O ljubavi za Beograd

Veoma interesantno pitanje,koje nama ,koji smo rodjeni u u ovom gradu,Beogradu - mnogi postavljaju,cudeci se
nasom ogromnom ljubavlju za ovaj grad. Najcesce pitanje,koje nam postavljaju,glasi:pa zar vi,koji ste rodjeni u Beogradu,zaista mislite,da je on najlepsi grad na svetu? Mi im odgovaramo:znamo mi,da ima uredjenijih,bogatijih,
cistijih i savremenijih gradova,od naseg Beograda.

Ali nas grad (ne zato,sto je nas) ima nesto,sto nijedan grad nema - ima dusu,ima ono,sto kaze poznata reklama
za kafu.Ima miris i ukus. Kada se u prolece,razbehare beogradske lipe,pa ceo grad,mirise opojno,toliko opojno
da mi idemo ulicama,kao u nekom slatkom polu snu,i nesvesno pevuseci neku melodiju,izvucenu iz neke fijoke
u nasoj glavi,za koju smo mislili,da smo je davno zaboravili.

Zar ima rodjenih beogradjana,koji nisu prvu ljubav,doziveli i vodili,na tom nasem,nadaleko cuvenom,Kalemegdanu!
Ne.Nema grada kao sto je beograd. On coveka namernika,koji prvi put stupi,na njegove ulice,toliko ponese i
zamadjija,da najcesce,u njemu ostane zauvek:bye::heart:
,

...svako mjesto rodjenja je podrazumijevano za svakoga, najljepse na svijetu jer to je ,-Zavičaj...
Beograd u početku 'isprepada' svojom različitošću i osobenostima kojima će kasnije svakoga i zarobiti...to je evropski grad i svako ima pravo na njega ako po njegovim pravilima živi...Beograd je živ grad i zato nekoga pdbaci a nekoga prihvati...ponekoga i ne primijeti...
Beograd...

nemam sta da pisem ko i obicno ali ajde da budem baba, znaci krenes da predjes brankov most sa one strane gde nije usce i tamo gde su stepenice, na ovoj nbgd strani stoji natpis "pesaci predjite na drugu stranu" sto znaci da sidjes dole stepenicama i popnes se drugim, ako je mracnije hm
: ))
e sad sam baba ali tako to je i simpa. pa i jeste najbolje mesto za to u stvari

Poslednja izmena:
On coveka namernika,koji prvi put stupi,na njegove ulice,toliko ponese i
zamadjija,da najcesce,u njemu ostane zauvek

Iako nije moj rodni grad....dolazeći u njega...šetajući njegovim ulicama...osetila sam ga kao svoj....Upoznavši ga, zavolela sam ga...a on nekako čini mi se, otvara se svima podjednako...i svojim građanima, i strancima, i putnicima...podjednako on dočekuje i ispraća ljude...dozvoljavajući da ga upoznaju i zavole...

...Za mene što volim vodu....dovoljna je činjenica što leži na dve velike reke....i samim tim on ima moje srce zauvek.....:heart:
Pozdrav za autora! :bye:

Back