Nvidia 8800 vertikalne linije rešenje

IgnjatijeZaporoški

Poznat
Banovan
Poruka
9.023
Savet za sve koji imaju 8800 grafičku sa sledećim kvarom: Post - nasumični simboli i slova. Tokom rada - Normalna slika sa vertikalnim linijama.

Grafički procesor se vremenom delimično odvoji od ploče tj ima hladne lemove i to je ceo problem. Pažljivo skinite kuler i obrišite termalnu pastu. Ako imate vazdušni top radite sa njim ako ne, može i upaljačem. Jednom rukom držite grafičku i okrenite procesor na dole. Uzmite dva upaljača ako su obični da vam ne bi pukao u ruci zbog pregrevanja i menjajte i na desetak sekundi. Grejte samo grafički procesor i ponovite izmenu nekih 10-15 puta.
Ako imate pravi alat tj vazdušni top, prekrijte alu folijom sve osim grafičkog procesora da bi koliko toliko zaštitili ostale elemente,

Izbegavajte zagrevanje kondenzatora.

Lično sam ovo probao i radi. Grafičku sam posle toga svakodnevno koristio mesec dana dok je nisam prodao.

ja imam 8800gt,kupio na oglasima pre 3 meseca za 1800 dinara. gigabyte verzija,radi besprekorno. jedina mana sto ima premali ventilator. u ovim nesto hladnijim danima,oko 65 stepeni. nema veze sa temom,samo se hvalim. ^_^

14-125-077-02.jpg

ako ti je to način popravke onda jadni mi ....

Vidi se taj mentalitet... ne može se od tog pobeći nikako.

Otvorio sam temu da svima pomognem, tako je bilo i prošli put kad si došao na temu. Počeo si da baljezgaš i završilo se uvredama sa obe strane. Znaš, u jednom trenutku sam pomislio da ustvari ima nečega u toj tvojoj poltrosko-stranačkoj tintari ali sam se izgleda prevario.

Vidi se taj mentalitet... ne može se od tog pobeći nikako.

Otvorio sam temu da svima pomognem, tako je bilo i prošli put kad si došao na temu. Počeo si da baljezgaš i završilo se uvredama sa obe strane. Znaš, u jednom trenutku sam pomislio da ustvari ima nečega u toj tvojoj poltrosko-stranačkoj tintari ali sam se izgleda prevario.
Znači tako mali ignjatije zamišlja popravku čipova?
Uzmeš dva upaljača i pa ako upali upali?
kao što sam rekao jadni mi sa tvojim "popravkama"
strančarenje ostavi za podforum politika a ovde ako neznaš šta da pametno napišeš nemoj ni da se pojavljuješ , pečenje grafičkih kartica kao i matičnih ploča nije ništa sigurno a najmanje efikasno a nije ništa novo pun je internet onih koji su to već radili na svakakve načine doduše niko nije radio otvorenim plamenom kako ih ti savetuješ a i bolje je što nisu jer na vrhu plamena izgore o pertinax a kamoli da se otopi lem na vrhu plamena upaljača temperatura je oko 1000 celzijusa a lem se topi na temperaturi od 220 do 240 celzijusa
evi ti nešto da naučiš orvo nego ljudima da savetuješ gluposti

Znači tako mali ignjatije zamišlja popravku čipova?
Uzmeš dva upaljača i pa ako upali upali?
kao što sam rekao jadni mi sa tvojim "popravkama"
strančarenje ostavi za podforum politika a ovde ako neznaš šta da pametno napišeš nemoj ni da se pojavljuješ , pečenje grafičkih kartica kao i matičnih ploča nije ništa sigurno a najmanje efikasno a nije ništa novo pun je internet onih koji su to već radili na svakakve načine doduše niko nije radio otvorenim plamenom kako ih ti savetuješ a i bolje je što nisu jer na vrhu plamena izgore o pertinax a kamoli da se otopi lem na vrhu plamena upaljača temperatura je oko 1000 celzijusa a lem se topi na temperaturi od 220 do 240 celzijusa
evi ti nešto da naučiš orvo nego ljudima da savetuješ gluposti

Vidi poltrončiću... kao što sam već napisao, temu sam otvorio da pomognem svima. Nemoguće je ne primetiti tu bolesnu potrebu da uskočiš na svaku temu i zasereš u pokušaju da ispadneš najpametniji. U uvodnom postu sam jasno napisao da se radi vazdušnim topom ali to nema svako pa sam dao alternativu koja radi i ne oštećuje ostale elemente.
Apsolutno isto kao i prošli put dolaziš da se majmunišeš i okrećeš temu ka međusobnom prepucavanju jer jednostavno imaš taj mentalitet koji te tera da to radiš u slobodno vreme kada se ne uvlačiš u nečiju zadnjicu. Inercija je čudo...

Vidi poltrončiću... kao što sam već napisao, temu sam otvorio da pomognem svima. Nemoguće je ne primetiti tu bolesnu potrebu da uskočiš na svaku temu i zasereš u pokušaju da ispadneš najpametniji. U uvodnom postu sam jasno napisao da se radi vazdušnim topom ali to nema svako pa sam dao alternativu koja radi i ne oštećuje ostale elemente.
Apsolutno isto kao i prošli put dolaziš da se majmunišeš i okrećeš temu ka međusobnom prepucavanju jer jednostavno imaš taj mentalitet koji te tera da to radiš u slobodno vreme kada se ne uvlačiš u nečiju zadnjicu. Inercija je čudo...
ako baš želiš onda ću se spustim na tvoj nivo
kretenčino MALOUMNA pederska koja ne ume ništa a u sve se razumeš a najviše da sisaš ***** .
STOKO

a sada pošto svojim ponašanjem i uticajem samo kvariš osobe ja odoh
a ti se JE BI SAM SA soBom

nedaj bože da spadam na tvoj nivojer niže od tebe ne može , ti si dno dna...

Upravo dokazuješ ono što sam napisao, Upadaš na svaku temu da zasereš i usmeravaš na međusobno prepucavanje. Ja otvorio temu da pomognem onima koji nemaju sav potreban alat, ti došao da usereš.
Kad mi naprednjak kaže da sam dno ne mogu ni da se uvredim. Da bi me uvredio moraš biti čovek.
Nemam više želju da trošim vreme na tebe.

Za sve ostale. Ovaj metod sam lično proverio i radi. Pertinaks se neće zapaliti niti izgoreti, pažljivo grejte samo grafički procesor

Upravo dokazuješ ono što sam napisao, Upadaš na svaku temu da zasereš i usmeravaš na međusobno prepucavanje. Ja otvorio temu da pomognem onima koji nemaju sav potreban alat, ti došao da usereš.
Kad mi naprednjak kaže da sam dno ne mogu ni da se uvredim. Da bi me uvredio moraš biti čovek.
Nemam više želju da trošim vreme na tebe.

Za sve ostale. Ovaj metod sam lično proverio i radi. ...:lol::lol::lol:...а... јел би могао да им ...ТО ТИ УРАДИШ...:huh:...( пошто си у томе вешт ;)

Pertinaks se neće zapaliti niti izgoreti, ... ваљда " витропаст " са најмање двоструком штампом, а тамо где су процесори...обично је и трострука штампа...:think: :aha2:

pažljivo grejte samo grafički procesor ...у фазону ...ПАЖЉИВО ЛИЖИТЕ...:hehe:.......:hahaha: :zcepanje:

Ја имам САВ АЛАТ о коме си на почетку поста писао...тј...лемно-разлемну станицу за рад са свим врстама електронских компоненти укључујићи смд компоненте и процесоре ( са врелим ваздухом )...али ми не би пало на памет да " пржим " било који процесор, а поготово НЕ графички процесосор или чипсет...да бих му наводно " средио хладне лемове " .....:lol::lol::lol:

Тај посао је раван .." Лото Извлачењу " са скоро 100% -тним ШТЕТНИМ ИСХОДОМ...:sad2:.....:think:

Таквог посла би се прихватио само на... ИЗРИЧИТИ ЗАХТЕВ СТРАНКЕ и уз ОСЛОБАЂАЊЕ ОД ПЛАЋАЊА ЕВЕНТУАЛНЕ ( СИГУРНЕ ) ШТЕТЕ...:think: :aha2:
-----------------------------​

Чак и да та " Операција - УСПЕ :eek: " ..и ..ПАЦИЈЕНТ ПРЕЖИВИ...тако ..." пржена графичка "...је ...КРАТКОГ ДАХА...:(... :aha2:

Када се подгревају сви лемови због " пар хладних лемова "...долази до " сушења " лемних спојева →← штампе и пинова процесора...који је иначе фабрички залепљен топлим ваздухом ( није лемљен ). Тада " испари " специјални везивни тинол...садржан у том скоро чистом калају...који тада постаје сув и крт...:( ...а тиме се стварају идеални услови за појаву ...још хладних лемова...:( ....:aha2:

Ova metoda radi, i to ne samo na ovoj seriji čipova. AMD platforme također dijele iste probleme. Ipak teško da se može nazvati popravkom, to je ipak više krpanje. Kratkog radnog vijeka je ali s druge strane ako je kartica bila namjenjena za u smeće tada je ovo nešto što će joj produžiti radni vijek. Naravno, nikako nije metoda koju bi trebao neki servis primjenjivati i naplaćivati kao popravak jer on to nije.
Reball je nešto ozbiljniji pristup, nešto duljeg radnog vijeka ali isto tako kompromis. Iznimno rijetko, stvar zakazuje radi nekakvih kuglica. Uglavnom je problem u samom čipu. Zamjena čipa je ono što bih ja nazvao popravkom, i kao takvo je trajno i pouzdano riješenje.

Back