O mostu preko Morave koji se srušio niko ne vodi računa! Star je 50 godina...

Grom_sa_neba!

Buduća legenda
Poruka
33.017
...

Znači...
Kao u Africi da živimo...

Sad lepo porodice zrtava da tuze Srbija vode i Drzavu Srbiju jer kako ovde kaze godinama su slepo i nemo posmatrali raspali most...

O mostu preko Morave koji se srušio niko ne vodi računa! STAR JE 50 GODINA​

https://www.kurir.rs/crna-hronika/4030094/mestanin-cacka-o-mostu-koji-se-srusio-u-ovcar-banji
Kako se nezvanično saznaje, Gradska uprava u Čačku je pre par godina, preduzeću Srbija vode naložila da se most sanira. Ali, na njemu nikada nije bilo radova niti je stajala tabla da nije za upotrebu.

Zlatno doba...

....

Strašno sto se desilo,ali sasvim moguce kod nas.
Kod nas se koristi sve neispravno,rizicno i tek kad se desi tragedija vidi se da se mogla izbjeci.
Zasto most nije ili srusen skroz,ako je nebezbjedan ili napravljen novi siguran.
Nije svako iz tog kraja pa da zna pravo stanje.
Nemar nadleznih,nemar naroda.Niko nista ne razmislja,svi idu u gomili.Vjerovatno je bilo kakvo,takvo upozorenje,ali niko nikog ne slusa...a i kad si sa mnogo ljudi mislis ne moze se nista lose desiti.
Zao mi je ovih zena...covjek izgubi glavu gdje nije mogao ni pomisliti.
Vjerovatno ovi ljudi da su bili sami,tesko da bi se odlucili da uopste predju tako trosan most.
Mi smo prije dvadeset godina imali slicnu situaciju bas u blizini ovog mjesta.
Isto bila dva autobusa ljudi u turistickom obilasku manastira.I ne znam cija ideja bi da predjemo Moravu u limenom koritu,a skeledzija neka baba iz okoline.Mi ko ovce udjosmo u to korito,nas mozda oko dvadesetak u turi,baba i neki od nas,drze onu sajlu i korito ide.Medjutim neko nesto cimnu korito,ovi nasi popustise sajlu i da baba ne bi prisebna,odosmo svi nizvodno.
I danas dan mi nije jasan taj sistem prelaska,jer korito nicim nije vezano za sajlu koja je prebacena preko rijeke.U povratku je skeledzija bila neka kuvarica ili konobarica iz obliznjeg restorana,sjecam se da je izasla s keceljom da nas caskom preveze.
Sad kad posmatram,koliko smo mi tada bili glupi.
Stotinjak ljudi rizikuje,umjesto da smo obisli sigurnijim putem.
Ali tad te nosi neka euforija,ne razmisljas.
Vjerujem da i ovi ljudi nisu mislili da most moze pasti bas kad su oni na njemu i da uopste moze pasti.

Pa dokone babe bi da se guraju a pop ih lepo upozoravao..
Ne mozes od starijih osoba ni ocekivati da razmisljaju o konstrukciji mosta,nosivosti,i slicno.
Jednostavno,nisu trebali ici preko mosta nikako ili imati nekog vodica koji bi kontrolisao broj ljudi na mostu.
Ali cim vidis da su daske trule i rupe u ogradi...to je rizik i da je jedna osoba pokusala preci.
A rijeka nije bas potok.

tesko je reci ko je krivlji i neodgovorniji

dal onaj ko je video da most nije za upotrebu il ovi sto su hteli da ide njih 20 preko trulog mosta, vidi se da biraju kad gaze

kad nesto treba da se uradi svi se sklanjaju sve treba da uradi neko drugi

nadjoh na mapama, ako sam dobro nasao ,

to je razmak oko 40 metara, to je crkva mogla da uradi ako njoj najvise treba

ali posto ima neka kao brana na 100 metara onda je to trebalo samo srusiti

Hoćeš reći da nisu same krive? Da jesu naravno. Kako do sada nije bilo ništa a toliko vernika je prošlo na tom istom mostu..
Hoćeš reći da nisu same krive? Da jesu naravno. Kako do sada nije bilo ništa a toliko vernika je prošlo na tom istom mostu..
I sad nije trebalo da bude nista da je most ispravan.
Ako nije bezbjedan trebalo je da stoji upozorenje i da se zatvori.

Već sam napisao na facebooku. Ovo je sramota prvo države pa onda grada. Jer to nije most između neke dvije planinske zabiti koji pređe 50 ljudi godišnje. To je most uz vrlo prometnu magistralu. Blizu restorana, manastira, planinske staze.I nije smio da bude u upotrebi kad je već polu ruševan. Davno ga je trebalo ili srušiti ili rekonstruisati kako treba. Ali to je ono naše ma neće ništa biti. Naravno sad će ispasti da niko nije odgovoran.

Evo da upoznam brizne Srbe sta sam danas video.
Istovaruje gorivo cisterna, ona duga i radnik ostaje da gleda ulazno mesto creva u rezervoar pumpe , uzima stolicicu i seda pola metra od otvora iz kojeg ide crevo do cisterne , uzima cigaretu i pali je.

Jednostavno savest mu nalaze da gleda da se crevo slucajno ne otkaci od ulaza u rezervoar pumpe, ali mu ista savest nalaze i da mu se pushi bas tog trenutka i da tako ustedi 5 min vremena i pauze i zapali odmah cigaretu.

U ranijim vremenima strasne diktature u SFRJ , prekrsaj bi prijavio radnik na pumpi ili ga opomenuo.
Sad se prosto utrkuju ko ce biti hrabriji i bezocniji samim tim i bahatiji i veca faca i pametniji.

Mic po mic , zbog odlaska pristojnih , inteligentnih i primerenih ljudi , kultura sadasnje Srbije ide ka hrabrosti u ludilu , ka agresivnosti radi hijararhije i tuchama i obracunima.

Istovremeno me pitaju da li je mozda vlast pokrenula akciju finansijskog uredjenja i postovanja zakona.
Nije ali su zatvoreni neki lokali , malo da se prica, malo da se ima utisak da je kriminal toliko iskorenjen da prosto vise i ne postoji....
Jedni ubedjeni da ne postoji , a drugi redovno ispadaju zrtve.

I svi imaju zajednicku recenicu tako mora, nemamo bolje, a imamo , samo sto se tada postavi pitanje, a sto bas ti a ne ovaj sto je moj i cini mi nekad mimo zakona...

A valjda nece da se zapale isparenja dok covek pusi pola metra od rezervoara na pumpi...

Zakon moze da se krsi samo dok nisu ugrozena deca.

Već sam napisao na facebooku. Ovo je sramota prvo države pa onda grada.
Dok je ovako stopira se bolje danas ° ide na emocije umesto odgovornost....

Jer to nije most između neke dvije planinske zabiti koji pređe 50 ljudi godišnje.
Treba da nema svih van glavnog grada koga briga sto se na njih gleda na ovakav nacin kad nisu ni glavni grad ni njegov neki deo" nista bitno"😒..to sto daju pare hteli ne hteli da bi bili zaboravljeni da u ovom veku nemaju dobar most ko ih j.... kad su "planinska zabit"...
Vidi...odvratan je taj stav da neko ko nije u gradu nema prava na osnove dvadeset prvog veka kao sto su asfalt od do preko normalnog mosta u dvadeset prvom veku...
...taj stav je doveo do rusenja ovog taj stav "zabole nas za sve sto nije grad" je opasan sto se na zalost vidi ovde gde su dve zene izgubile zivote...
To je most uz vrlo prometnu magistralu.
Nije bitno to vec sto svaki most treba u ovom velu da bude adekvatno napravljen u skladu sa vekom u kome smo ne da se rizikuju zivoti ne da se rizikuju povrede.
Blizu restorana, manastira, planinske staze.I nije smio da bude u upotrebi kad je već polu ruševan. Davno ga je trebalo ili srušiti ili rekonstruisati kako treba.
Niko nece biti odgovoran niko nece sve takve mostove u nasoj zemlji srusiti izgraditi normalne sto je tuga.
Ali to je ono naše ma neće ništa biti.
Svugde normalno bude da onaj kome je posao briga o tome drzi to ispravnim ` da se tuzi dobije ogromna odsteta zbog propusta kad se dese ` ovde em nema para za tuzbe em nikog nije briga da svoje obavlja kako treba da se ovo ne bi desilo.
Naravno sad će ispasti da niko nije odgovoran.
Sto je najteze zato sto nece biti napravljeni svi mostovi koji treba da budu ` bitan je glavni grad ostalih nema ni na mapi' bitno tamo da se zida gradi ostalo 😒.

...

Znači...
Kao u Africi da živimo...

Sad lepo porodice zrtava da tuze Srbija vode i Drzavu Srbiju jer kako ovde kaze godinama su slepo i nemo posmatrali raspali most...

O mostu preko Morave koji se srušio niko ne vodi računa! STAR JE 50 GODINA​

https://www.kurir.rs/crna-hronika/4030094/mestanin-cacka-o-mostu-koji-se-srusio-u-ovcar-banji

Zlatno doba...

....
Da tuže crkvu takođe jer su oni to koristili i vodili ture tamo. Most je bio zatvoren i određen za rušenje po rečima gradonačelnika. Ostavili du ga samo na intervenciju manastira.

Pa neka tuže manastir.

Niko ne brine o ovakvim stvarima kad ne moze da se slika i reklamira da je otvorio nesto. A i crkva ima onoliki vozni park, ne ume da proda nekoliko vozila za sanaciju takvih mostova, i zameni ih za jeftina. Pa da zajednicki ako treba finansiraju drzava i crkva ovakve manje, ali zapravo bitne stvari.

Ponekad mislim da vise zaista nikog nije briga za malog, obicnog coveka, a narocito vernika.

Nemam reci koliko sam uzasnuta i koliko mi je zao, narocito jer je trebalo da im odrediste bude Djunis. Zadnja vremena dosla.

Back