о ћутању

cave man

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.314
У епохи у којој се самозадовољно истиче "остварење демократског сна" оличеног у слободи изражавања, сведоци смо да се савремена култура претворила у културу блебетања и буке, и да је обележава све већи степен неразумевања и збуњивања.
Може ли ћутање, одбијање да се у свему томе учествује бити од неког значаја, и да ли одсуство говора – ћутање као избор, садржи и шири друштвено-еманципаторски потенцијал?

У епохи у којој се самозадовољно истиче "остварење демократског сна" оличеног у слободи изражавања, сведоци смо да се савремена култура претворила у културу блебетања и буке, и да је обележава све већи степен неразумевања и збуњивања.
Може ли ћутање, одбијање да се у свему томе учествује бити од неког значаја, и да ли одсуство говора – ћутање као избор, садржи и шири друштвено-еманципаторски потенцијал?

aj stavi prst na chelo pa razmisli koliko si se razblebetao?
a nich rekao
to ti je ono , hocu da budem pametan :rida:

potencijal (da ne citiram sve ono shto si natruckao uz) imash ili nemash
i za cutanje i za govor
samo je pitanje odabira trenutka i vrednosti utroshenog materijala , shto jezichnog , shto mozgovnog

aj stavi prst na chelo pa razmisli koliko si se razblebetao?
a nich rekao
to ti je ono , hocu da budem pametan :rida:

potencijal (da ne citiram sve ono shto si natruckao uz) imash ili nemash
i za cutanje i za govor
samo je pitanje odabira trenutka i vrednosti utroshenog materijala , shto jezichnog , shto mozgovnog

Дефинитивно си омашила ал нема везе.
Ниси могла да прећутиш иако си се нашла изван свог терена уобичајеног говора.
Није се само односило на ћутање као избор према блебетању већ и обрнуто тј. ћутању блебетања према самом чину ћутања.
Да не испадне да од пожељног ћутања покушавам да те ућуткам,настави да блебећеш:hahaha:

Дефинитивно си омашила ал нема везе.
Ниси могла да прећутиш иако си се нашла изван свог терена уобичајеног говора.
Није се само односило на ћутање као избор према блебетању већ и обрнуто тј. ћутању блебетања према самом чину ћутања.
Да не испадне да од пожељног ћутања покушавам да те ућуткам,настави да блебећеш:hahaha:

samo cu boldovati shta ti 'tela kazati :lol:

Редукција реченице и уопште говора ми невероватно одговара. Мрзим преопширност и вишак речи.

Непотребне описе, туц-муц исказе, самољубиво 'филозофирање' - овде на форуму одмах запажам и прескачем.

ne na žalost.
o kakvom potencijalu za emacipaciju govoriš pasivnom borbom ili ćutanjem?
zatrpani smo svakakvim smećem. ostanemo li tihi bićemo zatrpani nepovratno.

ne na žalost.
o kakvom potencijalu za emacipaciju govoriš pasivnom borbom ili ćutanjem?
zatrpani smo svakakvim smećem. ostanemo li tihi bićemo zatrpani nepovratno.

mislis da se tvoj glas cuje na toj deponiji?
o neucestvovanju u produkciji larme a ni u pokusavanju njenog desifrovanja jer je uzalud i banalno
a tvoj glas ma koliko genijalan bio tu ce biti nadjacan i obezvredjen
bolje ga cuvaj za suptilijne momente:mrgreen:

- - - - - - - - - -

О ћутању у смислу небуњења мислим све најгоре.

nisi cula za neinvazivne metode borbe?
izazivaju jos burniju reakciju kod suprotne strane...
jel si cula za onu narodnu - ne valja kad se ucute

kako da ti kažem svela sam se na ono što meni prija.
uvek kad izađem iz zone mog uživanja i sretnem se s nekom institucijom prema kojoj imam određeni zahtev sve se pretvori u vožnju rolekosterom.

Back