Nvidia/AMD

Ranije sam stalno imao Nvidia grafike,vec duze vreme koristim AMD-ove i zadovoljan sam.Samo vodi racuna kad kupujes da pogledas prikljucke za napajenje grafike,negde treba po 1 6-o pinski prikljucak,na nekim jacim i po dva,a za to je potrebno i jace napajanje.

Da ...

maxresdefault.jpg

ja za ovu krsinu uzo zotac 710 radi ko zmija
nism cak hteo ni od 2gb iako je neznatno bila skuplja jer kod slabijih karti je ,nogo bitmija brzina memorije nego kapacitet
jedino sto znam da NIKADA graficku kartu ne treba kupovati polovnu
cpu mozes

u fazi sam mojave da instaliram iako ne podrzava ss4.1 cpu vec 4.2 ali i tome ima leka

Posebno treba biti oprezan sa kriptovanim Linux particijama oko bilo kakvog update-a (kernel posebno jedno isprave drugo zaseru) ako nemaš bekap...
ma nisam vise u linux prici sad se zainatio da napravim mac hack da radi sve, skoro sve, na makini iz 2009 :lol: i sa dodacima...pisao...
mek ima najbolji bekap sa time machinom..sve radi u pozadini, vracas svaki deo po satu ako hoces, a ne danu... ranije je pravio bisere pod mountain lionom, sada od sierre pa nadalje je bezgresan :lol:

ma nisam vise u linux prici sad se zainatio da napravim mac hack da radi sve, skoro sve, na makini iz 2009 :lol: i sa dodacima...pisao...
mek ima najbolji bekap sa time machinom..sve radi u pozadini, vracas svaki deo po satu ako hoces, a ne danu... ranije je pravio bisere pod mountain lionom, sada od sierre pa nadalje je bezgresan :lol:
Steve Jobs nije bio "poželjan" igrač...
Windows je nešto što se CIA propagandom i besplatnom 98-com trebalo zapatiti...
Bil Gejts ti da besplatno (nije moja baba izmislila onaj serijski broj) Window98 ali ti posle uzme prirodne resurse i vakciniše svojim patentom

Problem sa Nvidia i AMD grafičkim kartama su namerni sigurnosni propusti u hardevru a za kompromitovanje ciljanog računara
Ko zna ne vredi pričati, ko ne zna ne vredi pričati
Tako da "loženje" na odredjen model a da se pre toga ne informišemo mi malo debilno.
Isto se radi na hard diskovima gde se brisanjem odredjenih delova dobija - neupotrebljiv uredjaj
O procesorima da ne polemišemo onda backportovani ruteri...
A sve to ti treba da platiš...

Problem sa Nvidia i AMD grafičkim kartama su namerni sigurnosni propusti u hardevru a za kompromitovanje ciljanog računara
Ko zna ne vredi pričati, ko ne zna ne vredi pričati
Tako da "loženje" na odredjen model a da se pre toga ne informišemo mi malo debilno.
Isto se radi na hard diskovima gde se brisanjem odredjenih delova dobija - neupotrebljiv uredjaj
O procesorima da ne polemišemo onda backportovani ruteri...
A sve to ti treba da platiš...
Zaboravio si osnovnu namenu svega toga! PROFIT! A ona su (tehnološke) mogućnosti neograničene! Npr. Uređaj treba da izdrži/preživi garantni rok, a posle toga (može) da crkne, itd....

Steve Jobs nije bio "poželjan" igrač...
Windows je nešto što se CIA propagandom i besplatnom 98-com trebalo zapatiti...
Bil Gejts ti da besplatno (nije moja baba izmislila onaj serijski broj) Window98 ali ti posle uzme prirodne resurse i vakciniše svojim patentom
I M$ se popravio: Sada besplatno dele Win10 da zadrže 'tržište'! Upss... hebeš takvo 'tržište' kada nema zarade! Očigledno su druge stvari u igri! :zcepanje:

Samo slepac juri "brendovano"
ou jea

Valjda tad vredi koliko potrošna grafička... :kafa:

Bitno je da ZAVRŠAVA POSAO a sad izvredjaj sve koji su Intel-ovci :bye:
1. Intel(r tih godina tek sigurno nije)NE PROIZVODI graficke kartice. Znaci odgovor moze biti Nvidia ili Ati radeon.AMD
2. Integrisana graficka u laptopu...tesko moze biti dobra za neki zahtevan gaming..osim ako ne pricamo od 1500-2000 evra laptopu./3 covek prica o ZASEBNOJ grafici za DESKTOP..

Sada sa ovim cenama ni jedno ni drugo. Obe kompanije rade svoj posao pogotovo poslednjih par godina. Imas dobre budzet kartice. Koristio sam svojevremeno od gf2/gf4/gf5200FX, 8800GTS, gtx650ti, 750ti, 770, 970, 980ti, 1070 i svakom sam bio zadovoljan u svojem vremenu kada su bile popularne. Od AMD-a kada se vratim u proslost ati9200, hd5670, 7950 pa onda dugacka pauza do 2019-e gde sam uzeo tada budzet varijantu rx570 i pre nove godine 5700XT koja je u jedno i najjaca karta koju sam posedovao. S obzirom da su sada cene abnormalne (ja prodao za 1050e a platio je 400e ovu 5700-icu), ne znam sta da te savetujem.

Uzimaj sta je jeftinije. Sta ces da igras ? Za competetive igre bukvalno sta je jeftinije, za zahtevnije je druga prica, ali i dosta vise para ovih meseci.

Ako se opterecujes temperaturama generalno je Nvidija bolja zbog mogucnosti bolje postavke fanova, AMD je uradio nesto glupo po meni gde nema vise GPU temperature nego junction i hotspot na kojima se i bazira fan graph pa je komplikovanije i teze da se namesti precizno.

Osim toga performanse su na mestu, vidi svoj budzet, pogledaj cene, uporedi performanse za sta imas novca i to uzimaj.

Back