О бесмислу пацифизма

krauterbox:
Witch-king of Angmar:"Пацифизам подразумева апсолутну категорију односно апсолутно одбацивање рата, ..."

prvo - To što govoriš je čisti nonsens. Ja sam bio pacifista prije sranja koje se desilo 90-tih, učestvovao sam (dobrovoljno) u ratu i sada sam opet pacifista.
drugo - Imaš problema sa terminologijom, probaj konsultovati neki rječnik.
treće - Apsolutnost se veže za metafizičke pojmove, a u politici, koja je vještina mogućeg, takvog nečega nema (hvala Bogu). U njoj i dalje važi ono čuveno:"Nikad ne reci nikad" .., a takođe i sve, uvijek i ništa.

Бесмислице једино причаш ти. У чему се састоји твој пацифизам ако си спреман да учествујеш у рату да би одбранио српски народ?

Witch-king of Angmar:"У чему се састоји твој пацифизам ако си спреман да учествујеш у рату да би одбранио српски народ."

Nevjerovatno ... pa nije valjda da misliš da nije pacifista onaj ko se brani. Pacifista je čovjek koji je do zadnjeg časa ubijeđivao i jedne i druge da ne uzimaju oružje, a sam ga je uzeo onog momenta kada je shvatio da nije uspio. On je onaj koji posljednji uzima oružje.

овде су људи толико кењали да би смо се мирне душе обогатили да смо наплаћивали :)

Нисам ја сам спреман да браним србски народ,него све народе који то заслужују

Пацифиста је онај који не узима оружје ни у ком случају....

Ви лепо будите пацифисти, па кад пригусти, видећемо који ће од вас то и да остану...

Ви лепо будите пацифисти, па кад пригусти, видећемо који ће од вас то и да остану.

Pa , brate, dokle vise da zagusti???
Ako je i za vajdu, dosta je bilo........Kako ne gusti drugima u Evropi vec 60 godina..
Nadam se da nece vise da zagusti, a ako i bude, ja cu ovaj put, put pod noge, pa dokle stignem. Malo mi zivci ne dozvoljavaju vise glopavih ratova zbog jos glupljih ciljeva, pod vodjstvom najglupljih politicara.

@angelico
slazem se sa majorom,stvarno dokle vishe cemo gledati i rachuinati "kad zagusti"..upravo sam na to mislio kad sam govorio o krahu realisticke dokrtine u politici...umeche je ne dovesti do toga da zagusti,stvarati prijatelje i takvu situaciju..u suprotnom,kad "prigusti"svako je na gubitku...to je krucijalni problem nekih nashih politicara...kasno su otkrili moch diplomatije,lobiranja i prijateljskih kontakata...

Back