Nuklearni rat

• Začetnik teme Začetnik teme Guede
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Guede

Buraz
Poruka
11.277

Ova simulacija predvidja broj zrtava 547 739 330, znaci nesto vise od pola milijarde u svakom slucaju, i ako uzmemo u obzir ovo:

https://www.youtube.com/watch?v=bntsfiAXMEE

zar jos postoji neko ko sumnja da je nuklearni rat opcija?

Kao sto rece baba vjestica, hard choice, but price is worth it.

Te strukture ne sprijecava nikakav moralni kod, ni broj mrtvih, vec samo ideja da li ce preuzeti svijet tim postupkom, ili ne. Sve zavisi od kalkulacije koja zahtijeva dobre visegodisnje pripreme za tako nesto, Da li iko moze reci sa sigurnoscu da one nisu napravljene ?!

Radi se jednostavno o tome da niko tim putem ne bi preuzeo svet jer druga strana svakako ima kapacitete da uzvrati. Broj poginulih bi bio mnogo veći. Tih pola milijarde bi umrlo odmah, a bar još duplo toliko posle u užasnim mukama.

Radi se jednostavno o tome da niko tim putem ne bi preuzeo svet jer druga strana svakako ima kapacitete da uzvrati. Broj poginulih bi bio mnogo veći. Tih pola milijarde bi umrlo odmah, a bar još duplo toliko posle u užasnim mukama.
Vec receno hard choice, but price is worth it ... sta je i pola cjelokupnog covjecanstva ako ne postaje moralne kocnice

Nema ništa otoga.
Zbog ...

Naivno, ti ljudi su pandani nekadasnji vladara na zemlji, tu ne postoji ljubav u rodbinskim relacijama, jer ti ljudi to smatraju nizim poimanjem ... samo je vazno ko vlada. U skorijoj istoriji imamo primjere Staljina, Sadama ...
Ni Staljin ni Sadam nisu pobili svoju decu. Ta tvrdnja da diktator ne voli svoju decu prosto nema osnove.

Ni Staljin ni Sadam nisu pobili svoju decu. Ta tvrdnja da diktator ne voli svoju decu prosto nema osnove.
Staljin nije ubio direktno, samo kad je trebala da se dogovori razmjena zarobljenika, kada je mogao znaci da spasi zarobljenog sina, on je rekao da ne misli mjenjati marsala za porucnika.

Sadam je pobio zetove doduse, ali svejedno stoji kroz istoriju cijelu da nema neke ljubavi izmedju vladara i srodnika ... takva pozicija u pravilu pravi covjeka moralnom nakazom.

Smatram da je velika greska uzdati se u moralni koncept, za koji se pobogu cak i ne krije da ne postoji uopste ... nema drugog nacina da se objasni izjava babe vjestice o pola miliona ubijene djece

Poslednja izmena:
Staljin nije ubio direktno, samo kad je trebala da se dogovori razmjena zarobljenika, kada je mogao znaci da spasi zarobljenog sina, on je rekao da ne misli mjenjati marsala za porucnika.

Sadam je pobio zetove doduse, ali svejedno stoji kroz istoriju cijelu da nema neke ljubavi izmedju vladara i srodnika ... takva pozicija u pravilu pravi covjeka moralnom nakazom.

Smatram da je velika greska uzdati se u moralni koncept, za koji se pobogu cak i ne krije da ne postoji uopste ... nema drugog nacina da se objasni izjava babe vjestice o pola miliona ubijene djece
Videćemo, ali mogu da stavim pare da za našeg života nema nikakvog nuklearnog rata.

Ja ovo u Ukraini pratim jedino zbog toga hoce li nece li da grune.
Takodje zbog cena i uticaj rata na iste...
Briga me za Ukrainu kao sto je nju briga bilo 99 za nas.
Putin, Bajden, nato ista gona samo drugacije smrde dok ispasta i gine normalan narod...

Mislim da je ovo trenutak u kom se sad odlucuje da li ce biti totalno unistenje nuklearnog rata ili ce se krenuti ka vecem stupnju napretka u svetu...U ljutskoj je prirodi da se samounistava tako da sad je ovde test.Ako se promeni vlast u rusiji, srbiji, americi itd mozda ima nade za covecanstvo, planetu...

Simulacija nema smisla al bas nimalo. Stana koja zapocne nece igrati poteznu igru, sada ja ispalim nuklearku pa onda ti, pa ja pa ti... Vec ce uraditi tako da barem 50% arsenala ispali u roku od par min, gadjajuci strateske ciljeve, tj vladu I one koji donose odluke, unistis to u par min I rat si dobio.
Unistis komandu Amerike I gotovo je, isto vazi I u obrnutom slucaju.

Mislim da je ovo trenutak u kom se sad odlucuje da li ce biti totalno unistenje nuklearnog rata ili ce se krenuti ka vecem stupnju napretka u svetu...U ljutskoj je prirodi da se samounistava tako da sad je ovde test.Ako se promeni vlast u rusiji, srbiji, americi itd mozda ima nade za covecanstvo, planetu...
Kada je SSSR stavio nuklearke na pish od Americke obale je.bio trenutak, ovo je smesno za.neki.povod, cak sta vise pre bi bile sanse za opsti picvajz da jos malo okupiraju Rusiju sa svih strana sto Rusija nece dozoliti.
Takodje te brojke od <600m su smesne, jedno 5-6x vece bi bile, glad, radijacija, u prvom naletu bombu, used samoprezivljavanja...

Back