o moći

gost 88651

Iskusan
Banovan
Poruka
6.081
o moći...

moćan si kad vladaš sobom?
postoje razne vrste moći fizička moć, finansijska moć...
zavisi šta koga zanima.
mene zanima da budem srećan.
sloboda.
u tom smislu sam pokušavao da se upoznam sa alternativama, da steknem neka znanja.
paradoksalno, što više znam, manje znam.
shvatam da možda baš i ne znam puno, možda ništa.
ali možda je to shvatanje neka moć.
možda i nije.

da li imate neku moć, u čemu se ona ogleda?

Poslednja izmena:
U ljubavi nema moći, ali nema moći koja se može suprotstaviti pravoj ljubavi.
Iz tih razloga ljubav, ona najviša, kojoj mi kao Biće/Duša težimo, nama donosi duhovnu slobodu i mudrost.
Dosezanje te ljubavi je uvek preko same suštine života pa otuda i nema veće sreće od otvaranja srca prema toj suštini
i onome što ona sa sobom nosi i donosi.
Naizgled paradoks; ako težimo moći gubimo ljubav, sreću i slobodu. Ako težimo ljubavi dobijamo sve; slobodu, moć i mudrost.

U ljubavi nema moći, ali nema moći koja se može suprotstaviti pravoj ljubavi.
Iz tih razloga ljubav, ona najviša, kojoj mi kao Biće/Duša težimo, nama donosi duhovnu slobodu i mudrost.
Dosezanje te ljubavi je uvek preko same suštine života pa otuda i nema veće sreće od otvaranja srca prema toj suštini
i onome što ona sa sobom nosi i donosi.
Naizgled paradoks; ako težimo moći gubimo ljubav, sreću i slobodu. Ako težimo ljubavi dobijamo sve; slobodu, moć i mudrost.

Prelepo napisano! Poštovanje! :cvet::heart2:

o moći...
moćan si kad vladaš sobom?postoje razne vrste moći fizička moć, finansijska moć...zavisi šta koga zanima.
mene zanima da budem srećan.sloboda.
....da li imate neku moć, u čemu se ona ogleda?

A oni iz televizora koji su moćni jer vladaju drugima? A nemoćni da vladaju sobom?

Želeti da budeš srećan je kao da želiš da ti se parkira jednorog i da ga ujašeš par krugova. To ne postoji. Postoji samo zadovoljstvo i ispunjenje, i to na kašičke.

Moja moć je da svašta izmišljam.

nemam :confused:
mada mogu da izgenerišem odjednom dosta poruka na forumu ako se pustim :think:

- - - - - - - - - -

mislim ne istovremeno nego jednu za drugom

- - - - - - - - - -

pre sam mogla, možda više ni to :confused:

ima jedan citat silvije plat koji ne mogu više da nađem nigde na netu.
govori se o devojci koja posmatra "važne" ljude koji prolaze, mudrace sa golubicama itd... a ona nema ništa, baš ništa...
možda može da se tumači na više načina.
uglavnom, to je bilo nešto što me je "oborilo s nogu".

»Unutrašnja moć je jedna vrsta osećanja«, rekao je. »Nešto nalik poletnosti i lepom raspoloženju. Neko to može nazvati posebnim vidom duhovnog stanja. Unutrašnja moć je nešto što čovek prihvata ne osvrćući se na sopstveno poreklo. Već sam ti rekao da je svaki ratnik lovac u potrazi za postizanjem moći i da te ja sada učim kako da dosegneš moć i počneš da je prikupljaš. Tvoj problem koji je ujedno i problem svih nas, jeste u tome što je potrebno dosta truda ubediti te. Potrebno je pre svega da poveruješ da se unutrašnja moć može iskoristiti i da je sasvim moguće sakupljati je, ali sve do sada ništa nije uspelo da te ubedi.«

Back