O neeeee......

frida-kahlo:
To radi zato jer voli svoga muza. . Niko nista ne mora pa ni ona . Mislim da se to zove ljubav i to je lepo .

Naravno da to radi zato sto voli svog muza - ali posle se svadja sa njim. Znaci, kao taktika je pogresno: on se onda ne seca goscenja, kuvanja i tog dokaza ljubavi, nego svadje. U celoj prici je lepo samo (nezvanim) gostima. Bolje je onda ili da ne kuva ili da ih zezne na finjaka - da spasi sebe, ne svadja se sa muzem i da plate samo gosti.

pa ima medju njima ljudi koji su fini i drago mi je kad nalete, ali ima i onih koji banu, a onda gledaju da li je kuca sredjena i da li sam stavila lepe tanjire ili neke obicne. i kazu mi, kao kroz salu da su primetili. odbijem im na to sto nemaju decu, nisu u braku... sa druge strane znam da mozemo da se oslonimo na njih, uopste ne izbegavaju da nam pomognu kada zatreba. to su njegovi prijatelji, on ih ceni zbog nekih drugih stvari, zato pokusavam da resim to na najbezbolniji nacin. ne znam kako da im kazem da preteruju a da se ne osete uvredjeni. onda vrsim naravno pritisak na muza da on to nabaci neobavezno i takticno ali on se oseti ugrozeno jer kritikujem njegove prijatelje i tako...u krug. nije smak sveta ali ume da iznervira. a mi kod njih odemo jednom u godinu dana i sami sebi platimo picu koju oni naruce. ne znam kako se oni ne zapitaju zasto mi ne idemo kod njih cesce.

tarabica:
Nikad ne idem u goste nenajavljena, a i to sa najavljivanjem vise volim da me pozovu, nego da se ja sama najavljujem.
Sto se tice nezvanih gostiju, jedino brata od tetke i zenski deo komsiluka ne mogu da odviknem od toga: bratovo opravdanje: "Setao sam, pa sam svratio da vas vidim :razz: " i kako onda da mu zameris :D A komsinice: pa nece se valjda najavljivati telefonom, kad zive preko puta, brze ce da stignu do vrata, nego sto ce da okrenu telefon :lol: Inace, kad vec svrate tako nenajavljeni, dobiju kafu, ako ima neki vec spremljen kolac, pita, ponudim, ali ako nema nista nikakvo naknadno kuvanje ne dolazi u obzir.

takođe :lol: Komšinice, damn it, na šta bi ličilo da se najavljuju? :P
ma ja se iskuliram maksimalno, p ai kad mi nije do posete, baš se potrudim da se ne vidi da su me omele ...mislim ZNAJU ljudi, vide, osete kad ne treba da se zadržavaju , i kada su omašili momenat. Kafu, kolač uvek.
Ali JA da idem nenajvaljena....uu...to bi morala neka žestoka frka da bude :? Ne želim da zamišljam kakva. Čak i drugarica što mi je na 5 minuta - čujemo se telefonom, pa u orku od 30 minuta izađemo na kafu negde u kraju, nikad ne banjivamo jedna kod druge. I to je ok. Mada meni, najiskrenije, ne bi smetalo da mi ona bane :D Pa živele smo zajedno nekad!!! :P Sve zna o meni, i ja o njoj ( i to da pre spavanja volim da pomirišem čarapice :lol: ). Ma mislim...da niej sve tako raštrkano, tj, da mi je cela ekipa u kraju - verujem da bi se šetkali najopuštenije. Ovako je bezveze jer se gubi vreme dok stigneš nekud...poa da izbegneš rizik.
Govorim o STVARNO bliskim ljudima - zašto bi mi smetalo? Podrazumeva se da znaju ko sam i kako radi i kad se odmaram....:)

U glavnom ne.......pa čak i najboljoj prijateljici ne dolazim nenajavljena......nekako mi je to skroz bezveze.....a kad mi se pojavi neko koga nisam ni najmanje očekivala,iako prijatna, na licu mi se vidi da mi nije pravo........ne znam da sakrijem emocije,ni lepe ni ružne, tako da..........pa zato postoji telefon, na kraju krajeva, pa me nazovi lepo i pitaj šta imam u planu i primam li goste.......
A najviše od svega mrzim je kad me neko vikendom probudi.........e onda popi.dim načisto........ako mu/joj se ne spava nek* ide šetati, a ne buditi one koji vole spavati.........

kad me probudi TELEFON (fiksni, pošo mob lepo svira pa ga ukomponujem u san 8) ) desilo mi se da podignem slušalicu (stepem sve dole u stvari, i aparat i sve, slučajno!) i - nastavim da spavam :mrgreen: hahahaha....al se taj zayebo što ej zvao. A kad god se javim, ispadne da je greška! :lol:
jednom sam se tako gadnim tonom (besnim, promuklim, ko zna kako je zvučalo to REŽANJE) javila da je s druge strane lik samo - spustio slušalicu :P :P :P

bne diraj lava dok spava 8)

Meni banu rodjaci iz inostranstava pa se raskomote 7 ili 10 dana,kao u hotelu..Da poludim..
A ne secam se da me iko zvao da malo i ja svratim u inostranstvo. Nekad me isteraju i iz kreveta..
Najbolje da uvedem cenovnik.Onda ce se prorediti.

A šta kažete na ovu situaciju: klinac mi je u to vreme imao dve godine, tata ga izvede u šetnju , a ja da ugrabim vreme da učim, pošto sam imala neki ispit ubrzo. Učim ja tako, i zvoni neko. Ja otvorim, a ono jedna nenajavljena. Ja joj kažem: Izvini, molim te, učim sad. A ona će: Pa, uči ti, a je l' mogu ja da budem na tvojoj terasi? Jedno 15 min...
E, tu sam ostala bez texta... I ona ladno udje i ode pravo na terasu.

the shezika:
@ggolub sa dva g
Da, cak mislim i da te mojrin odgovor intimno dotakao pa si tako odreagovao.
I **** tebe onaj mister green simbolizuje izmedju ostalog i ironiju.
Jeste, dotakao me je, u poslednje vreme često sam primoran po ceo dan da slušam jednu osobu sa istom pričom. U početku sam pokušavao da joj pomognem, a onda sam skapirao da ona ne želi pomoć, nego nekoga ko će da sluša o njenoj patnji i da joj povladjuje.
A to me nervira...
A nemam gde da pobegnem...
A onda me ti povučeš za jezik... ;-)
P.S. Ako i dalje misliš da je moj zaključak površan, pročitaj poslednji post postavljačice teme. Oni koji njoj odgovaraju mogu da dodju kad žele, a oni koji odgovaraju njenom mužu ne mogu! Zamisli u kojoj je situaciji njen muž... čini mi se da tu ima više patologije nego što ti i ja zajedno možemo da zamislimo... vrh ledenog brega

Dinna:
A šta kažete na ovu situaciju: klinac mi je u to vreme imao dve godine, tata ga izvede u šetnju , a ja da ugrabim vreme da učim, pošto sam imala neki ispit ubrzo. Učim ja tako, i zvoni neko. Ja otvorim, a ono jedna nenajavljena. Ja joj kažem: Izvini, molim te, učim sad. A ona će: Pa, uči ti, a je l' mogu ja da budem na tvojoj terasi? Jedno 15 min...
E, tu sam ostala bez texta... I ona ladno udje i ode pravo na terasu.

e ovo je super!!!

ggolub:
Jeste, dotakao me je, u poslednje vreme često sam primoran po ceo dan da slušam jednu osobu sa istom pričom. U početku sam pokušavao da joj pomognem, a onda sam skapirao da ona ne želi pomoć, nego nekoga ko će da sluša o njenoj patnji i da joj povladjuje.
A to me nervira...
A nemam gde da pobegnem...
A onda me ti povučeš za jezik... ;-)
P.S. Ako i dalje misliš da je moj zaključak površan, pročitaj poslednji post postavljačice teme. Oni koji njoj odgovaraju mogu da dodju kad žele, a oni koji odgovaraju njenom mužu ne mogu! Zamisli u kojoj je situaciji njen muž... čini mi se da tu ima više patologije nego što ti i ja zajedno možemo da zamislimo... vrh ledenog brega
Slusaj, ti imas svoje misljenje, ja svoje, samo sto sada ne mozemo da ga iznesemo ni na ZK ni na DiP a da neko ne vreba iz prikrajka da zaskoci pa i pre nego sto odgovori na postavljenu temu ospe rafalom jer misli da ima istih "problema" :x
Najgore od svega je sto ja napravim istu gresku, ali tvoj komentar mi je toliko zaparao oci da sam odgovorila i koliko vidim napravila gadnu gresku jer ti bas ne odustajes od diskusije. :confused:

Imali smo jednu komsinicu, kada smo se doselili pre 15-tak godina u stan u kojem smo jos uvek. Ona je zivela ispod nas, mi nismo imali telefon, pa smo PONEKAD odlazili do nje da telefoniramo na 2 sekunde - samo kad bas, bas moramo.
Mi sidjemo (a muka ti je), smeskas se, izvinjavas po sto puta, odneses joj nesto (i uvek se osecas nesto duzan), okrenes broj, pa sve pricas na brzinu - ovaj sa druge strane te jedva razume, a ona sedi i gleda te u usta, i dobaci po koju ..da i ona ucestvuje u razgovoru..
Koliki uvod zbog odgovora na temu...e ta divna, draga nam komsinica je dolazila (sa punim pravom) kad kod joj padne na pamet...a ne zna da ode, prica gluposti koje nikoga ne zanimaju, koga je videla sa kim, kad je ova iznad nas nocas dosla....a mi ko debili, oci nam se sklapaju, glave nam padaju...Jednom, mama oprala kosu, i vec zeni hladno da sedi sa mokrom kosom, izvine se kaze ja moram da osusim kosu i jos nesto da zavrsim pa bih...ona je prekine - neka, neka, ne smeta meni, samo ti susi :shock: ..i sedela je jos dugo, dugo...a usput mlela i nadjacavala iaonako bucan fen...
Odselila se, mi smo dobili telefon, ali smo po navici jos neko vreme, jedni druge utisavali kad pricamo, i tiho otkljucavali vrata stana da nas one ne cuje...

Back