o aikidou

Maktub:
Zar nije cilj izbeci borbu kada mozes ( svaku vrstu borbe ) ? To je veoma tesko , ali ipak shvatljivo . Zar nas aikido tome ne uci ? Sam osnivac govori da je svak borba nepotrebna i uzaludna , mi ne treba da se borimo medjusobno ! Ima pametnijih resenja koriscenja energije ,zar ne ?
Sto se tice kinoreme - to je svojevrsna vrsta vezbe za kontrolisanje ki-a . Uglavnom postoje seminari kinoreme , na kojima se rade razne vezbe ,kako disanja tako i oslobadjanje i lakse kontrolisanje ki-a. Takve seminare je uspostavio Tada sensei ( jos uvek ih drzi - ali samo u Italiji ). Kod nas , naime , su bili par puta seminari ovog tipa ( ja sam bio na nekim ) , i drzala ih je Jelena Vrzic ( 4. Dan Hombu Dojo ).
Mislim da ce biti i ove godine jedan , samo kada - ne znam .
Hvala za odgovoro kioremi, mislim da sam se susretao sa njom a da nisam bio svestan imena. Da li Jelena Vrzic drzi treninge u hali Slodes?

dollar MC:
Skeptik:
Hmmm mozda ce zvucati grubo ali citajuci ove vase postove iskreno se nadam da ce te uvek uspeti da izbegnete sukob.

To je i cilj zar ne...?
Gotovo uvek sam izbegao sukobe... gotovo uvek...

Да али по нашем старом српском обичају ако избегнеш сукоб * си. И оно вечно питанје што тренираш аикидо кад нећеш да се бијеш? :twisted:

Izbeci sukob ne znaci pobeci, nego ne dozvoliti da do tacke sukoba uopste dodje. Vecina sukoba ne dolazi zbog nekog razloga nego vise iz afekta. Smiren i u sebe siguran covek moze deluje na "afektiranog" smirujuce.

http://www.istoksistem.org/
http://www.ars.org.yu/

3. i 4. jula 2004 godine u OŠ Drinka Pavlović , Kosovska 19 održaće se seminar aikidoa.
Treninge vode Velibor Vesović, 5 DAN i
Njegiš Đaković, 4 DAN sa asistentima.

Termini treninga:
Subota 03.07.2004.godine od 11.00 do 13.00 i 19.00 do 21.00
Nedelja 04.07.2004.godine od 11.00 do 13.00.

Na treninge poneti štap, mač i tanto.

Seminarska taksa 1000 dinara.

Informavije na tel.064/157-4895 i 011/682-071

Sad da se i ja predstavima: ja sam Mina iz NS-a i zanima me da li neko iz Novog Sada treneira aikido? Meni predaje Sale, a kod nas ce uskoro neki seminar, koliko se ja secam dolazi Mikele iz Italije... I ja, naravno, idem na tradicionalni aikido. Da li imate stap, mac i hodjo? :?: Sta najvise volite?

Mislim da ima neka trunka religioznosti u aikidou, ali to je samo deo tradicije, tako da ne treba gledati ti kao bogohuljenje ili neko slicno sranjce...
P.S. Sta se hvalis da imas 15 treninga nedeljno?

Back