Nvidia izbacuje karte iskljucivo za crypto majnovanje

• Začetnik teme Začetnik teme bmaxa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bmaxa

Legenda
Poruka
70.808
Elem po ovome izlaze :
The CMP HX series shouldn’t be considered graphics cards, in fact, they won’t even feature display outputs, according to the announcement. These cards will be similar to Pascal P10X series which were available during the previous mining craze through AIBs exclusively. Those cards were offered with a limited warranty and had low resale value (due to lack of drivers and display outputs). Those cards were simply useless to gamers.
I sad sa obzirom da izbacuju ovakve karte, u drajveru ce limitirati hash rate u obicnim Geforce kartama na 50%:
NVIDIA also announced that the upcoming GeForce RTX 3060 will have a special driver that will automatically detect mining-specific algorithms, which will limit the hash rate by 50%. This would ensure that the RTX 3060 would be useful to gamers, not miners.
Izvor: https://videocardz.com/newz/nvidia-...rtx-3060-driver-will-limit-mining-performance

Dobar potez od strane NVIDIA za ovo, zabraniš svoj onoj stoki od majnera što ga kupuju(s obzirom da su se gejmeri inatili majnerima za svu onu nestašnicu video karata) tako što uvedeš novu seriju karata isključivo za majnere+ograničiš mogućnosti majnovanja na igračkim kartama=PROFIT!
Em su uradili dobru stvar i još dodatno profitirali od iste.

Poslednja izmena od moderatora:
Dobar potez od strane NVIDIA za ovo, zabraniš svoj onoj stoki od majnera što ga kupuju(s obzirom da su se gejmeri inatili majnerima za svu onu nestašnicu video karata) tako što uvedeš novu seriju karata isključivo za majnere+ograničiš mogućnosti majnovanja na igračkim kartama=PROFIT!
Em su uradili dobru stvar i još dodatno profitirali od iste.
Ne menja cinjenicu da ce neko napraviti nov.bios. Takodje I kada ih osakate kopace se par puta vise nego pre par meseci...

Nemojte mi se smejati sto se u to ne razumem, ali mi objasnite kakvu korist ima taj neko sto placa nekokog drugog da da ga majnuje.

Zato sto kripto valute nikad nisu stabilne,nemaju neki fiksni rejt i mnogo se menja vrednost u 24h,nekad za par procenata,a nekad ode pod zemlju, ili u nebesa,a postoji i rizik da "kresuje,tj padne skroz",mada verujem da su sanse izuzetno male za to.Ovi naprave masine,kupe delove,sastave jedan poveci centar u vrednosti od sopam,posto nem pojma al oko kao recimo 40-50k evra,i kao tu imas 200 masina za kopanje.Da jedna kosta kao 100-200e malo ozbiljnija za brzo kopanje,oni bi tu po proseku izvukli do 30k evra mesecno,sto znaci da bi posle placanja silnih racuna za struju,i odrzavanja bla bla bla,posle 4-5 meseci vrv im se isplati itekako.

Sve ovo sto sam rekao je od prilike receno zasto to rade,a verovatno sam puno omasio racunicu,posto se nisam bahtao da izguglam kolko njih to sve kosta i sta,ali ugl njima je ovo sigurnije nego da kopaju,i da od jednom pukne taj trzisni market koji kopaju,i da prakticno izgube ozbiljnu sumu novca.

I to izgleda mnogo privlacno ljudima,nemas problema da pazis na temperature,dal radi ili ne,dal je doslo do nekog prekida,dal grmi napolju il ne ili neki treci problem.

Back