Nudizam

Porodični nudizam

• Ukupno glasova
    22
  • Anketa je zatvorena .
Све су то наслаге лажног хришћанског морала, за које је наго људско тело срамота.
Пагани, стари Грци и Римљани (да не помињем сад остале ваневропске културе), поштовали су наго тело, лепоту и склад...Није се забадава Ренесанса напајала управо на тим узорима античког, паганског света и по први пут, након више од 1000 година таме, мрачњаштва, егзорцизма, спаљивања вештица (заједно са црним мачкама) и научника на ломачама, пружила наду и светлост човечанству...

jl6xp0.jpg

Аполон

2iu5owk.jpg

Адонис и Афродита

Poslednja izmena:
Ајд сад мало да скренем са теме...
Питање лепоте тела...
Пренеки дан присутвовала сам једној манифестацији која је окупила махом старије људе...
На крају је банда засвирала чардаш и неке бакице су се спонтано окупиле и почеле да играју... Врло старе бабе, бар по 80 година свака.
Покрети су им били сведени, ограничени старошћу, али искрено су се веселиле и из њихових очију се могло видети да су некад биле врцаве и немирне, да су умеле да уживају у животу, осећале су ритам и видело се да су некада умеле много жешће да играју и да се веселе... После прве песме њих две-три су се изуле босе...
Играле су тако...стопала су им скроз искривљена, деформисана, старачка... Кожа по рукама и врату је наборана и пегава, лица изборана...
Али, ја сам тако уживала гледајући их. И оно што ме је највише зачудило - мени су оне тада биле јако ЛЕПЕ!!!

:roll:

Mislim da se tebi više svideo njihov duh, nego one fizički...

P.S. Gde je apolonu piša?

Све су то наслаге лажног хришћанског морала, за које је наго људско тело срамота.
Пагани, стари Грци и Римљани (да не помињем сад остале ваевропске културе), поштовали су наго тело, лепоту и склад...Није се забадава Ренесанса напајала управо на тим узорима античког, паганског света и по први пут, након више од 1000 година таме, мрачњаштва, егзорцизма, спаљивања вештица (заједно са црним мачкама) и научника на ломачама, пружила наду и светлост човечанству...

Ti odvratni lažni i nemoralni hrišćani, sram ih bilo, budimo pagani, pružimo novu nadu i svetlost čovečanstvu...ne kupujmo kineske gaće za početak...:!:

pa i pećinski čoek je sliko gole žene...i .....šo je pokazatelj...da ša...da je znao kako žena izgleda...i kake to veze ima sa noodizmom.......ša se ovaja natoorizmom...nek se svako šeta u drooštvu istomišljenika......na čemu pristalice natoorizma sad insistiraju...ko ih dira uopšte...misim, ne doslovno.....za stefana je jasno...on je čoek....zelot....

P.S. Gde je apolonu piša?

Поломили Вандали...:neutral:

list se ne računa...

Понекад су уметници били принуђени на уступке цркви, као рецимо Веронезе, који је био пред Судом Инквизиције
због своје слике Тајна вечера, коју је ипак био принуђен да коригује, а слику да преименује у Христ у дому Левијевих...
Понекад су листови додавани накнадно, мимо знања аутора, то јест након смрти аутора...

Poslednja izmena:
pa i pećinski čoek je sliko gole žene...i .....šo je pokazatelj...da ša...da je znao kako žena izgleda...i kake to veze ima sa noodizmom.......ša se ovaja natoorizmom...nek se svako šeta u drooštvu istomišljenika......na čemu pristalice natoorizma sad insistiraju...ko ih dira uopšte...misim, ne doslovno.....za stefana je jasno...on je čoek....zelot....

joj moonjo do kraja ove teme ima jos i noodista od tebe da ispadne :lol: pa ces posle da kazes: "e alal oces na adu do kraja sveta" :lol: ;P

a ja cu da kazem: "obuci se moonjo kako te nije sramota" :lol:

joj moonjo do kraja ove teme ima jos i noodista od tebe da ispadne pa ces posle da kazes: e alal oces na adu do kraja sveta ;P
oću.... ajmo... ( :
nego, nije mi jasno....pristalice noodizma ...od čega se brane......nikoga ne zanimaju..totalno su marginalni....nemaju ni kloob...gori su od fanova figoora baštenskih patooljaka....apsolootno nebitni.....misim, golotinja je toliko prisootna..sise mož da koopiš ko dooponu za mob...mism, u tom smislu je dostoopno sve....
pre jedno dve nedelje devojka se prošetala gola od kalemegdana...do protokola...tu su je tek skembali policajci..niko na nju nije obraćao pažnju.........i ša se otimate kad niko o vama ne misli..ama baš ništa....osim zelota...kome je to partijski zadatak.....

Ајд сад мало да скренем са теме...
Питање лепоте тела...
Пренеки дан присутвовала сам једној манифестацији која је окупила махом старије људе...
На крају је банда засвирала чардаш и неке бакице су се спонтано окупиле и почеле да играју... Врло старе бабе, бар по 80 година свака.
Покрети су им били сведени, ограничени старошћу, али искрено су се веселиле и из њихових очију се могло видети да су некад биле врцаве и немирне, да су умеле да уживају у животу, осећале су ритам и видело се да су некада умеле много жешће да играју и да се веселе... После прве песме њих две-три су се изуле босе...
Играле су тако...стопала су им скроз искривљена, деформисана, старачка... Кожа по рукама и врату је наборана и пегава, лица изборана...
Али, ја сам тако уживала гледајући их. И оно што ме је највише зачудило - мени су оне тада биле јако ЛЕПЕ!!!

:roll:

Наравно да су ти биле лепе, хоћу да кажем да потпуно разумем твоје емоције у том контексту.;)

oću.... ajmo... ( :
nego, nije mi jasno....pristalice noodizma ...od čega se brane......nikoga ne zanimaju..totalno su marginalni....nemaju ni kloob...gori su od fanova figoora baštenskih patooljaka....apsolootno nebitni.....misim, golotinja je toliko prisootna..sise mož da koopiš ko dooponu za mob...mism, u tom smislu je dostoopno sve....
pre jedno dve nedelje devojka se prošetala gola od kalemegdana...do protokola...tu su je tek skembali policajci..niko na nju nije obraćao pažnju.........i ša se otimate kad niko o vama ne misli..ama baš ništa....osim zelota...kome je to partijski zadatak.....

U prevodu - zabole popove za nudiste, ni meni nije jasno čemu to njakanje...:mrgreen:

oću.... ajmo... ( :

ponesi crveni karanfil kao znak raspoznavana ; )

pa ne brane se. to smo se samo mi pilici upecali na zilotovu pricu :D

Икскрено, мени су вулгариније и више ми сметају сисе, дупета и пупкови који нам се свакодневно сервирају путем ТВ, спотова, ступидних серија... То је нешто што угрожава и мене, моју децу и културу целе нације...а тамо неки голаћи који се само сунчају изоловано од света...не знам како би икоме могли да сметају?

Slazem se ja sve sa tobom, ali postoje ljudi, koji smatraju da nije u redu da muskarci i zene budu zajedno na plazi goli kao sto smatraju da nije u redu da deca vide roditelje gole i da je to nesto izopaceno i bolesno.

Slazem se ja sve sa tobom, ali postoje ljudi, koji smatraju da nije u redu da muskarci i zene budu zajedno na plazi goli kao sto smatraju da nije u redu da deca vide roditelje gole i da je to nesto izopaceno i bolesno.

Њих нико не тера да се скидају голи пред другима, нико их не угрожава, нити је било које друго људско биће уброжено тиме што се неко сунча го на плажи предвиђеној за то.
Своје ставове могу примене у односу са својом децом и у свом животу, а туђи животи су управо то - ТУЂИ, и нико их није овластио да намећу другима своја животна начела.

Зато ја сваки пут реагујем бурно, јер ме страшно нервира то што увек прво видимо трн у оку брата својега.
''Пакао - то су други!'';)

....pa zar nije....mnogi što ovde hvale nudizam ,kako bi reagovali da ih pozovu komšije na kafu....a tamo...ko od majke...

Голо тело је изопачено и болесно? Па одсеци онда ту скаредну стварчицу између ногу да не би саблажњавао ни себе ни друге. :P:mrgreen::lol: Или се и тушираш у гаћама?:lol:

Види, сада намерно изврћеш тезе. Једно је друштвени кодекс понашања и облачења, а нудизам је сасвим друго.

Зашто у цркву не одеш у пиџами? Или у купаћим гаћама, ако то већ није скаредно?
Зашто не идеш на нечије венчање у тренерци, или у канцеларију у шорцу?

Друштвене норме облачења прилагођене су одређеним местима. ОК је бити у купаћем на плажи, али неће те пустити у купаћем у градски аутобус, у општину или амбуланту...
Друштвено прихватљиво је да се буде го на нудистичкој плажи, али није да будеш го на сред Кнез Михајлове или у гостима на кафи...

Не зато што је људско тело скаредно и неморално - него зато што правила облачења тако налажу.

Back