o glupima i gluposti

Mislim da je ovo lokalizovanje jednog generalnog problema.
Nije samo to slucaj u musko zenskim odnosima. Takva ponasanja nalazimo svuda oko sebe, tako se "cascavaju" politicki neistomisljenici, navijaci... u principu svi koji su na "suprotnoj strani"
Moje misljenje je da je to odraz nemoci u verbalnom duelu. Kad ti oponent "spusti" i ne znas sta da mu odgovoris potezes recenicu "glup si" jer naprosto ne znas sta pamtno da mu kazes i na ovaj nacin vestacki u sopstvenoj glavi pokusavas da uzdignes sebe a njega omalovazis.

Sve u svemu jeftin verbalni trik koji nikog ne bi trebao da uvredi. To je samo odraz nemoci i nista vise.

daklen ovako.
svedoci smo da "rat polova" cesto dobija formu u generalizacijama tipa "muskarci su glupi" ili "zene su glupe".
ova tema bi trebalo da nam demistifikuje ovakav fenomen.
sta je to kod oba pola sto, usled nerazumevanja suprotnog, cini da se takve generalizacije ukorene?
da preciziram.
koja su to razmisljanja, postupci, stavovi kod suprotnog pola koji mogu da vas navedu da kazete da su generalno glupi?
i da se vratimo na sustinu problematike. nije li nerazumevanje upravo osnova takvih generalizacija? nedovoljno poznavanje suprotnog pola, neshvatanje istog...
pa da probamo da slozimo te neke razbacane kockice, da se malo udubimo u sustinu i prirodu "onih drugih" i razbijemo ovakve zablude.

pre svega... ne postoje glupi ljudi, postoje oni koji znaju i ne znaju... i debili koji nece, ne zhele da znaju... a osnovna razlika je u polu, sam si rekao - mushko je mushko i zhensko je zhensko! i u korenu sveg nerazumevanja je ljubomora na polni organ! tj, zhene su ljuboromne na pishole a mushki na machke... i oduvek je tako! (ukoliko nisi, prochitaj Frojda... interesantno shtivo...)

ona: u gradu je potpuni smor, više ne možeš ni izaći uveče i ludo se provesti
on: šta znam, imam neku svoju ekipu pa cirkulišemo okolo, generalno dobra je to energija pa gde god da smo, super nam je zezanje
ona: a, da, energija bila sam tamo pre neko veče sa drugaricama, užaasss, bio neki di džej baš je smorio
on: :roll:

:lol:

daklen ovako.
svedoci smo da "rat polova" cesto dobija formu u generalizacijama tipa "muskarci su glupi" ili "zene su glupe".
ova tema bi trebalo da nam demistifikuje ovakav fenomen.
sta je to kod oba pola sto, usled nerazumevanja suprotnog, cini da se takve generalizacije ukorene?
da preciziram.
koja su to razmisljanja, postupci, stavovi kod suprotnog pola koji mogu da vas navedu da kazete da su generalno glupi?
i da se vratimo na sustinu problematike. nije li nerazumevanje upravo osnova takvih generalizacija? nedovoljno poznavanje suprotnog pola, neshvatanje istog...
pa da probamo da slozimo te neke razbacane kockice, da se malo udubimo u sustinu i prirodu "onih drugih" i razbijemo ovakve zablude.
Dzaba se trudis,
glupa curko :)

da preciziram.

1. :think:
2. komplexi zbog itd.itd.itd.itd...razloga,njena "priroda" sastavni deo lichnosti iiiiiiii :roll: ko zna sta jos ?
i have to go now :rotf:

Mislim da je ovo lokalizovanje jednog generalnog problema.
Nije samo to slucaj u musko zenskim odnosima. Takva ponasanja nalazimo svuda oko sebe, tako se "cascavaju" politicki neistomisljenici, navijaci... u principu svi koji su na "suprotnoj strani"
Moje misljenje je da je to odraz nemoci u verbalnom duelu. Kad ti oponent "spusti" i ne znas sta da mu odgovoris potezes recenicu "glup si" jer naprosto ne znas sta pamtno da mu kazes i na ovaj nacin vestacki u sopstvenoj glavi pokusavas da uzdignes sebe a njega omalovazis.

Sve u svemu jeftin verbalni trik koji nikog ne bi trebao da uvredi. To je samo odraz nemoci i nista vise.

slazem se

Back