Obaranje F16 1999

@dejina811
Nema konkretnih dokaza da je neko oboren, ali nema ni dokaza da su se vratili u bazu. Sve bi moglo da se vidi iz spiska o broju vazduhoplava armija koje su ucestvovale u agresiji, ali naravno nije to nase vazduhoplovstvo kome ceo inventar stoji na internetu, kome na internetu stoji hronologija kvarova i udesa sve od 1945. pa nadalje, kome na google earth-u mozete izvrsiti komletan pregled aerodroma, kome amateri snimaju probne letove.

@dejina811
Nema konkretnih dokaza da je neko oboren, ali nema ni dokaza da su se vratili u bazu. Sve bi moglo da se vidi iz spiska o broju vazduhoplava armija koje su ucestvovale u agresiji, ali naravno nije to nase vazduhoplovstvo kome ceo inventar stoji na internetu, kome na internetu stoji hronologija kvarova i udesa sve od 1945. pa nadalje, kome na google earth-u mozete izvrsiti komletan pregled aerodroma, kome amateri snimaju probne letove.

Redom : Dokaza ima na pretek...postoje ekipe koje beleze, prebrojavaju razliku u poletanjima i sletanjima (decija igra)...Spiskova raznih imas koliko hoces ali tebi izgleda nisu dostupni ( ? ). Skoro sve aerodrome mozes naci na Googleu, cak i cuvena "Area-51", samo je problem sto su podaci stari po nekoliko meseci i sl. ( kako to da nisi proverio, pobogu? ) To bi trebalo da ti je dostupno, kad ne bi pisao napamet. Trk u videoteku i iznajmi "Branka Kockicu", to je za tebe, bez ljutnje.
P.S. Slike aerodroma ti mogu poslati na PP (zadnja dva koja sam snimio...Tripoli i "Maya"-Kongo 4-15' 06.46" S i 15-15' 11.09" E ) Evo poslastice, pa pronadji sam 34 step.54' 09.55" N i 117 step. 52' 32.45" W

imao je njihov pilot oborenog aviona i u bosni lokator, pa kada je oborne, nisu mogli da ga nadju 5 dana ! mislili su da je mrtav, toliko o lokatorima, i bosanskim brdima ! super stvar, al ne radi u brdovitim terenima, moras izaci na cistinu :-)

OK o dometu manje vise, najbitniji je psiholoski momenat kod pilota kojeg u zivotu drzi "nada" da ce ga na kraju ipak pronaci pomocu lokatora...ali kada smo vec kod tog oborenog u Bosni... davala se emisija o tome i na nacionalnoj geografiji, pa i na exploreru... sva ta prica o njegovom "prezivljavanju" je malo naduvana, cak i vise od toga. Pazi ovo, kada kaze da je imao par "paketica" sa vodom i nista vise...a onda na kraju ima i narandzasti sesiric, pa se nasao i lokator pa i hrana pa i "cebence" pa i pistolj...i da se emisija nastavila verovatno bi izvukao neki tenk ispod pilotskog kombinezona da se odbrani od divljackih Srba koji su ga danima i nocima neumorno jurili (a koje je verovatno boleo **** za njega - trazice ga u nekoj Bosanskoj vukojebini)...ali najvise sam umro od smeha kada je izjavio da, kada je ostao bez vode, skinuo carape i isisao "vlagu" iz njih...ha ha ha ha ha ha ha ha ...neverovatan lik...a inace prikazuju mesto gde su mu nasli kacigu, a ono zeleno, brate, sve se zeleni, verovatno i vrvi od potoka i recica (pogotovo u Bosni), a on izabrao da sisa carape...verovatno se prisetio "obuke" (sisanja) na akademiji...

Koliko smo mi jadna zemlja (: u muzeju cuvamo olupine aviona?
Pa to treba baciti, istopiti. Taj avion je verovatno pobio ko zna koliko ljudi.
A i jedan avion srusili, a oni nama multi-milionsku stetu u eurima (: + ko zna koliko zivota, i rana koji ce ostati tokom zivota.

Koga bude interesovalo, otici ce da vidi muzejsku postavku, niko nikoga nece puskom da tera.
A ti ako nisi zadovoljan ucinkom, sto se nisi prijavio u dobrovoljce pa da im pokazes kako se ratuje kad si tako pametan?

Redom : Dokaza ima na pretek...postoje ekipe koje beleze, prebrojavaju razliku u poletanjima i sletanjima (decija igra)...Spiskova raznih imas koliko hoces ali tebi izgleda nisu dostupni ( ? ). Skoro sve aerodrome mozes naci na Googleu, cak i cuvena "Area-51", samo je problem sto su podaci stari po nekoliko meseci i sl. ( kako to da nisi proverio, pobogu? ) To bi trebalo da ti je dostupno, kad ne bi pisao napamet. Trk u videoteku i iznajmi "Branka Kockicu", to je za tebe, bez ljutnje.
P.S. Slike aerodroma ti mogu poslati na PP (zadnja dva koja sam snimio...Tripoli i "Maya"-Kongo 4-15' 06.46" S i 15-15' 11.09" E ) Evo poslastice, pa pronadji sam 34 step.54' 09.55" N i 117 step. 52' 32.45" W

sve je to lepo... aj sad reci koliko je aviona oboreno?

a drugo, pogledaj neku americku vojnu bazu... Norfolk recimo... pa ces videti da su neki detalji na brodovima zamuljani!

Pravo da ti kazem...i ne interesuje me vise. Ta tema je toliko izvakana po forumima, da vec nemam zivaca. Jedina stvar na koju ne dam je - pozrtvovanje, hrabrost i umesnost nasih ljudi, koji su odgovorili americkoj agresiji ' 99. Bilo direktnim ucezcem, bilo podrskom na neki nacin. Ali to je vec neka druga tema...
Dalje, Google -Earth je problematican, jeste ( u pravu si ) i zamuljan tu i tamo, ali **** ga, kad je baziran na starim slikama. Most u NS sto spaja S.Kamenicu je na snimku jos uvek u prekidu, srusen. A popravljen je pre godinu ili vise...
Pozdrav !

Koga bude interesovalo, otici ce da vidi muzejsku postavku, niko nikoga nece puskom da tera.
A ti ako nisi zadovoljan ucinkom, sto se nisi prijavio u dobrovoljce pa da im pokazes kako se ratuje kad si tako pametan?

hehehe, da.
Civilna vojska (: na fakultetu, i jednom malom officu. Dva racunara. MB/s internet, studentkinje...

ili sam to treba da zamenim rovovima i slicnim? (:
ne, samo kazem da olupine treba istopit, jer ko zna koliko je ljudi ubijeno sa tim 117

Tako mali djo.ki.ca zamislja ratovanje. Sta pokusavas da kazes? Da smo mi koji smo se odazvali pozivu drzave da branimo zemlju budale, da smo mislili kako cemo da pobijemo sve amere, elgleze, francuze, siptare i ostale? Mislis da nismo znali sta je NATO? Pa i piloti koji su 6.4.1941. poleteli da brane Beograd, mislis da su bili dileje koje ne znaju da su osudjeni na smrt?
Eto, nije bilo tebe da nam objasnis da je neprijatelj mnogo jak i da treba da se naguzimo umesto da uzmemo oruzje u ruke.

Tako mali djo.ki.ca zamislja ratovanje. Sta pokusavas da kazes? Da smo mi koji smo se odazvali pozivu drzave da branimo zemlju budale, da smo mislili kako cemo da pobijemo sve amere, elgleze, francuze, siptare i ostale? Mislis da nismo znali sta je NATO? Pa i piloti koji su 6.4.1941. poleteli da brane Beograd, mislis da su bili dileje koje ne znaju da su osudjeni na smrt?
Eto, nije bilo tebe da nam objasnis da je neprijatelj mnogo jak i da treba da se naguzimo umesto da uzmemo oruzje u ruke.

Ha ha ha ha ha ha ha ...e Pjer - hajde sada da probamo - nikada nije kasno - moramo biti u trendu ha ha ha ha ha ...

samo govorim da ste Srbi toliko odusevljeni sto ste oborili taj avion kao da ste dobili rat...

Sada mi nisi jasan...kazes:"...vi Srbi ste toliko odusevljeni"... a pre si rekao:"...koliko je americkih vojnika...a koliko "nasih" poginulo..." (Koji li su tvoji...?) Koliko je poginulo americkih vojnika mogu odmah da ti kazem - najmanje 2500 - 3000. Naravno, ako racunamo OVK na teritoriji Kosova i Metohije kao i regularne albanske vojske i policije koji su pokusavali proboj na granici, narocito u reonu karaule "Kosare"...Valjda je svima jasno da su oni bili NATO pesadija a samim tim i americki vojnici...

OK o dometu manje vise, najbitniji je psiholoski momenat kod pilota kojeg u zivotu drzi "nada" da ce ga na kraju ipak pronaci pomocu lokatora...ali kada smo vec kod tog oborenog u Bosni... davala se emisija o tome i na nacionalnoj geografiji, pa i na exploreru... sva ta prica o njegovom "prezivljavanju" je malo naduvana, cak i vise od toga. Pazi ovo, kada kaze da je imao par "paketica" sa vodom i nista vise...a onda na kraju ima i narandzasti sesiric, pa se nasao i lokator pa i hrana pa i "cebence" pa i pistolj...i da se emisija nastavila verovatno bi izvukao neki tenk ispod pilotskog kombinezona da se odbrani od divljackih Srba koji su ga danima i nocima neumorno jurili (a koje je verovatno boleo **** za njega - trazice ga u nekoj Bosanskoj vukojebini)...ali najvise sam umro od smeha kada je izjavio da, kada je ostao bez vode, skinuo carape i isisao "vlagu" iz njih...ha ha ha ha ha ha ha ha ...neverovatan lik...a inace prikazuju mesto gde su mu nasli kacigu, a ono zeleno, brate, sve se zeleni, verovatno i vrvi od potoka i recica (pogotovo u Bosni), a on izabrao da sisa carape...verovatno se prisetio "obuke" (sisanja) na akademiji...

a obuka sisanja carape je u prvom semestru americke vojne akademije! siso carapu u bosni, ma jel me zezsas il je stvarno to lik rekao ? pored onoliko suma, potoka, lisca, i rastinja iz koga se moze izvuci voda, on izjavio da je sisao carapu ? :-) nisam gledao emisiju, ali ako me ne zezas, treba to staviti na google, pa da svi koji znaju mesto gde je on pao, uzivaju u toj budalastini, jer on je mogao samo da padne u bazen, pa da ima vise vode u blizini!!! ma svi znaju kako se covek izvukao, i sta je za to dato, i sta obecano, e sada nek on prica o sisanju carapa, pa nece sigurno pricati da se vojsci rs izaslo u nekim stvarima u susret zbog njega, i njegovog '' hrabrog '' bekstva! pa ga 4,5 dana nisu nasli, i 4 dana mu bio izkljucen lokator, a onda se odjednom pojavio, na vrhu brda, sa carapom u ustima :-) a vojska rs je greskom na mail dobila ... ma aj da ne duzimo pricu!

je teoreticar, a reci mi koliko aviona i ubijeno USA vojnika? a koliko nasih?

evo ja cu da ti kazem! nasih je, a ne znam bas tacne podatke, oko 3 puta manje! e ali, usa je imala pesadiju koja nije bila americkog porekla . ja brojim i njih ? brojim sve siptare i placenike pale na pastriku, a tu je sada spomenik, sa nekoliko hiljada imena! to sto se tamo desilo sa snagama koje su izvrsile kopnenu agresiju na sr jugoslaviju, se zove MASAKR! poz damjane...

Back