O prijateljstvu...

Upravo tako draga Revelin...prava smrt je zaborav.

Ne mogu sad da se sjetim ko je rekao, ali volim tu recenicu o prijateljstvu, ima nesto u njoj ( parafraziracu, nije kompletan citat ) : " Pravi prijatelj je onaj sa kojim je cutanje jednako prijatno kao i najljepsi razgovor."

Recenica je deo Markesovog oprostajnog pisma .
Celo pismo je jedna velika zivotna filozofija,i uvek kad se setim
njegovih reci,dobijem novi motiv za svaki korak dalje.

Poslednja izmena:
:D ma to je mnogo cudno, to prijateljstvo

Bila sam jako mala, imala sam valjda pet ili sest godina. Moj otac je vec bio poginuo. Igrala sam se ispred zgrade i videla jednog coveka, coveka koji je bio prijatelj mom ocu, i cesto su sedeli zajedno. Prisla sam mu i hodala pored njega, jer on je hdao lagano duz zgrade, i pitala ga "Ciko, ciko, jel stanuju uovde ti i ti (nase prezime) " I onda je covek poceo da place. Ja se tog dogadjaja nisam secala tako jasno, cak veoma nejasno, neki covek koji place, al sta sam ga pitala i te detalje ne. Ali, vidim skoro tog coveke, i on opet pocne da place, i on mi je ispricao sta se tacno desilo ispred zgrade. Moj otac je bio musko :lol: a i taj je covek musko. Tako da za taj deo o prijateljstvu samo izmedju suprotnih polova, ne znam, ne cini mi se tako. Cini mi se da to ipak ne bira polove.

Back