O bespomoćnosti

Ima onih onako dana kad bilo šta čega se prihvatim jednostavno ne može da profunkcioniše.. Dobro, to je uglavnom još i dobro.
Najčešće bude da se slomi.. 'kilu čelika bi pokvarila', bih, pa šta?!
Takva sam nekako.. smotana i bangava...
Ali sad već i relativno snalažljiva u svojim bangavostima, smotanostima, nespretnostima... što se može zalepiti - zalepim. Što se može oprati - operem. Uglavnom neutrališem štetu. A ako je baš neizvodljivo sve to, pa nekako već prebolim, bože moj - svakome se moglo desiti.. najposle i jeste se desilo meni i to ne samo kao objektu. Uglavnom sam subjekat u svom životu...
Osim sada... po prvi put postajem objekat.. možda ne čak ni objekat.. to bi značilo da sam trpni predmet u svemu tome..
A ovaj put nisam čak ni to..
Nekako je možda najbolji opis - nemi posmatrač...
A ima li besmislenijeg posla od posmatranja i posmatrača?! Verujem da to znači da ne smeš / ne možeš / ne umeš da preduzmeš nešto i promeniš stanje... koje je uglavnom loše.. ili onako nekako bezvezno...
Mislim, dobro je kad smo posmatrači sopstvenom voljom tj. odlukom. Tako smo rešili... da se ne mešamo u to nešto šta god da je...
Vrlo je loše kad si eto tako nekako posmatrač zato što nemaš drugog izbora...
A možda je i to najveći problem... nemanje izbora... možda se prvi put srećem sa tim...
Uglavnom je dosad uvek bilo po principu 'uzmi ili ostavi' tj. 'ako ti se ne sviđa, poljubi i ostavi'...
Heh.. sad nema 'ostava'
Samo posmatraj...
Ne mogu otkloniti uzrok, ne mogu ublažiti posledice. Mogu samo da gledam kako jedan život nestaje pred mojim očima....

:neutral:

traene-jpg.jpeg

Apatija je najgora moguca opcija, trust me.

Bolje je iz vedra neba iznervirati se, dograbiti prvu stvar koja ti padne pod ruke i polomit je [naravno, trazis pogledom prvo jeftine stvari, kao neku olovku, soljicu za kafu, casopis koji je lako zavitlati preko sobe...] ngo sedeti i gomilati sve negde ispod debelog pokrivaca apatije.

Pljuni, isceri se u lice nemoci i zapjevaj.

Back