O bože, stvorila sam monstruma

Desilo mi se vise puta da nekog smoklju/avicu podstaknem da gura dalje, da se ne predaje, da ne da na sebe etc,
a nedugo potom shvatim da taj isti smota postaje azdaha, da bljuje vatru, da gazi po mrtvima pa cak i po meni.
Naravoucenije: U se i u svoje kljuse.
Jeste li imale taj gorak ukus u ustima nakon spoznaje da su vase reci, dela uticale na ljude da se preobrate, ali negativno?
Ne :eek:

Možda da radim u prosveti, stvarno ne razumem na koga bih imala takav uticaj. Osim toga nikada nikome ne bih savetovala da se bori, da juriša i da se troši bespotrebno, ne bi li se dokazao. Moji saveti ne verujem da ikome mogu da naškode :lol: ima ih vrlo malo i to što ima uglavnom je o duševnom miru :neutral:

Ja ću po običaju pričom iz mog života. :lol:
Odem da obiđem kumove koje nisam video 6 godina, oni za ručak jedu makarone obarene u slanoj vodi...bez ičega. Pitaju me hoću li da ručam...hoću...naravno. Najedemo se mi makarona i pitam ih kako žive...kažu, kum radi kod gazde, 7 meseci nije primio platu, njih je petoro u kući i žive samo od mršave penzije starog kuma. Šta ću...razmislim i odlučim da pomognem. Uzmem kuma sa sobom, pitam ga šta zna da radi...ne zna ništa...fizikalac...dobro, odem otvorim mu privatnu radnju, prijavim ga kao podugovarača u jednom šumskom poslu....objasnim mu da sad on ne mora sam da tovari drva iz šume nego neka nađe 3-4 radnika, pa neka radi sa njima...državna firma će da mu prabacuje pare na račun (po učinku). To zadovoljstvo me je koštalo oko 2.500 € (sa čašćenjem) Uglavnom pogodimo se da mi vrati pare kad bude imao. Nakon 2 godine moj kum ima 6 radnika, vozi polovnog audija, sin mu vozi polovnog mercedesa. Dozidali sprat na kući....ali ne vraćaju pare. Ja tražio...molio...kukao...ništa. Što je najgore sad mi se njegovi radnici žale da ih nije isplatio pola godine, da sam ja kriv što su napustili staru firmu, jer stari gazda ima je bar davao deo plate u naturi (brašno i konzerve) a moj kum ne da ništa. Ja ih onda nagovorim da ga tuže...oni poslušaju...on plati kaznu, isplati radnike i otpusti ih...preregistruje firmu na sina....a sa mnom ne govori...i opet mi nije vratio pare. :dash:

Poslednja izmena:
Desilo mi se vise puta da nekog smoklju/avicu podstaknem da gura dalje, da se ne predaje, da ne da na sebe etc,
a nedugo potom shvatim da taj isti smota postaje azdaha, da bljuje vatru, da gazi po mrtvima pa cak i po meni.
Naravoucenije: U se i u svoje kljuse.
Jeste li imale taj gorak ukus u ustima nakon spoznaje da su vase reci, dela uticale na ljude da se preobrate, ali negativno?

Uticala da se preobrazi tako da me sad košta živaca, tuge i svega na svetu, da.
Dozvolila mu, i naučila ga da sam ovo što je od mene postalo zbog njega koji je bio tako slab tada, a sada je .... :(

Ne mozes na nikoga uticati u toj meri da postane nesto sto nije...ne moze se ispoljiti nesto sto ne postoji u nama...a covek je od krvi i mesa, sa bezbroj falinki...od naseg nacina razmisljanja, zivotnih težnji i slobodnog izbora zavisi u kojim bojama cemo posmatrati svet i ljude oko nas....
Nisam imala iskustvo gde se je neko pod uticajem mojih reci, preobratio na negativno (bar mi niko to nije priznao...i ako je verovati ljudima koji me poznaju na neki nacin, kazu da delujem na njih veoma prijatno i uvek je vidljiv pomak na pozitivno)...
Cesto mi se poveravaju i ljudi koje upoznam u vozu, busu, prodavnici....kao da mi na celu pise "poverite mi se besplatno"..pa tako saznam i stvari koje mozda nisam zelela da saznam...
Mada pozitivac sam i volim da pomazem ljudima, razgovaram sa njima...i ako to ne bih radila, lose bih se osecala... takodje je moje nudjenje pomoci cesto znalo da mi se obije o glavu...ali sam naucila prepoznati kome da istu nudim, pa se odavno ne bavim negativcima koji crpe energiju...
Neke probleme ljudi jednostavno moraju da rese sami sa sobom...i tu nikakav motivacijski govor ne pomaze...

Pazljivo treba birati na koji nacin se motivise nekoga...reci nemaju isto znacenje za svakoga od nas...i to sto se nama podrazumeva, ne podrazumeva se i drugima...

Back