O živoj reči

Ako želimo pisati, misliti i osećati Ljubav, moramo živeti u Ljubavi, moramo biti ljubavno raspoloženi. Ako želimo mir, moramo ga prvo sami steći. Ako želimo videti lepotu, moramo je tražiti. Ako želimo hodati a ne toliko padati, moramo se nadati. Da bi se naše nade uzvisile i bile uslišene, moramo verovati. Mi živimo i na javi i u snu, imamo spoljašnost i unutrašnjost. Razumljivo je da dosta toga ne vidimo i da se dosta toga ne sećamo. Bez obzira na to trebamo čuvati reč i misao u sadašnjem vremenu. Sada i ovde trebamo da završimo svako svoje zadatke, teško je da sve prođe po planu i kako nam se hoće. Izazov treba doživeti kao budući napredak, pad kao šansu da se vratimo i podignemo.
Čovek i Žena su bića zajednice, obratimo se drugome i razgovarajmo jedni sa drugima.
Čuvajte misli i pazite na reči...reči opisuju, upućuju i spasavaju... reči mogu da uništavaju, umeju da teško peku i bole... reči su dakle, na određeni način žive.

Prilozi

• Brown Vintage Notebook Cover A4 Document.jpg
    Brown Vintage Notebook Cover A4 Document.jpg
    170,2 KB · Pregleda: 187
Ako želimo pisati, misliti i osećati Ljubav, moramo živeti u Ljubavi, moramo biti ljubavno raspoloženi. Ako želimo mir, moramo ga prvo sami steći. Ako želimo videti lepotu, moramo je tražiti. Ako želimo hodati a ne toliko padati, moramo se nadati. Da bi se naše nade uzvisile i bile uslišene, moramo verovati. Mi živimo i na javi i u snu, imamo spoljašnost i unutrašnjost. Razumljivo je da dosta toga ne vidimo i da se dosta toga ne sećamo. Bez obzira na to trebamo čuvati reč i misao u sadašnjem vremenu. Sada i ovde trebamo da završimo svako svoje zadatke, teško je da sve prođe po planu i kako nam se hoće. Izazov treba doživeti kao budući napredak, pad kao šansu da se vratimo i podignemo.
Čovek i Žena su bića zajednice, obratimo se drugome i razgovarajmo jedni sa drugima.
Čuvajte misli i pazite na reči...reči opisuju, upućuju i spasavaju... reči mogu da uništavaju, umeju da teško peku i bole... reči su dakle, na određeni način žive.
Ovo je kao... ko je pisao o mukama literarnog stvaralaštva (?)...
Teskoba, beg u samoću, pa kad pobegne ideja, kao da je pobegla životna ljubav zauvek;
Automatizam...
Morala bih obnoviti teoriju književnosti.
Kao što pojedini glumci ne gledaju svoja tumačenja pojedinih likova, tako ni mnogi pisci ne čitaju svoja dela jer više nisu oni koji su pisali. Već su promenjeni, i svoje delo bi tu i tamo, ali makar malo sigurno izmenili!
Ljudi teško prihvataju da je savršenstvo nedostižno.
Volela bih čitati vaše viđenje toga.

Ovo je kao... ko je pisao o mukama literarnog stvaralaštva (?)...
Teskoba, beg u samoću, pa kad pobegne ideja, kao da je pobegla životna ljubav zauvek;
Automatizam...
Morala bih obnoviti teoriju književnosti.
Kao što pojedini glumci ne gledaju svoja tumačenja pojedinih likova, tako ni mnogi pisci ne čitaju svoja dela jer više nisu oni koji su pisali. Već su promenjeni, i svoje delo bi tu i tamo, ali makar malo sigurno izmenili!
Ljudi teško prihvataju da je savršenstvo nedostižno.
Volela bih čitati vaše viđenje toga.
Perspektiva umetnika kroz njegova dela? :)
Savršenstvo je ideal koji se često stavlja pred nas kao nešto što čemu treba težiti, pa kad shvatimo da ga možda nikad potpuno nećemo postići, to može izazvati osećaj frustracije ili razočaranja. Drugo, društveni pritisak i očekivanja mogu nas terati da jurimo za savršenstvom bez obzira na realnost naših mogućnosti ili okolnosti. Takođe, savršenstvo može biti subjektivno i promenljivo, što dodatno komplikuje našu percepciju. Međutim, prihvatanje da savršenstvo nije nužno, može osloboditi, jako osloboditi, od pritiska, straha, teskobe, sujete i gordosti i omogućiti nam da se fokusiramo na lični razvoj. Težiti ka osvešćivanju u smilu, "svestan sebe" i svoje ličnosti, svojih ograničenja i učiti da cenimo proces, greške i lekcije koje dobijamo na putu ka nečemu boljem.
Jednostavnije, mi smo zaboravili da smo svi, sami po sebi, po identitetu svoga prsta, toliko razlićiti i savršeni, ali to nam nije dovoljno. Nesvesni činjenice da smo jedinstvene i neponovljive ličnosti mi težimo da "bude savršeno" tj, profesionalno, grandiozno, naučno dokazanano itd. Nemamo pojma.
Nemamo pojma da je svaki čovek čitav mikro-kosmos, sam po sebi. To da li ćemo na kraju ne samo ispasti nesavršeni i degradirani ako idemo razmišljanjem "da smo Bogom dani", tek-tako - to neće ići. Znači teško je postalo razmišljati o takvim stvarima ... lakše biti u crtiću a Svest na pašu...
Biti savršen znači između ostaog i biti trezven, racionalan i ponavljam svestan što objektivnije i sebe i drugih, sve to je jako teško svima nama....

Po meni ovaj duboko reflektivni tekst poziva nas da preispitamo svoje unutrašnje svetove i da istražujemo dubine ljubavi, mira i lepote kroz prizmu umetnosti i filozofije. On nas podseća da život nije samo niz slučajnih događaja, već kontinuirana potraga za smislom i suštinskim vrednostima. Ljubav nije samo osećanje, već stanje koje izranja iz naše svesti i dela. Mir nije samo odsustvo konflikta, već unutrašnji balans koji treba stalno negovati i čuvati.
Isto tako naglašava se važnost pažljivog posmatranja sveta oko nas, traženja lepote u svim njenim oblicima i umetnosti kao načina da izrazimo dubinu naših duša. Nade su naša snaga da sanjamo bolji svet, a vera u sopstvene mogućnosti podstiče nas da prevaziđemo izazove koji nam se nađu na putu. Kroz dijalog i zajedništvo, kao bića zajednice, gradimo mostove između nas i drugih, čuvajući svaku reč kao dragoceni dragulj koji može da transformiše i poveže.
Ovo je i poziv na introspekciju i otvaranje vrata dubljem razumevanju života i sveta oko nas, podstičući nas da živimo autentično i sa puno srca.

Ovo je sramota za zdrav razum !

Autor bloga dolazi kao neka Irena i daje svoje misljenje.
Ono sto bode oci je identican stil pisanja Irene i autora bloga.

Po pravilu na forumu/blogovima je zabranjeno svako reklamiranje koje za cilj ima materijalnu korist.
Procitajte pravilnik.

@Sebastian Sava Gor
@Irena.B.G.

a poseban poziv za moderatore @Mika @Konj_na_belom_princu da ukazu novom kolegi na nefer ponasanje i pokusaj obmane ljudi

Hvala na pitanju dobro sam sto se ne bi reklo za vas dvoje umetnika. Nije me briga u kakvim ste odnosima covece ti krsis pravilnik.

Posto nisam dezuni zandar radi sta hoces.

Back