O osveti

• Začetnik teme Začetnik teme Riada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Riada

Buduća legenda
Poruka
44.316
Razumijem da nekome osveta može donijeti privremeno emotivno zadovoljenje i olakšanje zbog načinjene boli, ali ona ona ne rješava duboke emocionalne rane načinjene nepravdom . Zapravo, njome se često pokreće začarani krug mržnje gdje ona vodi do kontrareakcije što sve skupa dovodi do dodatnih patnji. Također, osveta može značiti upotrebu iste negativne energije i destruktivnog ponašanja kao i kod onog koji je počinio nepravdu. To može izazvati osećaj da smo se spustili na isti nivo moralnosti kao i onaj ko je napravio zlo.
Šta vi mislite o ovoj temi ?

Danas sam pricao sa covekom kom je zena preminula kad je auto naleteo na nju dok je vozila bicikl,gnev za osvetom se pojavio sto je taj izjavio da nije kriv,sto te ubice nemaju trunke grize savesti,meni se isto dogodilo da me srusi kolima i kaze da nije kriv,takve je sevap ukloniti iz drustva,to je dobro delo,zato osveta

Danas sam pricao sa covekom kom je zena preminula kad je auto naleteo na nju dok je vozila bicikl,gnev za osvetom se pojavio sto je taj izjavio da nije kriv,sto te ubice nemaju trunke grize savesti,meni se isto dogodilo da me srusi kolima i kaze da nije kriv,takve je sevap ukloniti iz drustva,to je dobro delo,zato osveta
Po meni bi bilo bolje da oboje dugo,dugo odrobijaju, to je teža kazna nego ih maknuti u jednom trenu.

Pa mislim na tog što je ubio ženu, a i taj stoje tebe oborio.
Retko ko bi priznao krivicu,u mom slucaju drzava njega tuzi a ja im dodjem kao svedok,pa na osnovu toga ga tuzim i dobijam spor,jer je priznao njima krivicu i platio 40 000 u dobrotvorne svrhe,a meni je rekao na rocistu da nije kriv,izlazi iz auta opusteno prica telefonom,u takvom trenutku kad je zivot ugrozen i neko ti stane iznad glave i kaze da nije kriv,pa opusteno ga odrobijas

Retko ko bi priznao krivicu,u mom slucaju drzava njega tuzi a ja im dodjem kao svedok,pa na osnovu toga ga tuzim i dobijam spor,jer je priznao njima krivicu i platio 40 000 u dobrotvorne svrhe,a meni je rekao na rocistu da nije kriv,izlazi iz auta opusteno prica telefonom,u takvom trenutku kad je zivot ugrozen i neko ti stane iznad glave i kaze da nije kriv,pa opusteno ga odrobijas
Je li vrijedan robijanja ?

Razumijem da nekome osveta može donijeti privremeno emotivno zadovoljenje i olakšanje zbog načinjene boli, ali ona ona ne rješava duboke emocionalne rane načinjene nepravdom . Zapravo, njome se često pokreće začarani krug mržnje gdje ona vodi do kontrareakcije što sve skupa dovodi do dodatnih patnji. Također, osveta može značiti upotrebu iste negativne energije i destruktivnog ponašanja kao i kod onog koji je počinio nepravdu. To može izazvati osećaj da smo se spustili na isti nivo moralnosti kao i onaj ko je napravio zlo.
Човек када је угрожен осети жељу да начини правду тј да поврати правду, па се свети.

Каже Његош "зло чињети од зла бранећи се... Ту зла никаквога нема".

Ја лично нисам осветољубув али волео бих да се сваки наш добар или лош, одмах, као на каси наплати. Так + рачун.

Каквих гована има. Све да им сд врати!

Pa ne mozemo tako gledati,jel treba da cekamo da ubije tuce ljudi pa da zasluzi?mislis da ce imati traume sto je ubio nekog,nece nastavice da vozi kao da nista nije bilo,majke troje dece vise nema 47 godina
Naravno da neće imati traume, samo mislim da bi u takvim slučajevima ipak pravosudni sistem trebao da pooštri mjere, mada teško je biti racionalan u takvim trenucima

Човек када је угрожен осети жељу да начини правду тј да поврати правду, па се свети.

Каже Његош "зло чињети од зла бранећи се... Ту зла никаквога нема".

Ја лично нисам осветољубув али волео бих да се сваки наш добар или лош, одмах, као на каси наплати. Так + рачун.

Ja bih rekla da ova Njegoševa nije baš vezana za osvetu, jer osvetom se ne branimo od zla. Osveta dolazi nakon što je zlo već učinjeno i ništa ne može popraviti njegove posljedice.

Ja bih rekla da ova Njegoševa nije baš vezana za osvetu, jer osvetom se ne branimo od zla. Osveta dolazi nakon što je zlo već učinjeno i ništa ne može popraviti njegove posljedice.
У праву си.

Но, ја нисам осветољубив, бар не враћам на том нивоу на ком мени неко учини

Хвала Богу, нико ми још није неко огромно зло учинио. Да јесте... Не знам како бих реаговао. Далеко било, свакако.

У праву си.

Хвала Богу, нико ми још није неко огромно зло учинио. Да јесте... Не знам како бих реаговао. Далеко било, свакако.

U pravu si, niko od nas ne zna kako bi reagovao u nekoj sitaciji.
Lično mogu da kažem da sam u dve izuzetno teške situacije u životu imala i osećaj i misli da bih nekog mogla da zadavim golim rukama i ko zna, da mi se ukazala prilika tad šta i kako bi sve prošlo.Vreme bar tu učini svoje pa se postane svestan i ne želiš biti isti kao taj koji je naneo zlo.
Ono što mogu, mogu u potpunosti da razumem afektivna ubistva.

У праву си.

Pa nisam ni ja osvetoljubiva. Ali, što ti kažeš ko zna kako bih reagovala kad bi mi neko učinio neko veliko zlo.

U pravu si, niko od nas ne zna kako bi reagovao u nekoj sitaciji.
Lično mogu da kažem da sam u dve izuzetno teške situacije u životu imala i osećaj i misli da bih nekog mogla da zadavim golim rukama i ko zna, da mi se ukazala prilika tad šta i kako bi sve prošlo.Vreme bar tu učini svoje pa se postane svestan i ne želiš biti isti kao taj koji je naneo zlo.
Ono što mogu, mogu u potpunosti da razumem afektivna ubistva.
Pa nisam ni ja osvetoljubiva. Ali, što ti kažeš ko zna kako bih reagovala kad bi mi neko učinio neko veliko zlo.
Можда још веће него зло нама нанешено

Још више разгневи када држава нпр не реагује

А свако је правдољубив кад је он у питању и свако исправљање и узимање правде у своје руке је на неки начин пут ка освети

Е сада, свњ је до темперамента и колико је човек паметан. Можда боље речено колико може да се контролише и уместо сада да погледа како би могло бити унапред.

Можда још веће него зло нама нанешено

Још више разгневи када држава нпр не реагује

А свако је правдољубив кад је он у питању и свако исправљање и узимање правде у своје руке је на неки начин пут ка освети

Е сада, свњ је до темперамента и колико је човек паметан. Можда боље речено колико може да се контролише и уместо сада да погледа како би могло бити унапред.

Samokontrola je bitna.No veruj mi da postoje životne sitacije gde lako može da se izgubi kontrola.Tačnije, te sitacije su takvo vrzino kolo od osećanja da ih je teško i opisati.Raspon je od totalne obamrlosti do neopisivog besa.Tada je najbolje imati pored sebe ljude koji su distancirani od sitacije.
Dok čovek dođe svesti o tome šta nije u redu, prođe voz.
Najbolje bi bilo da nas sve život pošteti takvih iskušenja.

Samokontrola je bitna.No veruj mi da postoje životne sitacije gde lako može da se izgubi kontrola.Tačnije, te sitacije su takvo vrzino kolo od osećanja da ih je teško i opisati.Raspon je od totalne obamrlosti do neopisivog besa.Tada je najbolje imati pored sebe ljude koji su distancirani od sitacije.
Dok čovek dođe svesti o tome šta nije u redu, prođe voz.
Najbolje bi bilo da nas sve život pošteti takvih iskušenja.
Па да није тако не би ни било свега овога што се дешава.

У томе је поента, човек не зна како да одреагује јер се осећа жњстоко угроженим

Освета ?

Изједначавање...1:1

Нема освете у обавези. Ако злочинац није достојан сам себе казнити за злочин ...мора бити задовољена правда.

Зарад злочинаца који се двоуме да повећају на 2:0

1:1 праведан резултат

Primetila sam prilično krupnog cvrčka sinoć kako trčkara preko sobe... i na moj nagli pokret je pobegao pod krevet. Puštao je zvuke tokom noći sporadično, a ja ionako imam loš san... ne smetaju mi napolju, ali baš loše reagujem ako su mi tu negde, na uvce.
Pauci su, sa druge strane, uviđavni. Ne prave nikakvu buku.
Čitav dan danas motrim... i, ha! Eto konačno gospodina, izašao u šetnju. Nisam imala muvalicu pri sebi (Kako glupo od mene, budući da iščekujem da se pojavi!), ali sam dohvatila lenjir. Lenjir je stradao, ali cvrčak nije ubijen, ništa, samo se malo zbunio. Isteran je napolje.
Možda nije pitanje osvete, ali je pitanje... čuvanja sopstvene teritorije, fizički i psihički.

osvetila sam se svaki put i vise nikada se nisu kacili samnom
samo zbog toga i upotrebljavam osvetu
da znaju da ne moze kako oni hocu tj kako im dune

Back