o sovinizmu

Čitaš li ti bar sebe ili samo ispališ i ideš dalje?
Toševski i ostali mudrijaši - ekvivalent ti je kod tgdanijele u svakom drugom postu, a sem nje svaka previše obrazovana koja ima neki konflikt sa muškima ovde...
Poređenej sa svinjama i kravama - karakterizacija sa svinjama što si već pomenula...
teranje i ostalo - ne, stvarno nikada nisam pročitao da muški razmišljaju samo donjom glavom i kako ih u nekom dobu stiže iz dupeta u glavu, šta već,... al zamalo.

Neko (m prema ž ili ž prema m) se tu šali, neko ozbiljno misli, uglavnom samo provociramo one druge, šta da se radi.
Izvini... previše obrazovana?

DA ne povredim ničija osećanja, ne mislim da se žene previše obrazuju, i podržavam svaki vid ličnog usavršavanja, samo mi smeta kada čitam zloupotrebe poznavanje forme ne bi li iskriviljenim argumentima opravdali svoje stavove (o muškarcima žene, o ženama muškarci, a svi mi o mnogo čemu). Neki kad pišu postove k'o d aje u pitanju naučna studija, a u stvari gomila gluposti (doduše samo po mom mišljenju).

Da se razumemo piškim, jer možda nisam bila jasna: danijela je napisala post koji je izvučen iz društvenog: logikom. Možda za nešto greši, možda je sve u pravu..... to sad nije bitno.
Kad su mudrijaši u pitanju, ja mislim isključivo na velika naučna istraživanja usko povezana sa drugim životinjskim vrstama, kojima ne pripadamo. Na primer, ako muškarcu odgovara da mu žena sedi kod kuće, on će uporediti ženu sa kvočkom i reći - kako kvočka može, a ti ne možeš? To je prirodno... Ako muškarcu odgovara da mu žena radi, uporediće je sa lavicom, koja lovi plen i praktično radi sve za celu vrstu a lav je običan paun...

Dakle, to što si naveo za "razmišljanje donjom glavom i sl." to sam čula, ali nisam nigde videla citate velikih naučnih istraživanja niti da se o tome uopšte otvaraju teme i diže velika prašina. Možda ja uočavam samo ono što se meni sviđa, a ti samo ono što se tebi sviđa. Ali svakako jesam sita poređenja žena sa kozama, kravama i majmunicama (gde je muškarac, uglavnom, prosto - čovek).

Društvene, ili prirodne nauke? Nauka ili logika? Šta oblikuje društvo? Po ženama, uglavnom, norme und moral, po muškima, uglavnom "biologija". Ali ne ljudska biologija, već biologija svinje i krave. Jer, žene mozga - nemaju. Ako i imaju, njegov efekat treba smanjiti i, npr. oduzeti im previše obrazovanja.

Treba li još jednom da se izvinim ž rodu zbog pogrešno upotrebljenog termina? Ili bi možda bilo bolje da iz 'ponosa' nastupim sa stavom o ženama za koje nije obrazovanje, čisto da ostanem dosledan.

Elem, biologija svinje i krave potiče i dotiče uglavnom one koji iste ni videli nisu (ne drže ih u zoo vrtu i loš nam je školsko obrazovni program na TV-u). Možda nekog fasciniraju veprovi i bikovi koji ne rade ništa sem što jedu, *****ju i metnu ga tu i tamo, deluje kao ostvarenje muškog sna o idealnom životu (ako zanemarimo štrojenje kada više nisu za priplod). Svođenje međuljudskih i odnosa između polova na taj nivo je samo njihov izbor da se ne razmišljaju mnogo.

*****ju - k e n j a ju , bem ih u cenzuru.

Jel ti se nekada desavalo, da kada imas odredjen argument i u generalnom smislu pricas vezano za zene ( na pr to da sudska praksa ide na usluzi velikoj vecini zena- poput alimentacije u razvodu, laznog optuzivanja silovanja i sl), i znas da je istina-, cak i oficijalan podatak i ona ti odgovori necim poput- Ti si sovinista, muska svinja, ti mrzis sve zene i kivan si, neka te je povredila u proslosti (uzgred dobar nacin da te obelezi pred ostalima kao muskarca sa nekom falinkom iz proslosti) i to obicno vecinu muskaraca ucuti, jer znaju da ako nastave da se argumentuju gube taj socijalno uspostavljen profil muskarca-gentlmena i sl sraaaanja.? Ili na pr, kada pricas o nekom problemu koji imaju muskarci sa zenama, ona nece uci u taj razgovor sa tobom u tom pravcu, vec odmah sebicno predstaviti kontra problem - A kako je nama zenama !!!. Veruj mi drug, ljudi pisu knjige o tome, nisam ja izmislio....To je danasnja kvazi emancipacija koja je preko politickog i medijskog lobija dosla do neverovatno mnogo moci u drustvu, i danasnji muskarac postaje sve veca papuca, a plus su mu usta zacepljena da se bori za svoja prava i iskustva u zivotu, inace ce ispasti neki papan koji kuka. Muskarac koji kaze iz licnog iskustva: " Zene su ku'ke- on je politicki nekorektan i treba ga kazniti, a zena koja kaze :Muskarci su muske svinje i kako to da nema pravog muskarca na ovom svetu- ona je drama diva koju svi zele da podrze i utese. Upamti tu razliku drug.....

Nisi mi odgovorio na pitanje.

Care, odgovorio sam ti na pitanje. Ako ti 15 redova napisanih nisu dovoljan odgovor, idi na kurs kurioziteta. Hoces da ti nacrtam?

1 - to "care" ostavi za kod semafora,
2 - napisao si 6,5 redova - nauci da brojis,
3 - to sa crtanjem - ostavi za one koji su te tako nemustog napravili i vaspitali,
4 - jos uvek nisi odgovorio napitanje: sta ti znaci "...i zelite da intimizirate muskarca..."?

------------
Kako se to muskarac ili bilo ko intimizira? Objasni.

3 - to sa crtanjem - ostavi za one koji su te tako nemustog napravili i vaspitali,
4 - jos uvek nisi odgovorio napitanje: sta ti znaci "...i zelite da intimizirate muskarca..."?

------------

Ti to hoces kavgu? Hoces da se nadjemo ispred skole posle 12? ili ispred pekare? kada god hoces....Da vidimo ko ima vece misice

------------

Evo izdvojicu ti samo jedan deo, posto te je ocigledno mrzelo da procitas ceo, ali si uspeo da izbrojis koliko ima:" Ti si sovinista, muska svinja, ti mrzis sve zene i kivan si, neka te je povredila u proslosti (uzgred dobar nacin da te obelezi pred ostalima kao muskarca sa nekom falinkom iz proslosti) i to obicno vecinu muskaraca ucuti, jer znaju da ako nastave da se argumentuju gube taj socijalno uspostavljen profil muskarca-gentlmena i sl sraaaanja."
I to se zove INTIMIZACIJA- Kada neko pokusava da profilise tvoju intimnost pred nekim, tj tvoju proslost, intimu i td. Kapish? Kapito?

Evo izdvojicu ti samo jedan deo, posto te je ocigledno mrzelo da procitas ceo, ali si uspeo da izbrojis koliko ima:" Ti si sovinista, muska svinja, ti mrzis sve zene i kivan si, neka te je povredila u proslosti (uzgred dobar nacin da te obelezi pred ostalima kao muskarca sa nekom falinkom iz proslosti) i to obicno vecinu muskaraca ucuti, jer znaju da ako nastave da se argumentuju gube taj socijalno uspostavljen profil muskarca-gentlmena i sl sraaaanja."
I to se zove INTIMIZACIJA- Kada neko pokusava da profilise tvoju intimnost pred nekim, tj tvoju proslost, intimu i td. Kapish? Kapito?

Kako si definisao intimizaciju - sva je prilika da se javno samointimiziras.

Nemoj da projektujes svoja iskustva sa zenama na mene.

Nisam ni imao nameru ako je tako ispalo, vec si ti procitao drug sto sam napisao i postavio pitanje i odgovorio sam ti (barem je moj utisak takav, mozda gresim, ipak je ovo forum). Ali ako se osecas da nesto projektujem na tebe, ne moramo da nastavljamo raspravku.Uzivaj.

Back