Nutricionista za stariju osobu

knezmilos13

Početnik
Poruka
1
Pozdrav, Krstarico

Interesuje me da li bi neko mogao da mi preporuci nutricionistu ili lekara u Beogradu koji bi mogao da pomogne mojoj babi od 78 godina. U zadnjih godinu dana je jako smrsala i imala je problema sa jetrom (bakteriju H. pilori), uz hronicne probleme sa povisenim pritiskom koje vec poduze ima. Mi, ukucani, pokusavamo da je nateramo da jede vise, ali uglavnom odbija govoreci da prosto ne moze, da joj tesko pada na stomak. Pomislio sam da bi mozda neki nutricionista mogao da pomogne mozda definisanjem nekog strozeg rezima ishrane koji bismo mogli da pokusamo da pratimo, u skladu sa njenim ostalim zdravstvenim problemima.

Primetio sam da ima nekih tema na forumu na ovu temu, ali uglavnom se bave mrsavljenjem. Pretrazio sam malo nutricioniste po internetu ali se brinem da su vecina njih neadekvatni. Mnogi se bave mrsavljenjem i estetikom, prodajom raznih suplemenata i biljaka, sto mi nesto ne uliva poverenje. Voleo bih da nadjem nekoga ko je na prvom mestu doktor, a da se bavi pitanjem ishrane.

i moja mama jako malo jede i posti sve po propisu sto znaci vise od pola godine,a ispostuje i svaki post na vodi
ona ima 76 i boluje od parkinsa.ne pada joj tesko hrana na stomak,nego jednostavno nema potrebu da vise jede.sad je vec mrsava kao senka,jako je oslabila,ali ona ni ne zeli da uzima vise hrane
razumem te,bas je tuzno gledati nase stare kako mrsave i kopne

Back