O Jiskalarima

Odlomak iz "Beskrajne priče", Mihaela Endea:

sy5pxl.jpg

faraonn;bt282264:
.....Cokobil,
...pripada onoj grupi diskutanata
obavezno napadaca
nametaca svojeg Ja
Mene Coco više zanima kao pisac (jer je sjajan) nego kao diskutant.
Za Ršuma kažu da je jako gadan karakter, ali mene jednako ne zanima. Ršum je sjajan pesnik, i to je to. :)

Napast;bt282266:
Mislim da nije problem u tome što je neko istomišljenik. Problem je kada taj istomišljenik prečesto nema šta da doda na ono što kažemo/mislimo.
Šta ima lepše od dva čoveka koji gledaju u istom smeru? Problem je kada gledajući u tom smeru vide samo iste stvari.
Pa ne mora ni to da bude problem, mada je krajnje nepotsticajno, da.
Problem je ako gledanje u istom smeru i viđenje istih stvari postaviš kao front protiv svih onih koji ne gledaju u tom smeru i stvari vide drugačije.

...svu nabrojanu gospodu i licno znam
znam i ono sto se ne zna
ali,
ko je gospodin
on je to u svakoj situaciji
i neprilici...
a nije dovoljno pjesme pisati
i biti kao i drugi pjesnici...

...civavski jezik ,
moram da naucim
da se sa jednosmjernicima
u prljavim borbama
odlucim...
...no,-da li to dolikuje Nadimku
koji sam drznuo se i koristim...
...sta je ovo sa ovim nikovima,- podnikovima
i,-pod..podnikovima...
ako me uhvati zuta minuta,
pa sve sa pp_a
na vidjelo iznesem
nece se zaustavljati neki moji
'prijatelji'
...do vrske cuke...
dosta je vise rukavica
na prljave ruke...

PIIIIIIIIIII....:dash:

Kao što rekoh jednom ranije, mene blogerske farme ne zanimaju.
Coco Bil je za mene neko s izuzetnim spisateljskim talentom, i to je ono što je bitno.
Nije nužno ni da me simpatiše, ni da mi drži stranu, ni da se slaže sa mnom.
A da na nešto sa čim se ne slažem umem sama da odgovorim - to sam valjda pokazala :)

Ovo je blog o jiskalarima, ne o bilu :)

faraonn;bt282268:
.prof. V. Pavicevicu,
u Domu omladine poslije jedne tribine je mlad student
prokomentarisao kao da je to bilo dosta diletantsko gledanje
na 'Kritika cistog uma'
profsor je lezerno odgovorio,
da 20. godina bavi se Kantom...
Student,- na zalost...
Profesor,- ako Vi tako kazete kolega...

...i,- tako to...
Ako ni jedan ni drugi nisu dali kvalitetan argument (student da potkrepi temu o diletantizmu, profa da opravda 20 godina bavljenja) - onda su u pitanju loš student i loš profesor.

Profesoru Slavoljubu Radonjiću (filozofski fakultet, psihologija) student na predavanju dobacio kako definicija učenja koju je (on, profesor) dao u svojoj knjizi nije adekvatna.
- Zbog čega? - pitao je Radonjić.
Onda je student obrazložio zbog čega.
Pa je onda Bibi (tako smo zvali Radonjića) ustao, prišao studentu, pružio mu ruku i rekao "Bravo, kolega!"
Zatim je u sledećem izdanju knjige dao definiciju izmenjenu prema sugestiji studenta, uz fusnotiranu zahvalnost dotičnom, s imenom i prezimenom.

E - to je student, i to je profesor!

Super je ovako skenirana knjiga, mnogo je lepša za čitanje nego obična elektronska, pdf i slično.
Sviđa mi se i kad je podvučena, pa vidiš i šta je zapalo za oko prethodnom čitaocu.
Ja sam zainteresovan za ovako skenirane knjige. Sanja i ostali... ako imate neku dobru, stavite negde pa dajte link.
Bio bih zahvalan :)

Napast;bt282314:
Super je ovako skenirana knjiga, mnogo je lepša za čitanje nego obična elektronska, pdf i slično.
Sviđa mi se i kad je podvučena, pa vidiš i šta je zapalo za oko prethodnom čitaocu.
Ja sam zainteresovan za ovako skenirane knjige. Sanja i ostali... ako imate neku dobru, stavite negde pa dajte link.
Bio bih zahvalan :)
To kad uhvatim više vremena :)

sanja*;bt282279:
Pa ne mora ni to da bude problem, mada je krajnje nepotsticajno, da.
Problem je ako gledanje u istom smeru i viđenje istih stvari postaviš kao front protiv svih onih koji ne gledaju u tom smeru i stvari vide drugačije.
Sad tek vidim da je ovo moglo delovati kao da me Coco ne zanima kao diskutant.
Zanima me, ali mi više znači kao pisac, to sam htela reći.

Back