O ženama

Richard III

Domaćin
Poruka
3.892
Baš malopre naleteh na tekst od jednog internet ''autora'' kog ne cenim mnogo, tj. ne cenim ga ni najmanje, ali mi je ovo ipak zapalo za oko. Šta mislite o ovom tekstu o ženskoj seksualnoj psihologiji i da li ima istine u njemu? Molim pročitajte od početka do kraja.

Razumeti ženu i biti dobar u krevetu često ne ide jedno sa drugim
Ženu ne uzbuđuje muškarac koji se na sve moguće načine trudi da je razume, udovolji
U njemu može da vidi oca, druga, brata, prijatelja, ali muškarca ređe
Nju vrlo brzo počinje da zamara intenzitvno bavljenje njome
I gasi se slika muškarca o kome je maštala, kakvog stvarno želi
Zato ženu ne privlače “muškarci” sami po sebi, nego muškarac
I koliko god kalkulisala u vezi mnogih, pokušavala, prilagođavala se, ubeđivala sebe
Njena priroda najčešće na kraju kaže “ne”
Sve je to vrlo brzo umori, okrene protiv njega
I ne daje joj neki poseban motiv da ostane, da se bori za njih, ili da se bore za nešto
Zato mora da bude ponesena nečim jačim što bi je držalo
A to mogu da budu potpuno različite stvari, u zavisnosti u kojim je fazama
Što može da se vidi i po različitosti muškaraca sa kojima je bila
Tu seksualnost igra jednu od presudnih uloga jer osnažuje ono nesvesno, i ženi vraća sigurnost
I daje joj trenutke gde je neopterećena, prepuštena, gde njena priroda dolazi do izražaja
Ono čisto njeno, kada se manje brine i misli o svemu, a više živi
Takav muškarac je ne skenira, analizira, opterećuje pričama o njoj samoj
Nego čini da se oseti ženom, poželjnom, zadovoljnom
Reaguje na njega kao na drugi pol
Bez onog, klinačkog – mi smo isto
Ne, mi nismo isto, a suprotnosti se privlače i uživa se u različitostima
Ništa ne spusti ženu kao muškarac kome mora da objašnjava kakav treba da bude, i šta da radi
Ili koji poput deteta ide za njom
Šta je tu podsticajno
Može da bude kratko vreme, ali vrlo brzo dosadi
Žena voli dinamiku, misteriju, snagu, volju, čvrstinu, um, kreaciju...
Nešto što će uvek iznova da otkriva, upoznaj
A ne nešto što se uvek i u svakom trenutku servira na izvolte
Čak i kada su puno zajedno, da tu ima sadržaja
Takav odnos daje prostora i za susret sa samim sobom, a i susret sa onim drugim
Pošto su u pitanju dve nezavisne ličnosti
Koje nemaju za cilj da se utope jedno u drugom, a posle traže
Ne
Već da kroz odnos osnaže, pređu granice, zadovolje sebe na mnogo mnogo načina…
Da ta vatra dugo nastavi da traje
Ako ženi muškarac nije izazov, nego draga saveta
Tu retko kada može da bude nešto više od prijateljstva
I mala je šansa da se pored njega oseti ispunjeno
Mora određena doza pozitivnog ludila, vešto kanalisane agresije
Koja se nikada ne okreće protiv nje
Već daje energetski potencijal za mnogo šta
Kada se i jedno i drugo osnaže, poraste im samopouzdanje, a ne ostaju bez svojih krila
Kada žena to ima, ona oživi, preporodi se
Kada nema
Tačno vidiš da je u vezi gde je načinila isuviše kompromisa
Gde ne samo da nije došla do nekoga ko ne zna da preuzme inicijativu
Nego se to polako gasi i u njoj
I jedino što joj ostaje to je pasivna agresija
Koja je samo tragični oblik neispoljenog života
Koji jede malo sebe, malo ljude oko sebe
A suštinski malo šta donosi
Posebno ne dubinsku radost i zadovoljstvo

Baš malopre naleteh na tekst od jednog internet ''autora'' kog ne cenim mnogo, tj. ne cenim ga ni najmanje, ali mi je ovo ipak zapalo za oko. Šta mislite o ovom tekstu o ženskoj seksualnoj psihologiji i da li ima istine u njemu? Molim pročitajte od početka do kraja.

Ženu ne uzbuđuje muškarac koji se na sve moguće načine trudi da je razume, udovolji
I koliko god kalkulisala u vezi mnogih, pokušavala, prilagođavala se, ubeđivala sebe
I ne daje joj neki poseban motiv da ostane, da se bori za njih, ili da se bore za nešto
Tu seksualnost igra jednu od presudnih uloga jer osnažuje ono nesvesno, i ženi vraća sigurnost
I daje joj trenutke gde je neopterećena, prepuštena, gde njena priroda dolazi do izražaja
Ništa ne spusti ženu kao muškarac kome mora da objašnjava kakav treba da bude, i šta da radi
Šta je tu podsticajno
Ne
Kada se i jedno i drugo osnaže, poraste im samopouzdanje, a ne ostaju bez svojih krila
Kada nema
Jeste tacno samo previse im se ovde paznje pridaje

Imaš dva faktora. Jedan su pare a drugi je izgled. Ostalo su nijanse i njihova sasvim individualna stvar.

Već sam negde pisao, žene, deca i kućni ljubimci se jedino vole bezuslovno, muškarci se vole bukvalno samo na osnovu toga koliko nekome mogu da priušte.

Izgled je isto stvar koja može da joj privuče pažnju. Mada je i to kod žena pomalo relativna stvar. Ali pomalo.

Ako nemaš bar jedno od to dvoje, onda si prinuđen da ideš mnogo težim putem. Da joj se prilagođavaš, palamudiš o njenoj psihologiji, dokazuješ joj da si duhovit, da si razuman, da nisi nasilan, da imaš taj neki zdrav razum... pa čak i tada, veće su ti šanse da budeš odbijen.

Zato, ajde ovi klinci 20, 20 i nešto godina i mogu da se petljaju oko toga. Tad im možda to i priliči. Ako si prebacio 30, od ta posla nema ništa.

energija kojom muškarac zrači je ključna.
ako se žena u njegovom društvu oseća lepo - njegove šanse rastu.
a ako je u stanju i da joj podigne raspoloženje i podstakne da njeni kvaliteti dođu do izražaja u toj razmeni - može je imati.

bio je jedan kolega na poslu, kratko se zadržao, fizički izgled ništa posebno ali sjajan smisao za humor, rečitost, socijalna inteligencija, strast, pamet i svi smo uživali da pričamo sa njim nekako nas je sve činio boljima, nekoliko devojaka se maltene potuklo pod navodnicima za njega....
hvatao sam sebe kako me inspiriše i kako se mnogo bolje ponašam kada sam sa njim u društvu i kako sve ide kao podmazano, nego sa nekim drugim

bio je fin i kulturan, ali je išao KA ljudima, nije imao gard, već komunicirao na jedan prijatan, spontan i prirodan način + sjajan smisao za humor i visoka opšta kultura i informisanost, prosto je razoružavao sve oko sebe. žene su otkidale za njim i tu je ostvario dosta uspeha

Sva uputstva ovog tipa se obraćaju stereotipima, i u manjem procentima, arhetipovima (arhetipovi ipak odbijaju striktna određenja ovog tipa)

Njih treba vrlo pažljivo primenjivati na individuu, jer nikad ne znaš u kojoj meri je individualna psiha posednuta arhetipovima ili stereotipima, pa možeš posle da se zaebeš što si vikao sve žene ___

bio je jedan kolega na poslu, kratko se zadržao, fizički izgled ništa posebno ali sjajan smisao za humor, rečitost, socijalna inteligencija, strast, pamet i svi smo uživali da pričamo sa njim nekako nas je sve činio boljima, nekoliko devojaka se maltene potuklo pod navodnicima za njega....
hvatao sam sebe kako me inspiriše i kako se mnogo bolje ponašam kada sam sa njim u društvu i kako sve ide kao podmazano, nego sa nekim drugim

To su normiji prirodne harizme, medjutim ako čovek nije kao oni na poslu treba ili da beži od njih ili da ih minira jer su pretnja. Više puta sam vidjao slučajeve da nekog efikasnog i predanog radnika prevazidje taj što 'čini da se svi osećaju lepo'. Samo što to nije svrha poslova, nego rad i efikasnost. To licemerje mi smeta, ako si već u sistemu ili radi za potpunu efikasnost ili nemoj uopšte ništa da radiš. Najgore je kad se od posla pravi vašarište gde se kao radi ali se i ribe tuku oko duhovitog kolege. To je primitivni srpsko-balkanski javašluk. Meni je pričala drugarica da u nekoj uglednoj srpskoj psihijatrijskoj ustanovi gde je ležala (nije Laza Lazarević nego neka druga) sestre organizuju slavlja i prave žurke sa bolesnicima. Kakav vam je to posao gde se zaposlene radnice tuku i svadjaju oko kolege?

Ovako treba tretirati zaposlene, kao Dan Pena što radi na prvom snimku ovog klipa. A ne da se dežurne kokoške kolju oko najprsatijeg petla kao kod Mekflaja na poslu. Jebem ti ja ovu usranu tursko-cigansku prćiju od države. Ili budite Nemačka i Švajcarska, ili nemojte raditi ništa. Ili-ili.

Mukica....uciti, uciti i samo uciti...vezba je majka znanja, tamo gde je potrebno....
Mada, ucitelj je bitan sa jednom ogradom, mozes biti bolji od ucitelja, ali nikad u istoj oblasti....

Poslednja izmena:
U pravu je doca:

Isto je sa ovom temom, samo umesto terapije stavi "uputstva", poput ovog iz uvoda

F9fSus8.png

Poslednja izmena:
To su normiji prirodne harizme, medjutim ako čovek nije kao oni na poslu treba ili da beži od njih ili da ih minira jer su pretnja. Više puta sam vidjao slučajeve da nekog efikasnog i predanog radnika prevazidje taj što 'čini da se svi osećaju lepo'. Samo što to nije svrha poslova, nego rad i efikasnost. To licemerje mi smeta, ako si već u sistemu ili radi za potpunu efikasnost ili nemoj uopšte ništa da radiš. Najgore je kad se od posla pravi vašarište gde se kao radi ali se i ribe tuku oko duhovitog kolege. To je primitivni srpsko-balkanski javašluk. Meni je pričala drugarica da u nekoj uglednoj srpskoj psihijatrijskoj ustanovi gde je ležala (nije Laza Lazarević nego neka druga) sestre organizuju slavlja i prave žurke sa bolesnicima. Kakav vam je to posao gde se zaposlene radnice tuku i svadjaju oko kolege?
ljudi nisu roboti, pored formalnih poslovnih odnosa tokom radnog vremena ima prostora i za neformalne razmene, na pauzama i slično. druga je stvar što kada je o small talk-u reč nisam dogurao dalje od razgovora o vremenu.

Šta je tu podsticajno
Ne
Kada nema
tv je zadnjih 50 godina oblikovao taj model nekog pozeljnog heroja npr muskarca pogledaj filmove uvijek su ti neki heroji sto imaju oko sebe neke zene povezani sa nekim devijacijama necim losim nebitno dal su dobri il losi likovi u filmu uvijek su to neki opasni tipovi ako nisu opasni onda su ono puni sebe argoantni totalni losi primjeri i to se izrazilo kao model i sada kada more generacija odrasta uz takve filmove normalno da i cure teze prema takvim likovima u stvarnom zivotu jel to je model na kojem su i one odrastale to je tako jednosavno u sustini propagira se model na muskarcu da je bitno da on ima neku moc a nebitno jel duhovan pametan nesto sirok to ne samo da ima neku moc u bilo kojem obliku

Poslednja izmena:
tv je zadnjih 50 godina oblikovao taj model nekog pozeljnog heroja npr muskarca pogledaj filmove uvijek su ti neki heroji sto imaju oko sebe neke zene povezani sa nekim devijacijama necim losim nebitno dal su dobri il losi likovi u filmu uvijek su to neki opasni tipovi ako nisu opasni onda su ono puni sebe argoantni totalni losi primjeri i to se izrazilo kao model i sada kada more generacija odrasta uz takve filmove normalno da i cure teze prema takvim likovima u stvarnom zivotu jel to je model na kojem su i one odrastale to je tako jednosavno u sustini propagira se model na muskarcu da je bitno da on ima neku moc a nebitno jel duhovan pametan nesto sirok to ne samo da ima neku moc u bilo kojem obliku
nije sada da zene vole muskarce koji imaju moc nego su tako naucene al i mnogi muskarci idu prema tom modelu jel traze se povrsne impresije povrsne zene i muskarci naravno da imas i zena koje nisu takve i muskaraca koji su ono divni al oni cine 2 il 3 posto u svakom drustvu i ne namecu i stvara se utisak da nema pravih ljubavi itekako ima

nije sada da zene vole muskarce koji imaju moc nego su tako naucene al i mnogi muskarci idu prema tom modelu jel traze se povrsne impresije povrsne zene i muskarci naravno da imas i zena koje nisu takve i muskaraca koji su ono divni al oni cine 2 il 3 posto u svakom drustvu i ne namecu i stvara se utisak da nema pravih ljubavi itekako ima
holivud propagira namjerno sve te vrijednosti koje su kontra ljubavi tako da muskarac koji nekako i zna da voli i da se daje za druge on na kraju ispada budala sto je tuzno al tv je jedno veliko zlo dali su reklamu najgorem tipu ljudi da bi oni kupili sve u prevodu da sublimiramo nekada nije bilo tako al danas zene u musakarcu ne traze boga nego djavola o tome se radi a to holivud gura itekako dobro

holivud propagira namjerno sve te vrijednosti koje su kontra ljubavi tako da muskarac koji nekako i zna da voli i da se daje za druge on na kraju ispada budala sto je tuzno al tv je jedno veliko zlo dali su reklamu najgorem tipu ljudi da bi oni kupili sve u prevodu da sublimiramo nekada nije bilo tako al danas zene u musakarcu ne traze boga nego djavola o tome se radi a to holivud gura itekako dobro
jel u priordnom odnosu izmedju musaraca i zena bez uticaja mas medija naravno da ce se najbolji spajati izmedju sebe i najbrizniji al sve to mas mediji unistavaju cine gadne devijacije bas tuzno danas je prava ljubav postala ono tako rijetka da je procentualno 0.1 procenat a mnogi i ne znaju sta je prava ljubav jel im je mozak ispran prljavim sadrzajima holivuda i ne samo holivuda sve ostale produkcije kopiraju tu matricu pa pogledajte samo filmove scarface juzni vjetar kum nebitno kakav tip ljudi pa to je dno al se prikazuju kao imaju pare i zene itd ma jad i bijeda

Imaš dva faktora. Jedan su pare a drugi je izgled. Ostalo su nijanse i njihova sasvim individualna stvar.

Već sam negde pisao, žene, deca i kućni ljubimci se jedino vole bezuslovno, muškarci se vole bukvalno samo na osnovu toga koliko nekome mogu da priušte.

Izgled je isto stvar koja može da joj privuče pažnju. Mada je i to kod žena pomalo relativna stvar. Ali pomalo.

Ako nemaš bar jedno od to dvoje, onda si prinuđen da ideš mnogo težim putem. Da joj se prilagođavaš, palamudiš o njenoj psihologiji, dokazuješ joj da si duhovit, da si razuman, da nisi nasilan, da imaš taj neki zdrav razum... pa čak i tada, veće su ti šanse da budeš odbijen.

Zato, ajde ovi klinci 20, 20 i nešto godina i mogu da se petljaju oko toga. Tad im možda to i priliči. Ako si prebacio 30, od ta posla nema ništa.
A sive mase nigde?A emocije presusile?

Back