О патријарху одлучује Вучић, а критеријум је послушност

• Začetnik teme Začetnik teme 3BEP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

3BEP

Veoma poznat
Poruka
10.437
Мислим да је пример последњег нашег патријарха јасно показао да је он човек кога је држава ту поставила и он је био потпуно одан погрешној издајничкој политици Александра Вучића до те мере да га је за ту издајничку политику не само бранио речима "Он се бори за Косово као лав", него га је одликовао - рекао је архимандрит Никодим Богосављевић.

Он се осврнуо на избор патријарха, рекао да би на том месту „другосрбијансци најрадије волели да виде Григорија, мондена, јер им по духу највише одговара“, међутим, мисли да ће о томе ипак одлучивати Вучић, да ће водити главну реч и тражити кандидате потпуно одане.

ARHIMANDRIT-DR-NIKODIM-BOGOSAVLjEVIĆ-700x394.jpg

– Има ту пар кандидата који потпуно одговарају и Вучићу и светским центрима и државним и верским. Реч је о владики бачком Иринеју, и његовом ученику и духовном сину, митрополиту загребачко-љубљанском Порфирију. Они су све време били лојални свим властима, поготово је била позната лојалност Иринеја бачког Милошевићима и знамо да је Порфирије имао једну светску функцију око фреквенција – рекао је Богосављевић, и додао:

– То је неспојиво, по канонима је забрањено да се епископ бави светским пословима. Али, данас је све могуће, по девизи епископа Атанасија, који је рекао „каноне мачку о реп“. То су послушници, који су послушни држави, да ли су уцењени, да ли имају путер на глави, досијее, у сваком случају, то је критеријум – појаснио је Богосављевић.

Седница Светог Архијерејског Сабора Српске цркве, на којој ће бити изабран нови патријарх, заказана је за 18. фебруар.

https://srbin.info/pocetna/aktuelno/o-patrijarhu-odlucuje-vucic-a-kriterijum-je-poslusnost-video/

Apsolutni užas od države i crkve,u šta smo se to pretvorili..Nikad gore klečanje i ponižavanje SPC.vučić je uspeo potpuno da uništi SVAKU instituciju koju smo imali.

Arhimandrat srpske Pravoslavne crkve ima svako pravo, ovo je prepametna glava koja može da vidi celokupnu situaciju i unapred izračuna matematiku umesto nas. Između redova se jasno vidi na koji način crkva silom ili milom aminuje jedan isti plan, ruke joj svezane, usta joj zapušena... Mene samo zanima dokle će običan narod to da gleda i diže palac gore.
Tuga!

svako ko koristi tremin drugosrbijanac neka mi se izvoli napasti jaja kao mali zeko kelerabe
Što, to je neka posebna pogrdna titula? Prvosrbijanac, drugosrbijanac, treće... dokle to ide? Do kog nivoa je ustanovljeno da može Srbin da padne? I po kojim parametrima se kotiramo da znamo na kom smo nivou Srpstva?

.

pogrdna, pohvalna nebitno je kad izlazi iz ******ih usta nižih sisara
Tu radi sujeta...
Batali, nije vredno.
Ne može niko da te etiketira kao ljudi koji te poznaju, a uvek si ostavio najbolji mugući utisak.
Bog ne gleda šta ljudi vide, Bog vidi srce.
Meni je večeras bilo drago da pročitam stih:
Jovan 15, 16. stih:
''Vi mene ne izabraste, nego ja vas izabrah...''
Svi pošli za Njim svojom voljom, a ispostavilo se da ih je On izabrao da pođu za Njim. :eek:
Kakva stvar!
Nema, srce mi se slomilo, opet sklopilo iz različitih delova, šta je to?

I ja posle kriva što imam više poverenja u Miroljuba Petrovića nego u crkvu. Kakva je, dobro joj i prodaja sveća i ikona ide.
Не иде јој ни то, државни је паразит је, јер је потпуно десеткована у сваком смислу...

Па и поред тога, Срби не мењају Православље за Протестантизам ко Мики Петровић...

И још је горе него што Никодим мисли, јер се патријарх уопште не бира од времена Титовог Германа, па надаље, па опет иста прича...

Боље вере од Православља нема

а и поред тога, Срби не мењају Православље за Протестантизам ко Мики Петровић...
Kakav biser, protestanizam i Miroljub Petrović-nova ideja, bravo!
Боље вере од Православља нема
Ako nema, što nismo svi mi kojima je predstavljena u toj veri svom dušom i telom?

Оцу Никодиму није јасно да га је време одавно прегазило, чим се бави политичким пијунима типа АВ и екипа око ''избора'' патријарха, који не постоји већ скоро 80 година и да је диктатура државе над црквом старија и од њега.

Zapamtite sve patrijarhe osim Patrijarha Pavla su vrbovale udbe i vlade.
Нешко, смешан си, јер не смеш против чопоративне мантре да ланеш...

Патријарх Павле је био школски из клупе са Слобиним татом Борисавом, и на личну слобину интервенцију Павле је доведен...

Kakav biser, protestanizam i Miroljub Petrović-nova ideja, bravo!

Ako nema, što nismo svi mi kojima je predstavljena u toj veri svom dušom i telom?
Није ваљда да не знаш ко су жидувствујучи ''Хришћани'' - телејеванђелисти из УСЕ?

Нисмо, јер нисмо свом душом и телом окренути Истини, не испитујемо је довољно, и зато нас лако преваре слаткоречиви моралисти...

Оцу Никодиму није јасно да га је време одавно прегазило
Koga, Arhimandarata Nikodima? Vreme pregazilo? Ha!
Slušaj i javi na kom minutu nekog videa ti se steškilo, i pritom do toga nije doveo on.
Kome je novo, slušajući neke emisije a. Nikodima Bogosavljevića na licu mesta može da dobije gastritis i ostale stomačne muke ne jer je to fantazija ili horor film, već, dragi, naša realnost!

Koga, Arhimandarata Nikodima? Vreme pregazilo? Ha!
Slušaj i javi na kom minutu nekog videa ti se steškilo, i pritom do toga nije doveo on.
Kome je novo, slušajući neke emisije a. Nikodima Bogosavljevića na licu mesta može da dobije gastritis i ostale stomačne muke ne jer je to fantazija ili horor film, već, dragi, naša realnost!
Прихваташ моралне и часне људе некритички... гомиле инфо Никодим каже исправно, ал кад лупи треба га исправити, није он Бог па да не греши...

А ово да АВ бира је намерно испопулизовао, јер је на Вучку презир више од пола Србије...

Проблем са популизмом је што је углавном на лажи са супротне крајности сашивен

U tu grupu nećete tako olako ubaciti dr Petrovića, to vam ne dam!
Ajd' probajte, zapravo!
Јел се не појављује нон стоп на екрану 24 часа дневно?

Није ли га било у свакој теми Мирођија, чак и по ријалитима?

Јел се не бави популизмом?

Јел слави славу?

Прихваташ моралне и часне људе некритички... гомиле инфо Никодим каже исправно, ал кад лупи треба га исправити, није он Бог па да не греши...
Prihvataj to što je ispravno, ko te tera da prihvataš sve?
Ako si teološki pismen, lako ti je da vidiš gde da zažmuriš, to je samo čovek. Niko od njih nije savršen, oni su se odavno od toga ogradili, zašto se o tome još polemiše? Zna se ko je savršen, ako neko ne zna, Isus Hrist je savršenstvo.
Kraj priče.

Јел се не појављује нон стоп на екрану 24 часа дневно?

Није ли га било у свакој теми Мирођија, чак и по ријалитима?

Јел се не бави популизмом?

Јел слави славу?
Kojih 24h dnevno, čovek se 2-3 puta mesečno javlja na Happy TV (koja ne znam da li je nacionalna televizija, ubiše se da jesu) a i tu ga šikaniraju, ismejavaju, ne daju mu da sastavi misao jer ne valja da se čuje nešto pametno, ljudi seckaju materijale na YT i skupljaju minutažu da naprave materijal!
Kakvi, iskrivljena slika popularnosti jednog dr Petrovića, ljudi zamišljaju da on ne silazi sa TV-a, on dobije najmanje minuta od svih gostiju, mora čovek da se nadmeće da dođe do reči.

Back