O rvel od sutra u Srbiji - ko priznaju pola mu se prasta

• Začetnik teme Začetnik teme 27E
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

27E

Legenda
Poruka
52.561
Od sutra nova pravila za vozače: Najniža kazna za one koji PRIZNAJU
Svi koji naprave saobraćajni prekršaj moći će s policijom da potpišu što su se dogovorili i tako isposluju minimalnu predviđenu kaznu, saznaje “Blic”.

Milan Marinović, predsednik Prekršajnog suda u Beogradu, kaže da vozač ne mora odmah po sudskom pozivu da potpiše sporazum, već to može uraditi i tokom postupka. Ali, vremenom gubi beneficije.

- Kada vozač u toku suđenja shvati da će biti strože kažnjen, tada može tražiti sporazum sa policijom. Ali, tada će mu MUP dati mnogo nepovoljniju ponudu - najavljuje Marinović.

-------------------------------------------------------------------------

kako bre ovo? da se umiljavamo policiji radi par hiljada dinara?

oduzimaju nam dostojanstvo, jer se moze biti kaznjen i bez suda??? jel to normalno???

licitacija? a ko placa saobracajce i sudije? marsovci? pa nas onda bezbrizni zahebavaju i urnisu

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/48...-za-vozace-Najniza-kazna-za-one-koji-PRIZNAJU

Poslednja izmena od moderatora:
Svi koji naprave saobraćajni prekršaj moći će s policijom da potpišu što su se dogovorili i tako isposluju minimalnu predviđenu kaznu, saznaje “Blic”.

Milan Marinović, predsednik Prekršajnog suda u Beogradu, kaže da vozač ne mora odmah po sudskom pozivu da potpiše sporazum, već to može uraditi i tokom postupka. Ali, vremenom gubi beneficije.

- Kada vozač u toku suđenja shvati da će biti strože kažnjen, tada može tražiti sporazum sa policijom. Ali, tada će mu MUP dati mnogo nepovoljniju ponudu - najavljuje Marinović.

oduzimaju nam dostojanstvo, jer se moze biti kaznjen i bez suda??? jel to normalno???

licitacija? a ko placa saobracajce i sudije? marsovci? pa nas onda bezbrizni zahebavaju i urnisu

sto se ti bre bunis kad je to tvoj voljeni SNS napravio i izglasao

cekaj, setio sam se

KRIV JE DOS

po meni se uvodi pravna nesigurnost.

vozaci su ucenjeni - palti pola i ne zali se, a ako bas zellis da te sudija osudi platices najmanje duplo??? gde to ima da policija sudi? nije da ne verujem policiji nego mi smrdi kapitalisticki sistem koji se gradi, jer ce bogatasi sad bezbrizno da voze krseci sva pravila, za malu lovu, i smejuci se i drzavi i gradjanima

vozaci su ucenjeni - palti pola i ne zali se, a ako bas zellis da te sudija osudi platices najmanje duplo??? gde to ima da policija sudi? nije da ne verujem policiji nego mi smrdi kapitalisticki sistem koji se gradi, jer ce bogatasi sad bezbrizno da voze krseci sva pravila, za malu lovu, i smejuci se i drzavi i gradjanima

To su te SNS vrednosti :hahaha:

Pa buni se kod tvojih SNSovca pre nego se već izgradi
p.s.hebo te ds :lol:

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/48...-za-vozace-Najniza-kazna-za-one-koji-PRIZNAJU

Saobraćajci se žale da vozači sve ređe nude dogovor

saobracajci.jpg

CELA SRBIJA, 24. jul 2014, (Njuz) – Dogovor između vozača i saobraćajnog policajca sve je ređa pojava na srpskim putevima što izaziva veliko nezadovoljstvo među pripadnicima ovog sektora policije, saznaje Njuz.

Sezona godišnjih odmora i povećan intezitet saobraćaja nisu promenili ovu statistiku kažu u MUP-u.

- Ne sećam se kada se poslednji put desilo da mi neko od vozača ponudi dogovor – priča M. Č. saobraćajac iz Čačka – Svi mirno sačekaju da napišem prijavu i odu, kao da se ništa nije desilo, kao da ja i ne postojim.
Kada sam se odlučivao za ovaj poziv očekivao sam da ću imati neposredan, prisan odnos sa ljudima, ali to je sve ređe – kaže on.

Slična situacija je i u ostalim delovima Srbije, svedoče naši sagovornici. Novo doba dovelo je do zahlađenja u međuljudskim odnosima i svelo komunikaciju na minimum, što dodatno deprimira saobraćajne policajce.

- Neposrednost koja je krasila naš narod kao da je nestala – priča Ž. M. pripadnik saobraćajne policije u Nišu – Gotovo sva komunikacija sa mušterijama, pardon, vozačima se svela na kratke, formalne rečenice. Juče zaustavim čoveka, ne radi mu jedan far. Dan je, ništa strašno, ne moramo baš oko svega praviti problem. On mi kaže „Piši!“. Ja onako ljudski pokušam da mu objasnim da ne mora baš zbog takve sitnice na sud, ali on ni da čuje.
Nekad su se znala pravila u ovom poslu, danas je sve to mnogo drugačije Gde se izgubila ta ljudskost po kojoj smo bili poznati, kakvi smo to ljudi postali – razočarano se pita ovaj policajac.

Back