Obaveze advokata

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
49.484
Prilikom zastupanja u toku postupka advokat cini odredjene radnje po ovlascenju stranke.
Radnje koje cini advokat mogu da usmere postupak na onu stranu gde je advokat planirao, medjutim,
ako postupak ne krene u tom smeru i advokat ne vidi vise nacin da pomogne stranki, pa odustane.
Koji je nacin da stranka nadoknadi gubitak koji mu je stvorio advokat svojim greskama?

Mene interesuje, definicija pravnog osnova, da advokat izvrsi nadoknadu gubitka koji snosi stranka.
Imao sam slucaj, kada je hitno trebalo izvrsiti odredjene radnje u postupku, advokat me je u tome sprecio i druga strana je sprovela svoj naum koji kasnije nije mogao da se vrati unazad....iako su izgubili postupak.
U medjuvremenu, je advokat otkazao svoje ucesce u postupku recima " da je postupak suvise komplikovan za njega koji je tek usao u posao advokature".

Po meni je to isto kao kada vam automehanicar rastavi motor i ne zna da ga sastavi, a niko drugi ne zna gde je ostavio sve delove.....

Ovde bi trebalo primenjivati zakon o obligacionim odnosima kao osnovu za primenu nekog zakona o davanu usluga ili garancije za usluge....

Pa cak, ako je advokat glup i neobrazovan i dozvoli da to dodje na sud u tom postupku bi trebalo obavezno traziti oduzimanje licence....

Poslednja izmena:

Back