- Poruka
- 40.608
Šta bi značilo to da je neko zrela ličnost?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
upoznavanje prioriteta?Postoje razliciti stepeni zrelosti i razliciti kriterijumi po kojima bi se neko okarakterisao kao zreo - dakle ko je zreo a ko nije to je relativno. A kljuc sto vise zrelosti rekao bih da lezi u sto boljim i sto ispravnijim prioritetima koje imamo duboko u sebi (sta nam je i u kojim situacijama (naj)bitnije). Od prioriteta sve sustinski u vezi nase licnosti polazi i oni se, uz malo dobre volje i iskrenosti prema sebi, mogu ne samo sagledati kakvi jesu nego i promeniti.
Ne mora to da bude prihvatanje sebe, to bi podrazumevalo stajanje u mestu. Od vitalnog je znacaja sagledati (trenutnog) sebe onakvog kakav jesi (makar ti se ne svidjalo to sta ima da se vidi), to je prvi korak, a drugi korak je menjanje trenutnog sebe u zeljenom pravcu (osim ako ne zelis da se menjas nego si zadovoljna trenutnim stanjem).Možda... prihvatanje sebe?
To je ono kada vidiš u sebi neki kuršlus, ali kažeš čekaj i to sam ja
ja sam i zreo i nezreo, ima u meni i racionalnog i potpuno iracionalnog.
Ono staro: spoznaj sebe. Ali posle toga i prihvatanje sebe.
Bez toga nema prihvatanja ni drugih
to je možda jedan aspekt zrelosti
Zrela licnost je ona koja je dosegla svoj bioloski maksimum.........negde izmedju 35 i 50.
Pa ne znači prihvatanje sebe stajanje u mestu .Ne mora to da bude prihvatanje sebe, to bi podrazumevalo stajanje u mestu. Od vitalnog je znacaja sagledati (trenutnog) sebe onakvog kakav jesi (makar ti se ne svidjalo to sta ima da se vidi), to je prvi korak, a drugi korak je menjanje trenutnog sebe u zeljenom pravcu (osim ako ne zelis da se menjas nego si zadovoljna trenutnim stanjem).
Valjda razlicito definisemo sta znaci termin "prihvatanje sebe". U principu to je to, rekli smo istu stvar.Pa ne znači prihvatanje sebe stajanje u mestu .
Naprotiv
Tek kad nešto prihvatiš, to znači da ne osuđuješ, onda ide razmatranje ok, ovo želi, ovo sam ja, ok, kako da se to promeni možda?
AhaValjda razlicito definisemo sta znaci termin "prihvatanje sebe". U principu to je to, rekli smo istu stvar.
zrelost se testira kada se osoba nadje u specificnim uslovima. Zrelost je poznavanje zivota, sposobnost u resavanju razlicitih zivotnih problema ..........i to na svim "frontovima" a ne samo u karijeri i u krevetu.Možda... prihvatanje sebe?
To je ono kada vidiš u sebi neki kuršlus, ali kažeš čekaj i to sam ja
ja sam i zreo i nezreo, ima u meni i racionalnog i potpuno iracionalnog.
Ono staro: spoznaj sebe. Ali posle toga i prihvatanje sebe.
Bez toga nema prihvatanja ni drugih
to je možda jedan aspekt zrelosti
Zavisi o čemu govorimo ljubav, posao, društvo, reakcije na neke stvari iz okoline itd.
Nek zadrzi to za sebe...Ima pok. prof. Jerotić o tome... piše u svojim knjigama, i na you tubu izađu predavanja o zrelosti ličnosti. Bilo mi je zanimljivo slušati.
Koliko shvatih, drži da smo svi neurotični više ili manje jer nismo zreli, da je potpuno zrela ličnost i psihički sasvim zdrava ličnost, a to ne postoji. To je neki cilj.
Čovek koji živi sad i ovde, pomiren sa sobom i stvarima koje su prošle, radoznao za nova iskustva. Eto, može još, ovo je u najkraćem.
Nzm šta ovaj izraz tačno podrazumeva,...ljudi žive i stasavaju u različitim okolnostima i sredinama.
Da je načisto sa sobom, sa svojim manama i vrlinama. Da je oprostio sam sebi greške koje je činio, čak iako se pokazalo da ih je nemoguće ispraviti. Da ume da stane i povuče se kad treba, kaže izvini i nisam bio u pravu - ako zaista nije. "Izvini" je jako teška reč. I Džiboni ima pesmu o tome
Odlična pesma, najbolja njegova.@Susan Sto Helit ... ti i Giboni ....samo jednu volim i mogu doveka da slusam...
LIBAR aka rokovnik