- Poruka
- 38.209
"Kažiprst" , 24.09.2013.
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa jel bio vojvoda ili nije? Doduse kazu da ga je Djujic razalovao, a njegovi opet tvrde da to ne moze, pa sad ...
'Balkan
Veliki Srđa Popović, “vanzemaljac među Srbima”
...
I sam Srđa Popović je, danas to posve sumanuto zvuči, u jednome trenutku bio osuđen zbog svog advokatskog posla, braneći književnika Dragoljuba Ignjatovića zbog govora na simpoziju “Kultura i revolucija” (1974.), osuđenog na tri godine zbog verbalnoga delikta. Srđa je branio pravo na Ignjatovićevo mišljenje, ali je potom i sam bio osuđen, najprije na zatvorsku kaznu, (zbog onoga što je u obrani rekao pred sudom), da bi poslije dobio uvjetnu kaznu od dvije godine i godinu dana zabrane obavljanja advokatskoga posla.
Iste te godine, londonski The Times o njemu je napisao: “Popović je dugo žigosan čovjek u Jugoslaviji jer je jedan od hrabrih muškaraca i žena koji brane progonjene zbog njihovih uverenja…”
...
Srđa Popović bio je jedan od onih koji se godinama bore za svoje ideale: jest bio Jugoslaven, onaj iskonski, koji je mislio da je Jugoslavija najbolja opcija za narode koji u njoj žive, ali nikada nije pristajao na ograničenja koja je nametao režim. Otud njegovi potpisi na brojnim peticijama – od zahtjeva za ukidanjem verbalnoga delikta do ukidanja smrtne kazne i zahtjeva za uvođenjem višestranačkog sistema u tadašnoj SFRJ. Sve se to, uostalom, jasno vidi iz njegove trilogije “Poslednja instanca”, koju je izdao Helsinški odbor Srbije, a u kojoj su dokumenti o političkim procesima od 1968.-1988. godine.
...
Taj veliki, sjajan čovjek i pravnik, advokat Srđa Popović, svima će nam – ako imalo pameti imamo – nedostajati dok i mi postojimo.
http://www.autograf.hr/veliki-srda-popovic-vanzemaljac-medu-srbima/
Srđa je bio pun nerazumevanja za režim Slobodana Miloševića, a prepun razumevanja za USTAŠKU STVAR…![]()
Jel’ Šešelj učestvovao u Drugom svetskom ratu kao četnik?
Kao i prije toga , i tada , i poslije toga, Srđa Popović je ispoljio razumijevanje za GRAĐANSKO DRUŠTVO , ali vi sitni nacionalisti to nećete ili ne umijete da shvatite ..
"Odlazak Srđe Popovića, simbola građanske Srbije
...
Bez straha da bude u manjini
Godine 1989. je pokrenuo nezavisni nedeljnik Vreme u kome je zaposlio najbolje novinare među onima koji nisu pristali na Miloševićevo “patriotsko novinarstvo”. Među njima je bio Dimitrije Boarov koji je tada upoznao Srđu Popovića, intelektualca koji je u javnost unosio vrednosti starog, građanskog Beograda:
“I već pri prvom susretu shvatio sam da je to čovek koji se ne plaši da bude u manjini i koji je dobro razumeo šta nas sve čeka sa ondašnjom Miloševićevom pretencioznom nacionalističkom politikom. I dobro je razumeo da ta nacionalna politika koja ima potku u srpskom tradicionalizmu obično vodi u žestoke sukobe, pa sve do zločina.”
Nije se ustručavao da kaže i ono što bi i dan danas u većinskoj Srbiji bilo anatemisano, a kamoli u onoj ratnoj. Dok je rat u Bosni uveliko trajao, 93. godine, napisao je da je, pre svega za Srbe, preko potrebno da Miloševićeva Srbija bude vojno poražena: “Za Srbe je dobro da njen istorijski slobodni pad bude prekinut, da se odrekne iluzija, da doživi svoju katarzu, da fokusira svoju svest na ono što jeste i što može. Takav ‘poraz’ bio bi možda najkonstruktivnije istorijsko iskustvo srpskog naroda”."
Mi ANTIFAŠISTI SRBIJE nikada nećemo preći preko takvih revizionističkih sklonosti USTAŠKOG ADVOKATA Srđe Popovića!
Ja se najiskrenije GNUŠAM, ZGAĐEN SAM nad neetičkim i nehumanim ponašanjem pomenutog Popovića, koji je svojim činom ratifikovao ustaški genocid nad JEVREJIMA, ROMIMA i SRBIMA u NDH!!!
Treba da se stidiš, što ti, ti čiji narod i dalje nosi breme najbestijalnijih zločina HANDŽAR DIVIZIJE, koju su u svom krvavom piru PREDVODILE upravo USTAŠE – da TI dođeš da pred Srbima BRANIŠ jednog USTAŠKOG APOLOGETU!
Pozivam te da nam se svima ovde javno izviniš, da se pokaješ i da se sa nama suprotstaviš ovakvom istorijskom revizionizmu, da ZAJEDNO OSUDIMO ovakvu DEVALVACIJU HOLOKAUSTA!![]()
...
Pozivam te da nam se svima ovde javno izviniš, da se pokaješ i da se sa nama suprotstaviš ovakvom istorijskom revizionizmu, da ZAJEDNO OSUDIMO ovakvu DEVALVACIJU HOLOKAUSTA!![]()
najveci biser mu je bio sto je izmedju redova nekoliko puta odvalio da je mlohavi roknuo djiku
Branio je i četnika Draškovića :
'Među onima koje je branio bio je i Vuk Drašković, vođa uličnih otpora u 90-im.
“Branio me je 9. marta 1991. i 1993. kada smo Dana i ja uhapšeni i preživljavali onu torturu. Hvala mu!” '
http://www.slobodnaevropa.org/content/in-memoriam-srdja-popovic/25151290.html
Može bit da vam danas četnik Drašković nije četnik po mjeri , ali kad ga je Srđa Popović branio bio je ..
da se zna da dana i vuk nisu nikad bili u istraznom a jos manje da su ih tukli... rekao clan njihovog gl. odbora koji je kad je skontao milosevicevu i vukovu dogovornu prevaru napustio spo... tad je pocelo osipanje jer su svi koji su imali mozga skontali ko je vuk i ona dukljanska lujka pa im dali pedalu.
Poznato je da su četnici postali Miloševićevi šaptači, i da mu je Šešelj bio omiljeni opozicionar ..
"Posle sukoba u Saveznoj skupštini u leto 1993. i mitinga koji je organizovao SPO, Vuk i Danica Drašković uhapšeni su, pretučeni i zadržani u zatvoru čitavih 38 dana, do abolicije koja je stigla lično od Slobodana Miloševića. "
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=861155
ovaj post je jos jedan dokaz zasto ne treba zidati mnogo dzamija![]()
Ja tu ne vidim nikakvu poveznicu sa džamijama , da nisi mislio na crkve ?
Evo Slavko Perović piše da ste u Hag trebali poslati i predstavnike SPC :
"Da ostavimo, samo za ovu priliku, sve druge po strani, ali kome se velikosrpka laž najviše obila o glavu, koga je slomila i dovela ga do totalnog uništenja? Odgovor je lak, ali i grozan: program zvani Velika Srbija doveo je do propasti čitavi srpski narod, a ubila crnogorski! Da li ovu istinu zna Gojko Perović, da li je zna Amfilohije, da li je zna patrijarh srpski, da li je zna kompletno sveštenstvo SPC, da li znaju da im je Slobodan Milošević njihovom namjerom lažima sjajio sa krsta umjesto Isusa, umjesto Lazara, umjesto Vidovdana, umjesto Kosovske bitke? Znaju, i te kako znaju, ali, pitam se, kako znaju? Lako, znaju da pričaju, pišu i govore čiste i sramotne laži, da su varali srpski narod i bili ratni huškači i saveznici Slobodana Miloševića! Gola je nepravda da su se u Hagu našli Slobodan Milošević, Karadžić, i konačno zločinac užasni Ratko Mladić, a da se tamo nije našao Amfilohije Radović, zajedno sa još po nekim sveštenikom SPC, a tragedija je da se tamo nijesu našli Momir Bulatović , Milo Đukanoviće, Svetozar Marović i Branko Kostić! Ili, da se tamo nije našao i srpski Gebels zvani Dobrica Ćosić!"
http://focusnewsinfo.wordpress.com/...adovic-zajedno-sa-jos-po-nekim-svestenikom-s/
Vi ste antifašisti samo u ČETNIČKIM ČITANKAMA , četnici su za neSrbe PRETEČA FAŠIZMA na ovm prostorima ..
'Bio je branilac i ustaškog doglavnika Andrije Artukovića uz poruku upućenu na poznate nacionalističke beogradske adrese "Ja nisam Srbin, ja sam advokat" i uz ciničnu opasku, kad mu se to spočitnulo mnogo godina kasnije iz Koštuničinog okruženja, kako to da nema primedbi što je branio Dobricu Ćosića i da li to znači da neko zaslužuje odbranu a drugi ne. Objašnjavajući ulogu tužioca i odbrane na sudu, braneći profesionalizam od ideoloških natruha, svojevremeno je izjavio: „Branio bih i Dražu Mihailovića, i Rankovića da mu je bilo suđeno, i Stepinca, a možete dodati i bilo koje ime.'
http://www.slobodnaevropa.org/content/in-memoriam-srdja-popovic/25151290.html
Okupili se četnici oko Koštunice pa primjedbuju, a nemaju prmjedbi što je branio komuno-četnika Ćosića ..
Poznato je da su četnici postali Miloševićevi šaptači, i da mu je Šešelj bio omiljeni opozicionar ..
"Posle sukoba u Saveznoj skupštini u leto 1993. i mitinga koji je organizovao SPO, Vuk i Danica Drašković uhapšeni su, pretučeni i zadržani u zatvoru čitavih 38 dana, do abolicije koja je stigla lično od Slobodana Miloševića. "
e ako to pise slavko perovic
ima gore od poturice a to je crnogorska poturica....
JA SAM ANTIFAŠISTA KOMUNISTA!
Šta sad?!![]()
A DRAŠKOVIĆ TI NE SMETA?! FASCINANTNO!
Najbolji dokaz da si ti zapravo neka ovdašnja žena u crnom, LDP-ovka ili oba…