Nvidia Geforce 8800GT i CRT TV

mintichess

Obećava
Poruka
87
Kupio sam geforce 8800gt i na njoj od izlaza dva dvi i jedan s-video uz koji sam dobio adapter koji sa jedne strane ima s-video a sa druge s-video i tri komponentna izlaza treci od nji ima oznaku da je i za av, znaci trebalo bi da moze da se koristi kao av izlaz.

Medjutim sa njega preko video cinca ne dobijam sliku na tv-u, tv mi je stari crt koji od ulaza ima samo dva skarta ali nije problem pronaci scart sa cincevima pozadi i sa s-vhs-om (s-video-om).

Kada sam pokusao da spojim preko s-videa na scart sa s-videom uspelo je ali da bi sve funkcionisalo potrebno mi je 15-16m istog kabla. e sad ja imam vec 15-16m cinc kabla.

Teoretski ako bih spojio s-video sa adaptera od nvidie i cinc sve bi radilo. i to sam pokusao ali...

Danas sam u kanibalu u piramidi na nbg hteo da kupim taj kablic za 280din medjutim kada sam pokazao svoj adapter prodavcu on mi je rekao da sa s-videa ili kako on zove s-vhs-a na cinc ne sme jer s-vshs ima cetiri pina a cinc se vezuje sa dva odnosno spojeni su i zato bi moglo da dodje do spaljivanja graficke odnosno do kratkog spoja.

Sta da radim da li da kupim 15m s-vhs kabla ili on nije u poravu ili postoji neko trece resenje?

Jedino trece resenje koje meni pada na pamet je obican kablic koji sam imao na ati-u i on se sastoji iz s-vhs sa jedne starne sa osam pinova i tri cinca sa druge strane video+2audio.

U slucaju n-vidie to bi bilo devet pinova na s-hs-u (citaj s-videu) i tri cinca sa druge strane. mislim da postoji i verzija sa cetri cinca ali nisam je video i neznam cemu sluze mozda komponetni plus video izlaz ili ko zna sta.

Da li postoji jos neko resenje?

Ja sam pronasao jos jednu opciju ali nisam siguran koliko je sansa da bi to funkionisalo, kao sto nisam siguram da takav kabl mogu da nabavim, nista slicno nisam video osim na internetu.

http://www.ebay.com.au/itm/VGA-SVGA..._Accessories_Wires_Cables&hash=item2a0ae35161

Resenja sa elektronikom na adapteru tipa digital signal to analog signal su skuplja od graficke kartice pa i nisu resenja u tom slucaju bi mi bolja opcija bila da ipak kupim s-video kabl od 15m.

Da li neko zna gde bih mogao da nadjem kabl Nvidia s-video 9pin to video cinc?

http://www.ebay.com.au/itm/9-Pin-S-..._Accessories_Wires_Cables&hash=item2a07eaa4e9

Meni je od svega najcudnije sto av izlaz sa gorepomenutog adaptera koji sam dobio od nvidie ne daje sliku na tv iako sam ga uredno privezao video kablom...

Ponavljam samo mi je proradilo s-video 9pin to s-video 4 pin preko adaptera pa na scart sa s-videom sa 4 pin sa jedne a scartom sa druge strane i slika je posle sredjivanja flic-a bila odlicna.

Hvala svima koji imaju bilo kakvu informaciju pogotovo ako imaju ideju za nedostajuci kablic sa s-video 9pin i tri cinca!

Poslednja izmena:
http://www.ebay.com.au/itm/NEW-4-PI...=180521444585&ps=63&clkid=7529962302310640514

Mislim da bi ti i ovakav kabel zavrsio posao. Ovaj od 4 pina bez problema ulazi u 9 pina graficku kartu, samo sto je ovaj striktno za video, znaci bez audio signala.

Da, na taj bi isao zensko/zenski cinc nastavak a onda muski cinc od vido cinc kabla koji imam, e za to mi je prodavac rekao da je opasno.
Veceras mi serviser donosi S-Video 7pin to 3cinc kabl od nvidie i probavecom sa njim.
Ako ne daj boze ne uspe onda idem u kanibal i kupujem takav nastavak koji si i ti predlozio samo je umesto muskog cinca zenski i probam sa njim.
Tek ako ni to ne uspe onda mi preostaje da kupim 15-16m s-video kabla 4pin to 4pin.
Nadam se, i sva je logika, da do ovoga nece doci...
Hvala na trudu!

Sve su oni to lepo zamislili ali ja kad sam spajao taj s-video ili sta vec, stekao sam utisak da nije tv za te stvari, barem ovi stari televizori. Tu je najveci problem refresh rate, osvezavanje, da je to malo bolje reseno bilo bi ok pa cak i ako su veca slova uopste, sve samo da nema tog treperenja koje jako zamara oci.
Pravo je cudo ako uzmes digitalni fotoaparat sa kojim je dosao kabel za spajanje na TV, pa da vidis kako jedan mali fotoaparat pravi video izlaz a slika miruje da mirnija biti ne moze gledao ti njegov video ili slike koje si fotografisao, tu se vidi koliko je mogla da ode grafika sa desktop racunara, e sad zasto nije ne znam.
Ne znam za sta ti to treba toliko, jedno je sigurno, nije preporucljivo sedeti blizu i raditi u windows`u, jedino za sta je dobro su filmovi i mozda neke igre. Ali posto su danas u kucama uglavnom 22" monitori, gubi se svaka potreba za prikljuckom na tv da bi dobio vecu sliku, jer je 22ka ta ista dijagonala i plus je wide/siroka.

Back