O RING

adeptus

Iskusan
Poruka
5.093
[SIZE=+1] FENOMENI: LEČENJE NA DALJINU [/SIZE]

[SIZE=+3] Čudesna „o ring” metoda [/SIZE]

[SIZE=+1] U svetu se zvanično koristi već deceniju i po za rano otkrivanje bolesti, ali kod nas prihvatanje novih naučnih ideja ide sporo. Doktorka Jelisaveta Kunosić je tu veštinu izučila u Japanu i uz pomoć viska, magneta, minerala zeolita i male pomoći klasične medicine tvrdi da uspeva u onome čemu svi težimo: da ostanemo zdravi i na vreme se izlečimo i od najtežih bolesti [/SIZE]

4a.jpg
[SIZE=-1]Doktor medicinskih nauka Jelisaveta Kunosić prepodne radi kao sudski veštak a popodne proučava tradicionalnu medicinu [/SIZE]
Doktorke Jelisaveta Kunosić i Ivana Džamić više ne mogu da se odbrane od telefonskih poziva i popularnosti koju su stekle nakon gostovanja u emisiji «Kroz ogledalo» televizije Avala. U studiju ista situacija: gledaoci zovu, traže reprize emisija, traže doktorke, traže pomoć.
- Vidite ovu sobicu ovde, ni nas dve ne možemo da se okrenemo u njoj, tu smo se bavile istraživačkim radom, pisale seminare sa kojima smo učestvovale na kongresima, a ja prepodne radila kao sudski veštak, i to nam je bilo dovoljno – priča Jelisaveta Kunosić (61). – A sada, telefoni zvone ovde, kod kuće, mobilne više držimo isključene nego uključene...
Šta se desilo?
Doktorke su pričale o takozvanoj «o ring» metodi za uspostavljanje dijagnoze bolesti, o tome kako ljudi tradicionalnom medicinom mogu najviše da pomognu sebi i da u tome visak, magnet i dobar savet mogu najviše da pomognu.
Ono što smo videli na malim ekranima doživeli smo u toj maloj sobi ofarbanoj živim bojama. »Kad pacijenti dođu pod stresom, oni se opuste. Kod nas nema belih mantila, nema injekcija, nema straha. Samo nade i optimizma», objašnjava doktorka dok nam govori o tome kako neki ljudi nisu spremni da vide jednostavne stvari.
- Moja svekrva, na primer – smeje se Jelisaveta. – Ništa ne sluša šta joj govorim. A kada obučem beli mantil, onda počne da muca i persira mi i sve sluša i radi kako joj kažem.
[SIZE=+1]Precizna dijagnoza [/SIZE]
4b.jpg
Gostovanjem u TV emisiji su Jelisaveta i Ivana (30) zainteresovale gledaoce pričom o tome kako dve osobe, čak i one bez medicinskog znanja, mogu da ustanove da li im u organizmu nešto ne štima, da li je meso u mesari dobro ili loše, voće na pijaci puno pesticida ili trulo iznutra. Kako? Jedna osoba uperi prst u određeno mesto na telu (voću, napitku...) ili dlanom prelazi u blizini tela jednom rukom. Drugom je napravila prsten spajajući srednji prst i palac njihovim vrhovima. Osoba pokušava da razdvoji taj prsten. I tamo gde se razdvaja nešto nije sasvim kako treba a tamo gde ne može da se razdvoji sve je u redu.
Znači, svako to može da isproba kod svoje kuće ali pravu dijagnozu šta nije u redu može da postavi samo doktor koji primenjuje tu metodu. «O ring», zatim, ide u detalje i može vrlo precizno, uz pomoć lekova ili reagenasa raznih tkiva, polena i bolesti da veoma precizno, tvrdi doktorka Kunosić, postavi dijagnozu.
«O ring» metodu dijagnostikovanja bolesti je postavio japanski kardiolog i elektroinženjer Jošijaki Okura koji decenijama živi u Njujorku. Prva dva puta nije uspeo da je patentira ali su na kraju stroge komisije u SAD popustile i 1993. mu registrovale patent. Od tada se «o ring» širi svetom, mada ima i sumnjičavih.
- U Japanu to više nije senzacija već jedna od metoda lečenja koju pokriva i zdravstveno osiguranje. Japanci su jednostavno racionalni i umesto da pacijenta šalju na višemesečna ispitivanja oni «o ring» metodom skrate taj postupak.
Otkako je baš tim povodom 2000. godine bila u Japanu na kongresu, doktorka Kunosić ne prestaje da se usavršava i proširuje svoja znanja.
- To je bio četvrti kongres koji se održava svake druge godine i tada je četrdeset hiljada japanskih lekara primenjivalo tu metodu u dijagnostici bolesti. U amfiteatru univerziteta Oseda u Tokiju bilo je nas 400 parova lekara koji su radili test pred samim Omurom koji je u Japanu kao car. Na njegovom institutu se rade takva istraživanja da se to ne može ni zamisliti. Lekare klasičnog obrazovanja to frapira. Detekcija virusa i alergija
Dok njegov pregled traje satima i košta pet hiljada američkih dolara i može da otkrije početak maligniteta na bilo kom organu, prisustvo teških metala (i kojih) bilo gde u organizmu, da li neko ima herpes i koju vrstu, Omurini učenici se trude da dostignu to savršenstvo. Među njima je i Jelisaveta koja je po specijalizaciji internista, po magistraturi alergolog, a doktorirala je na plućnim bolestima i tri decenije radila u Kliničkom centru Srbije kao pulmolog. Tradicionalnu medicinu dugo izučava i primenjuje.
- Ja ne mogu još da odredim koja je tačno bolest u pitanju, ali mogu da utvrdim koji su organi oboleli, kakav je stepen oštećenja cirkulacije, kakvih ima bakterija, virusa, parazita i gljivica u organizmu i lek kojim će to da se izleči
Kako Omura to radi?
- Prvo detektuje na kojim se regionima otvara «o ring» i onda to obeleži flomasterom kao polje patološkog sadržaja. Ima pločice sa reagensima, drži ih na dlanu i upoređuje ih sa reakcijom kod pacijenta. Pločice su postale komercijalna stvar pa jedan set tih pločica, sa, na primer, reagensima za jednu vrstu tumora, staje hiljadu dolara. I za svaku analizu toliko. Pravi biznis, ali je zato dijagnostika savršeno precizna.
Saznajemo da pomoću te metode i neke alergije mogu da se ispituju na daljinu.

4.jpg
[SIZE=-1]
Ovako je bilo u početku a danas su beli mantili prošlost:
primena „O ring” metode[/SIZE]
- A to je veoma važno – kaže doktorka Kunosić. - Trideset godina sam radila sa alerigijama u klasičnoj medicini i znam da je uvek postojala opasnost od alergijskog šoka prilikom ispitivanja a to je moglo da bude opasno. Pacijent je ležao u bolnici i bio pod nadzorom lekara sve vreme ispitivanja. Sa ovom metodom ispitujemo sa pola metra razdaljine. Uperimo prst sa alergenom prema pacijentu, a asistent pokušava da mi otvori «o ring». Nepogrešivo reaguje. Ja imam reagense polena drveća, trave i korova, kućne prašine, dlaka, duvana... Mogu za pola sata da izvršim testove a da ne dodirnem pacijenta. Praksa je potvrdila da se tako određuje i način na koji alergija izbija kod pacijenta na određenu stvar. Kod uobičajenih ispitivanja ne dobijate odgovor da li će se pacijentu reagovati koža, nos, pluća, želudac...
Navodi i nedavni primer kada je žena donela pun ručni frižider hrane i tražila da utvrde na šta je njeno dete alergično: » Ono se igralo u sobi a mi smo za pola sata sve završili.» Omura tako pregleda i životinje na daljinu a to je, dodaje Jelisaveta, vrlo korisno u zoološkim vrtovima ili farmama.

http://www.politika.rs/ilustro/2534/4.htm

[SIZE=+1]Slepi čitaju bez dodira [/SIZE]
Baš tako, na daljinu, uz pomoć linearnog lasera, Jelisaveta je polagala ispit pred Omurom u Japanu. Pacijent joj je bio niko drugi do direktor kompanije «Soni» koja i sponzoriše Omuru.
- Na abdomenu mu se otvorio ring. Omura je tu stavio crtu. Onda opet, ispod pupka. Još jedna crta. Onda sam krenula vertikalno i malo po malo nacrtali smo mu kvadratić koji smo krenuli da ispitujemo. Ispod – debelo crevo. Uzmemo reagense i ispostavi se da se radi o karcinomu koji je još bio mali. Ode u bolnicu da proveri, operiše se i – završi posao. To mi desilo i nedavno kada smo kod jedne devojke otkrili tumor od svega tri milimetra na hipofizi. Na magnetnoj rezonanci joj se potvrdila dijagnoza. Ova metoda je jako osetljiva, rezonira čak i na svega nekoliko malignih ćelija.
Na razvijanju «o ring» metode u otkrivanju bolesti Jelisaveti pomažu i drugi lekari od kojih su neki i doktori nauka kao što je Gordana Nikezić, molekuralni biolog i bivši direktor laboratorije u Vinči. Tu su i Ana Simonović, molekularni biolog, pa i Vuk Stambolović, profesor na Medicini zdravlja. Oni drže predavanja, seminare, obučavaju lekare, podučavaju pacijente i trude se da Srbija već jednom krene putem Rusije koja u Moskvi ima ugledni Institut za tradicionalnu medicinu.
- Ja sam počela tako što sam čitala neke zanimljive knjige iz biofizike, krenula jedan kurs za drugim da pohađam i onda mi se otvorilo: kakve sve mogućnosti postoje u prevenciji bolesti. Ako je ovaj sto ispred vas klasična medicina, «o ring» je rulanje po njemu i blago uzletanje, a Genadijeva metoda let u svemir. Ruski doktor Jakovljevič Genadij Hljemnikov je sam vrh medicine u Rusiji. On obučava vojnike da se sami leče, da zaustave krvarenje sebi. Bila sam kod njega i na obuci i kao predavač a i on je dolazio ovamo, baš kao i Imura pre dvadesetak godina. Samo, niko ovde nije naišao na plodno tle za nove ideje. Genadiju ne treba asistent: on sam otkriva promene vibracija u telu a one u klasičnoj medicini odgovaraju hedovim zonama na koži. One promene boju kada je organ ispod njih oboleo.
Sve te veštine su stvar vežbe, tvrdi Jelisaveta. I može da ih savlada svaki čovek.
- Pa u Novom Sadu je nekada postojala, ne znam da li i danas, Bronikova akademija za slepe koji su tamo učili da čitaju, ne pipanjem nego osećanjem vibracija crne i bele boje. Za tri godine su tako uspevali da nauče da čitaju tekstove. Mi na dlanovima imamo receptore koji su na neki način deo istog tela, zajedno sa očima. Ta naša podčula smo potpuno zapustili, za razliku od životinja.
«O ring» metoda otkrivanja bolesti je samo jedan deo načina na koji doktorka Kunosić leči pacijente. U njenoj maloj ordinaciji odrediće vam uz pomoć viska koja su vam loša mesta u stanu u pogledu magnetnog zračenja i predložiti lečenje upravo uz pomoć posebnih magneta koja «čuda čine našem organizmu». Uputiće vas i na mineral zeolit koji je prirodni sakupljač svih otrova u našem organizmu a na neki neobjašnjiv način, potvrdu onoga što je ustanovila «o ring» metodom dobićete i kroz Kilijanov aparat koji pomoću kompjuterskog programa snima i ocrtava vašu auru ili – lično energetsko polje.

http://www.politika.rs/ilustro/2534/4.htm

Back