O poziciji: menadzer prodaje?

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Holy1

Ističe se
Poruka
2.670
Dobro veče!

Menadzer prodaje je pozicija u prodajnom sektoru. Plate se krecu od 90.000 do 300.000din. Imate li neke firme za preporuku u Beogradu i Novom Sadu?

Da li neko zna koja je pozicija iznad menadzera prodaje, tj. ko je njemu nadredjeni.po hijararhiji?

u ovo novo vreme pod menadzerrom prodaje cesto podrazmevaju osobu koja juri kupce neke robe.
zato i jeste toliki raspon primanja jer on zavisi od bonusa klijenata koje nadjes.

sad bas gledam.

Opis radne pozicije​

• Vođenje tima prodajnih predstavnika s ciljem osiguranja njihovog razvoja, treniranja, motivacije i kontinuiranog rasta.
  • Aktivno traženje i kontakt sa važnim klijentima.
  • Razvijanje i sklapanje velikih mogućnosti prodaje.
  • Održavanje prodajnih kontakata i briga za ključne kupce.
  • Odgovornost za postizanje prodajnih ciljeva kompanije.
  • Planiranje prodajnih ciljeva.
  • Predstavljajanje kompleksne usluge i rešenja klijentima.
  • Zaključivanje ugovora saradnje i dodatna briga za ključne kupce.

u ovo novo vreme pod menadzerrom prodaje cesto podrazmevaju osobu koja juri kupce neke robe.
zato i jeste toliki raspon primanja jer on zavisi od bonusa klijenata koje nadjes.

sad bas gledam.

Opis radne pozicije​

• Vođenje tima prodajnih predstavnika s ciljem osiguranja njihovog razvoja, treniranja, motivacije i kontinuiranog rasta.
  • Aktivno traženje i kontakt sa važnim klijentima.
  • Razvijanje i sklapanje velikih mogućnosti prodaje.
  • Održavanje prodajnih kontakata i briga za ključne kupce.
  • Odgovornost za postizanje prodajnih ciljeva kompanije.
  • Planiranje prodajnih ciljeva.
  • Predstavljajanje kompleksne usluge i rešenja klijentima.
  • Zaključivanje ugovora saradnje i dodatna briga za ključne kupce.
A sta se pre pod tim terminom podrazumevalo?

Odosmo mi do .... U mnogim firmama ti ne treba nikakvo radno iskustvo ni skola da bi bio inžinjer junior. Menadzeri prodaje obični prodavci, a direktori neradnici.

Sve dobija samo "zvučnija" i savremenija imena.

Ja sam nekad mislio eh menadzer, direktor, upravnik ili inzinjer to su ljudi od struke (poznavaoci svog posla) sa ogromnim iskustvom i znanjem...

Odosmo mi do .... U mnogim firmama ti ne treba nikakvo radno iskustvo ni skola da bi bio inžinjer junior. Menadzeri prodaje obični prodavci, a direktori neradnici.

Sve dobija samo "zvučnija" i savremenija imena.

Ja sam nekad mislio eh menadzer, direktor, upravnik ili inzinjer to su ljudi od struke (poznavaoci svog posla) sa ogromnim iskustvom i znanjem...
ma da
daju zvucna imena za stare poslove :D
na primer poslovodja je nekad bio,sad je menadzer prodavnice :D

floor menadzer je poslovodja sprata kad prodavnica ima vise nivoa :D

zavisi od firme
neke i nemaju izvrsnog
da bi imao regionalnog moras da imas regione..
ne mozes reci univeralni odgovor.

nije isto recimo da li radis u coca coli koja obuhvata veliku povrsinu podeljenu u regione ili u nekoj maloj radnjici koja ima samo jednu radnju u jednoj ulici.

zavisi od firme
neke i nemaju izvrsnog
da bi imao regionalnog moras da imas regione..
ne mozes reci univeralni odgovor.

nije isto recimo da li radis u coca coli koja obuhvata veliku povrsinu podeljenu u regione ili u nekoj maloj radnjici koja ima samo jednu radnju u jednoj ulici.
To znam. Pričam konkretno za pozicije - šta koja predstavlja u firmi, tj. u kontekstu toga.

Back