Borac za prava zivotinja
Legenda
- Poruka
- 51.037
Ko da banuje, zašto? Zar JA?
Još ne vidim na oba oka, a Wirdž gleda kroz prozor, tako da ...

Još ne vidim na oba oka, a Wirdž gleda kroz prozor, tako da ...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ko da banuje, zašto? Zar JA?
Još ne vidim na oba oka, a Wirdž gleda kroz prozor, tako da ...![]()
Само мртав Немац је добар Немац...
Ето![]()
Pod 1 Kome se obracas tacno ?
Pod 2 Nije samo zbog uloge. Znaju se njegovi pogledi, izjave i sl.
Ovu rečenicu često možemo čuti i kao izraz maksimalne tolerancije prema onima koji nisu zaslužili da za njima žalimo.
Ako isključimo iskreno žaljenje i, eventualno, religioznost koja nameće podmetanje drugog obraza, u svim drugim slučajevima ova izjava je licemerna.
I Hitler je mrtav, pa o njemu ne pričamo "sve najbolje".
Šta mislite? Imate li ličnih iskustava/saznanja o ljudima koji nisu zaslužili ni tu rečenicu, a kamoli suzu?
Promašaj...
Samo mrtav forumaš je dobar forumaš!![]()
Veoma davno (mnogo pre pojave internetaŠta mislite? Imate li ličnih iskustava/saznanja o ljudima koji nisu zaslužili ni tu rečenicu, a kamoli suzu?
De mortuis nil nisi bene, de vivis nil nisi verum – O mrtvima sve najbolje, o živima samo istina.
Zato su Latini i izumrli.
Mrtvi su zivi dokle god svojim delima uticu na nas. Dakle, treba im se odupreti i braniti se od napada.
Veoma davno (mnogo pre pojave interneta) čitao sam mišljenje poznavaoca latinskog jezika. Ne sećam se detalja ali se svodi na pogrešno tumačenje.
Po njemu, treba tumačiti - prevoditi: "O mrtvima samo objektivno." - jer oni ne mogu da se brane.
Ovakvo mi mišljenje deluje logično.
De mortuis nil nisi bene, de vivis nil nisi verum – O mrtvima sve najbolje, o živima samo istina.
Zato su Latini i izumrli.
Mrtvi su zivi dokle god svojim delima uticu na nas. Dakle, treba im se odupreti i braniti se od napada.
...Hriscani, takodje, prihvataju ovu izreku, ali iz ljubavi, jer Bog voli i dobre i zle, pa smo tako i mi duzni da volimo sve ljude - i dobre i lose. To ne znaci da cemo izmisljati dobre osobine pokojnika, nego da cemo pokusati da nadjemo nesto dobro kod njega i da to istaknemo, a ono lose da precutimo.
Ovu rečenicu često možemo čuti i kao izraz maksimalne tolerancije prema onima koji nisu zaslužili da za njima žalimo.
Ako isključimo iskreno žaljenje i, eventualno, religioznost koja nameće podmetanje drugog obraza, u svim drugim slučajevima ova izjava je licemerna.
I Hitler je mrtav, pa o njemu ne pričamo "sve najbolje".
Šta mislite? Imate li ličnih iskustava/saznanja o ljudima koji nisu zaslužili ni tu rečenicu, a kamoli suzu?