Obavestenje o gubitku termina kod specijaliste koji nije potvrdjen 5 dana ranije

Gost377586

Veoma poznat
Poruka
11.136
Ako nekom znaci a niste videli u vasim DZ:
http://dzstarigrad.org/dom-zdravlja/
DZ1:
ОТКАЗИВАЊЕ ЗАКАЗАНИХ ПРЕГЛЕДА
МОЈ ДОКТОР ОТКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА
Поштовани суграђани,
Од 01.03.2017. године ступа на снагу препорука Министарства здравља, да уколико нисте у могућности да дођете на заказани преглед код лекара специјалисте исти морате отказати најкасније 5 дана до заказаног прегледа, на број телефона 011/362-0000 011/362-0000, за прегледе у Клиничком центру Србије, КБЦ ,,Др Драгиша Мишовић”, КБЦ Земун, КБЦ Бежанијска коса и КБЦ Звездара.
Уколико је специјалистички преглед заказан у Дому здравља исти можете отказати на горе наведени број или на постојећи Кол центар саме установе у којој је заказан преглед.
Надамо се да ћете поштовањем ове препоруке, допринети да неко други дође што пре до слободног термина за свој преглед.
Унапред, Вам се захваљујемо на сарадњи.
04.02.2017.

DZ2:
Pogledajte prilog 430945

Na znam koliko ce ovo funkcionisti u praksi,i kolko je uopste ljudi ovo videlo,ja sam slucajno videla u DZ,a sta da kazemo za babe i dede,jedino ako se sete doktori da pojedinacno svakog pacijenta obaveste..
A tu je i razlika izmedju obavestenja dva,po prvom od DZ Stari Grad pise da mora samo da se otkaze,ne pise nista drugo(da mora da se potvrdi,koje su posledice nepotvrdjivanja,ili neotkazivanja.).
Dok u drugom obavestenju dr DZ pise da mora da se potvrdi ili otkaze,sto znaci da moras da ih pozoves,jer ako ih ne pozoves izgubis termin...
A jos je i pitanje potvrdjivanja,mogu ja da danas zakazem i sutra potvrdm,ne pise ni to....Trebali su lepo da napisu npr obavezno potvrdjivanje termina najranije 15 dana a najkasnije 5 dana pre zakazanog termina inace se isti gube...Ja pitala doktoru koji im je fazon to,ona rece da nema pojma videce od marta kad krece neki novi sistem po DZ.
A sto se tice obavezne potvrde otkazivanja bas me zanima koje bi im mere bile za nekog ko bi recimo 4X otkazao,msm ne mogu da mu zabrane da zakazuje...
U prevodu:ako nesto nisu ovi moji zeznuli u obavestenju, jedina posledica nejavljanja na onaj broj je gubitak termina kod specijaliste...

DZ1:
Поштовани суграђани,
Од 01.03.2017. године ступа на снагу препорука Министарства здравља, да уколико нисте у могућности да дођете на заказани преглед код лекара специјалисте исти морате отказати најкасније 5 дана до заказаног прегледа, на број телефона 011/362-0000 011/362-0000, за прегледе у Клиничком центру Србије, КБЦ ,,Др Драгиша Мишовић”, КБЦ Земун, КБЦ Бежанијска коса и КБЦ Звездара.
Уколико је специјалистички преглед заказан у Дому здравља исти можете отказати на горе наведени број или на постојећи Кол центар саме установе у којој је заказан преглед.
Надамо се да ћете поштовањем ове препоруке, допринети да неко други дође што пре до слободног термина за свој преглед.
04.02.2017.

DZ2:
Pogledajte prilog 430945

Na znam koliko ce ovo funkcionisti u praksi,i kolko je uopste ljudi ovo videlo,ja sam slucajno videla u DZ,a sta da kazemo za babe i dede,jedino ako se sete doktori da pojedinacno svakog pacijenta obaveste..
A tu je i razlika izmedju obavestenja dva,po prvom od DZ Stari Grad pise da mora samo da se otkaze,ne pise nista drugo(da mora da se potvrdi,koje su posledice nepotvrdjivanja,ili neotkazivanja.).
Dok u drugom obavestenju dr DZ pise da mora da se potvrdi ili otkaze,sto znaci da moras da ih pozoves,jer ako ih ne pozoves izgubis termin...
A jos je i pitanje potvrdjivanja,mogu ja da danas zakazem i sutra potvrdm,ne pise ni to....Trebali su lepo da napisu npr obavezno potvrdjivanje termina najranije 15 dana a najkasnije 5 dana pre zakazanog termina inace se isti gube...Ja pitala doktoru koji im je fazon to,ona rece da nema pojma videce od marta kad krece neki novi sistem po DZ.
A sto se tice obavezne potvrde otkazivanja bas me zanima koje bi im mere bile za nekog ko bi recimo 4X otkazao,msm ne mogu da mu zabrane da zakazuje...
U prevodu:ako nesto nisu ovi moji zeznuli u obavestenju, jedina posledica nejavljanja na onaj broj je gubitak termina kod specijaliste...

1.
tumblr_m1u95cp2rv1qzhhi9o1_500.gif

2.
attachment.php

3.
Kod nas u praksi nista ne funkcionise onako kako je predvidjeno u teoriji.
Dobra je ideja da ljudi javi da li mogu ili ne mogu da dodju da bi mogao rad bolje da se organizuje i da u slucaju upraznjenog termina moze da se primi drugi pacijent.
Sto se tice baba i deda pitanje je da li ce oni uopste doziveti da dodju na red ako je duza lista cekanja.

DZ1:
Поштовани суграђани,
04.02.2017.

DZ2:
Pogledajte prilog 430945

...nema sta da se potvrdjuje, samo da se javi na vreme ako si sprecena da odes na zakazani termin i to mi je skroz ok....inace to radim vec dugo, ako sam sprecena otkazem i zamilim
za sledeci kad mi odgovara, vecinom su se iznenadjivali jer to nije praksa kod nas...ali jeste bila da se zakaze svud redom, narocito kod lekara opste prakse, pa kad proziva nekad se
desi da prozove po troje koji nisu dosli, onda se iznervira pa kaze neka udje ko je tu....sto je naravno ruzno, jer nekom je veoma znacajan taj pregled, a neko se igra jer mu je dosadno.....

...nema sta da se potvrdjuje, samo da se javi na vreme ako si sprecena da odes na zakazani termin i to mi je skroz ok....inace to radim vec dugo, ako sam sprecena otkazem i zamilim
za sledeci kad mi odgovara, vecinom su se iznenadjivali jer to nije praksa kod nas...ali jeste bila da se zakaze svud redom, narocito kod lekara opste prakse, pa kad proziva nekad se
desi da prozove po troje koji nisu dosli, onda se iznervira pa kaze neka udje ko je tu....sto je naravno ruzno, jer nekom je veoma znacajan taj pregled, a neko se igra jer mu je dosadno.....

Ako nisi videla sliku koju sam postavila sa drugog doma zdravlja(stavila sam obavestenje sa sajta jednog doma zdravlja i obavestenje drugog doma zdravlja) tamo su napisali da se termin mora potvrditi ili otkazati u protivnom ce biti otkazan.A sumljam da bi neko napravio takvu gresku u obavestenju...
Uostalom zasto bi uopste stavljali takvo obavestenje(s tim znacenjem na koje ti impliciras) ovako formulisano.
Tj po tebi poenta obavestenja sa apeluje na onog kojii nece da ode na zakazan randevu sa dr da ga samo otkaze..
A ja kazem da je poenta u gubljenju termina kod specijaliste koji nije potvrdjen 5 dana pre zakazanog pregleda,da bi mogli da ubace nekog dr kod specijliste.
Jedino ko sto reko i u ovoj verziji obavestenja opet ne vidim koja je poenta onog mora biti otkazan(tj koje su im kao posledice ako su ikakve moguce:dash:).

- - - - - - - - - -

Pročitao sam samo ovo iznad slike, pa možda nešto propuštam, ali gore se govori o otkazivanju termina ako ne možeš da stigneš, a ne o potvrdjivanju termina ako ćeš doći.

Procitaj obavestenje sa slike ispod..

- - - - - - - - - -

1.

2.
attachment.php

3.
Dobra je ideja da ljudi javi da li mogu ili ne mogu da dodju da bi mogao rad bolje da se organizuje i da u slucaju upraznjenog termina moze da se primi drugi pacijent.
Sto se tice baba i deda pitanje je da li ce oni uopste doziveti da dodju na red ako je duza lista cekanja.

Meni je okej to da se ljudi nateraju da budu azurniji i prepuste mesto ako vec nece da dodju,ali im je sistem obavestenja o tome los..
A temu sam otvorila cisto kao obavestenje onima kojima to znaci..

Procitaj obavestenje sa slike ispod..

Sad sam procitao. Hm... Koliko ja znam, od 1.3. se u KCS nije nista promenilo po tom pitanju, mada nije proslo jos 5 dana. Videcu u ponedeljak da li se zna nesto vezano za ovo.
Ja prosto ne mogu da zamislim kako bi izgledalo javljati se na taj telefon gde te zovu svi pacijenti koji imaju termin u pet najvecih bolnica u Bg, a onda obelezavati za svakog da li je potvrdio ili otkazao.

Msm klasika je kod nas postala za one koji prvi put zakazuju,prvo da dodju jedan mesec i skontaju da je bukirano,onda da dodju sledeci kad izlaze termini i da se nadaju da ce ih biti slobodnih,pa ako uspeju zamisljam ih kako dolaze u KC kad ono cvrc,jbg niste potvrdili da cete doci...I zbog manjih stvari ljudi odustaju od lecenja kamoli zbog ovolikog maltretiranja jos ako su umorni i raspadaju se ti ce pre da batale celu pricu,i odu mozda jedino kad skupe za privatnog(ili odlagati dok ne bude kriticno)...
Mislim ovo je bitnije za one koji prvi put zakazuju kod dr ili su omasili kontrolu pa se racunaju kao prvi,jer termine za dalju kontrolu uglavnom zakazuju specijlisti,al opet ne znam ni dal ce tu da se menja nesto posto mi je rekla dr kao od marta krece novi sistem,a kad sam je pitala koji moj sa svi ovim obavestenjem ona rece nesto na foru ne znam videcemo kako ce to fukcionisati od marta itd..

I za upute mi je rekla da ne zna dal ce se nesto menjati..
U sv slucaju za kontrolu sad skontah da bi mogao da se isto pravi problem ako je bas neki tacan termin,jer neki dr kazu moz da dodjes od 3 do 6 meseci,i tako sam recimo banjavala kod endokrinologa kad sam htela s tim da imam vazeci uput i da dodjem na odgovarajuci dan u nedelji,i da nisam promasila period kontrole(3-6),a dr imaju ono tacan dan i vreme..Mada opet to sa terminima je uvek bilo razlicito djuskanje kod svakog dr..Svako fura svoja pravila i nakon novog sistema..Mada s dr strane nisam bila neko vreme mozda su se doveli pod konac..

Meni je okej to da se ljudi nateraju da budu azurniji i prepuste mesto ako vec nece da dodju,ali im je sistem obavestenja o tome los..
A temu sam otvorila cisto kao obavestenje onima kojima to znaci..

Slazem se da treba ljudi da budu azurniji i odgovorniji ali takva bi mogla da bude tek neka mladja generacija ukoliko bi odmah poceli sa zavodjenjem reda.
Problem je sto bi svi nesto da zavrse preko reda i bez cekanja i ne obaziru se puno na druge.

1.

2.
attachment.php

3.

Mojoj majci su prošle godine zakazali operaciju katarakte za 2019u.
qurac ću da ih obavestim ako u međuvremenu umre.

Back