О искрености

Шта је искреност
Какав је искрен човек

О искрености из угла жеље да она опстане међу одраслим људима у најбезазленијем облику.Управо онако ,какву је у себи носе деца у раном детињству.Тај подухват је толико тежак,да је унапред осуђен на неуспех.
Ми живимо у свету у коме се искрени одговори плаћају великим сумама новца.Ако се на искреност тако гледа онда је закључак да она скоро да и не постоји,а и ако се пронађе неки искрен човек
онда он мора да добије статус јако ретке особе..При томе не треба мешати приватност и искреност јер управо на тој релацији долази до великих неспоразума и још већих злоупотреба..
Да ли смо себе некад ухватили да лажемо,а ко не друге онда себе саме и колико смо према себи искрени.Да ли бити искрен значи бити директан у опхођењу са другим људима.Ако је и то искреност онда искрен човек тешко може да опстане у оваквом друштву..Апсолутна искреност не постоји јер би се она косила са здравим разумом.
Надам се да ћу овим коментарима некога покренути да изнесе своје мишљење на тему "искреност":rtfm::rtfm::rtfm:

Лаж је сасвим нормална међу људима и све је више присутна, што је жалосно, јер постоји и тамо где је непотребна, али искреност у сваком случају мора да победи и она треба да постоји тамо где је најбитнија у примарним стварима. И да напоменем , није важно бити само искрен већ је битнији начин на који се истина каже. Увек морамо мислити на особу преко пута нас.
Стари Латини су рекли ridendo dicere verum, у преводу кроз смех рећи истину. Није то подсмевање већ начин на који се осмехом прилази другом човеку.

Iskrenost je sada vrlo retka pojava i naprosto vec smo se navikli na to...najvise mi se svidja deo u kojem nas pitas jesmo li i u kolikoj meri iskreni prema sebi...mislim da u tom delu trebamo traziti sustinu iskrenosti,jer ako bismo smogli hrabrosti i snage da sami sebi priznamo sve vrlo lako bi nam bilo da se suocimo sa drugima u igri istine:rumenko:.Sami sebi smo najzesci protivnici:lol:

Back