovi SVEDOCI, a drzava ili crkva (ili oba) registar gde se ugovor REGISTRUJE.

E sada, koje su to OBAVEZE ZENE po tom ugovoru, meni nije sasvim jasno ? I sta se desava kada ih zena NE POSTUJE, koje su SANKCIJE?

Kada se jednom ugovor potpise, te obaveze za oboje (I ZA ZENU) vaze dok SMRT NE POKVARI UGOVOR ili dok se dvoje ne razvedu sudski.

Daklem, koje su OBAVEZE ZENE po tom ugovoru? :think:

Da cujem! :per:

Paaaaa, posto se ne utvrdjuje krivica za razvod...to znaci da nema ni krivice zbog neispunjvanja obaveza...kojih god.

Sto automatski ponistava postojanje navedenih obaveza...:think:

Sto znaci da crva nije ni bilo! :idea:

pih...nikakve obaveze...a ni posao nema zena

Idealna žena
Probudila sam se.
Umila se brzo, pomuzla krave, dala kokošima i zečevima da jedu, isterala koze i krave na pašu.
Probudila sam djecu, napravila im doručak, spakovala ih za školu, odvezla ih u školu, pokosila travu.
Otišla sam na posao, posvađala se sa šefom, izbacila ga iz kancelarije, obračunavala putne naloge, zarađivala novac za firmu, zaradila plaću.
Došla sam kući, iscjepala metar drva, skuvala ručak, dovela djecu iz škole,nahranila ih, prijavila porez na dobit, išla u polje da okopam kupus i krompir do mraka, stigla do frizera.
Vratila sam se kući, uterala krave i koze u štalu, spremila večeru, obnovila osiguranje za auto putem interneta.
Nahranila djecu, okupala ih, stavila ih u krevet, oprala mašinu veša, platila račune putem interneta, pregledala poštu, objesila veš, pojela koricu kruha sa maslacem i medom.
Kada sam se konačno spremila za spavanje, pade mi na pamet:
AJME UŽASA!
Moj muž!
Cjeli dan leži na kauču nepojeban!...

Brak se uređuje samo onda kada ne može drugačije. Zbog toga ne dozvolite da vam zakon uređuje brak. Uredite ga sami, lepše i humanije nego što bilo koji zakon može da predvidi.
Želimo da vam bude lepo, da dugo traje, da se radujete jedan drugom, da živite sa uverenjem da ste danas obavili jedan od najvažnijih i najlepšijih poslova u životu.
Budite ljubomorni, ne jedno na drugo, već na svoj brak. Čivajte ga i branite od svih iskušenja, smatrajte ga dragocenim za svoju sudbinu i sreću.
Neka ovaj dan bude srećan početak vašeg dugog i lepog zajedničkog zivota...

neponovljivi Dusko Radovic

Obaveza je da da sve od sebe da usrecujuci svoju porodicu ne izgubi sopstvenu srecu.

A na koji nacin do toga stvar je dogovora, osluskivanja, kompromisa, mogucnosti a nikako obaveze.

Ja znam da skoro ni jedna zena ne vrsi svoje bracne obaveze. pocev od onih "obicnih" pa do seksualnih. :per:

Ali, naravno, muz je uvek KRIV.

Recimo, jedna moja zena nikada nije htela da kuva!

Druga je volela da kuva, ali nije volela da sprema kucu!

Treca nije volela ni jedno ni drugo, samo je izvrsavala seksualne obaveze...!

Kako USKLADITI sve to?

Mnogo, rekao bih PREVISE, se govori o PRAVIMA ZENA, kako u braku, tako i van njega.

A jako malo se govori o OBAVEZAMA ZENA, pogotovo obavezama U BRAKU.

Kao sto svi znamo, brak je jedan UGOVOR, gde su kumovi SVEDOCI, a drzava ili crkva (ili oba) registar gde se ugovor REGISTRUJE.

E sada, koje su to OBAVEZE ZENE po tom ugovoru, meni nije sasvim jasno ? I sta se desava kada ih zena NE POSTUJE, koje su SANKCIJE?

Kada se jednom ugovor potpise, te obaveze za oboje (I ZA ZENU) vaze dok SMRT NE POKVARI UGOVOR ili dok se dvoje ne razvedu sudski.

Daklem, koje su OBAVEZE ZENE po tom ugovoru? :think:

Da cujem! :per:

Mislim da se tu jedino nekakva vernost pominje.
A vernost je jel jako rastegljiv pojam.

da se ugledaju na majke..ne bolje babe

ovo postaje moda
i moj sin sa svojih 16 god
trazi da u sred sobe sa relativno stilskim namestajem ubacim smederevac
da mu kuvam kao prababe na tihu vatru
da mu mesim hleb, razvijam kore za pitu i rezanca

a ne bi bilo lose i kad bi se ynao red ko u doba Nemanjica kad zene nisu sa muskarcima sedele za stolom

kad je zeni mesto bilo kuci
uz taj jeebeni smederevac
tj ognjiste

bas i ne pricamo o tome
al verovatno bi i zena trebala da bude nevina....

bauk macizma kruzi medj omladincima

Ja znam da skoro ni jedna zena ne vrsi svoje bracne obaveze. pocev od onih "obicnih" pa do seksualnih. :per:

Ali, naravno, muz je uvek KRIV.

Recimo, jedna moja zena nikada nije htela da kuva!

Druga je volela da kuva, ali nije volela da sprema kucu!

Treca nije volela ni jedno ni drugo, samo je izvrsavala seksualne obaveze...!

Kako USKLADITI sve to?

leba ti
sta si ti za sve to vreme radio

Ja bih volela da budem ko moja baba :aha:

:zloca:

Pisala sam o njoj vec na nekoj temi. ne bih da duzim sada :lol:

Nisam siguran da bi volela da budes kao tvoja baba...

U ta stara dobra vremena bio je jedan lep obicaj da zena posle udaje mora svako vece da opere svekrvi i svekru noge pre spavanja....

O muzu i da ne pricamo: njemu je morala da pere i nesto vise od nogu...!

Steta sto se ta BRACNA OBAVEZA danas malo ..... zapostavila...:D

Nisam siguran da bi volela da budes kao tvoja baba...

U ta stara dobra vremena bio je jedan lep obicaj da zena posle udaje mora svako vece da opere svekrvi i svekru noge pre spavanja....

Steta sto se ta BRACNA OBAVEZA danas malo ..... zapostavila...:D
sto,sta fali
opere im noge al ne mora da se mlati sa halterima i ostalim tricama,zar ne?ne mora da se doteruje,drzi dijete i bavi se sportom
mislim to zelite,zar ne? :mrgreen:
a sto bi se parcijelno prale noge?ne mogu da se istusiraju?e pa u takvu strokavu familiju se ne udajem!i tacka

Back