NUDIZAM,EGZEBICIONIZAM ILI - ZDRAV NACIN ZIVOTA !!!

Na ovom forumu,rasplamsala se diskusija,koja je za temu imala,nudizam,i u vezi
toga,razlicita tumacenja te pojave.Pre svega,moram vrlo decidno da kazem,da oni,koji
misle,da na nudisticke plaze,dolaze "perverznjaci",i uopste ljudi,na neki nacin
bolesne seksualne orijentacije - NISU U PRAVU.

Nudizam je nastao,u onom trenutku drustvenog razvoja,kada je nastalo opste
osvescenje,sirokih narodnih masa.Naglim razvojem nauke svih smerova,obicnom coveku,skinule su se neke,do tada koprene sa ociju.Samim osvescivanjem naroda,
oslabili su verski tabui,koji su JEDINI KRIVCI,sto je ljudsko telo,bilo sramotno,javno
izlagati pogledima drugih.

Religijama svih vrsta i oblika,vekovima je odgovaralo,da mase vernika,drzi u mnogim
zabludama i laznim "istinama".Jedna od najvecih zabrana,bila je po njihovom ucenju
pokazati,nago ljudsko telo.

Medjutim,kada je obrazovanje,prestalo da bude privilegija bogatih,preovladalo je
misljenje,da je ljudsko telo (nago),jedno od najlepsih tvorevina prirode.Pre pojave
Hriscanstva,u antickoj Grckoj i antickom Rimskom carstvu,lepota ljudskog tela
pretstavljala je vrhunsku lepotu.

Iz tog perioda,ostale su nam izvajane muske i zenske statue,nad zemaljske lepote
Pomenucu su iz dugog niza,samo delo cuvenog antickog vajara Fidije,"MILOSKA
VENERA".Dakle,za to,da je ljudsko nago telo,sramota ,kriva je SAMO RELIGIJA.

Sto se nudizma tice,gledano iz aspekta medicine,tu je sve savrseno jasno.
Najzdravije je suncati se i kupati,bez ikakvih "krpica".Dali medju stotinama,i hiljadama kupaca,na nudistickim plazama,ima i zanemarljivo mali broj voajera,to
uopstr nije bitno.Vazno je jedno,da na te plaze,dolaze zaista pravi zaljubljenici u sunce,more,ili reku,dakle ljudi,koji vode racuna o zravom,a u isto vreme prijatnom
provodu u prirodi.

Lorde , malo si se zaneo u svom kosmopilitizmu i internacionalizmu - sa osloncem na judeoprotestansko evropejstvo....

...da to malo razjasnimo , dragi moj poborniče naučne misli....
...za svo mračnjaštvo okrivio si religiju , pa i za ovo mračnjaštvo u vezi čovečijeg tela....pa dobro...smrtna kazna za religiju , streljaće mo nju na centralnom trgu jerusalimskom ( zašto baš tu ....pa rečeno je glupost , zla i pokvarena , ne može dalje od jerusalimske pameti ) , i nastaće era prosvetljenosti , umnosti , vreme svekolike mudre svetlosti...tako ?

...ma ne rođeni...religija nije izrasla iz kupusa , na njivi , iz bare...nije pala sa neba....ona je jedno od ljudskih dela - farisejska je tvorevina....oću reći ona je delo čoveka.....pa ako je neko kriv za mračnjaštvo , kriv je čovek , rođeni moj...u ljudskim dušama stanuje mračnjaštvo...tvoj sud je mračnjaštvo , jerbo se krivca rehabilitovao i nudiš mu slobodu , a krivici pretvorio u imaginarnost , onostranost , opštost....

....ako je religija opijum za mase , onda nije zlo u religiji , zlo je u čoveku....

.....zamisli svet duhovnih nudista...ideš ulicom i srećeš ljude , a kao na dlanu vidiš njihove misli , htenja , ciljeve , namere , dela i nedela koja su počinili...kako ti vidiš njihovu golu dušu , tako oni vide tebe....pa tako sretneš Tomu , Vučića , Šešelja i ostali svet evropejski....mnim da bi svak časan i čovekoljubiv , kad bi video njihove nudističke duše izvršio samoubistvo...pa da , zašto živeti u takvom svetu duhovno golim...tu bi bila ubijena svaka nada , svako očekivanje lepog i dobrog , časnog i poštenog - čovečni božanskog....

...sad da se vratim na helene i zašto su Venera pa i Apolon izvajani neviđenom lepotom tela u kome dominira sklad , harmonija , mir elegancija - jednom rečju , prikazani su božanskom lepotom.....helenizam je govorio , da svaki božanski lep duh , izgradiće sebi lepu kuću - telo...jerbo , lepo , samo lepo čini ( posle je đavoljska priroda čovekova okrenula unatraške ovu misao , jer je skontala da vežbanjem može da se napravi lepo telo đavolu , da zavodi svet ---starletice , poslovna pratnja i gle čuda medicina - od rugobe pravi lepotu , za pare )....dakle reč je o umetničkoj metafori....otuda iz tih vremena ljudi su mnogo ljubili mudrost - sbog božanske lepote...a mora se priznati lepo ne treba kriti , već uzorno pokazivati.....

...nudizam , telesni može biti dobar u predizbornoj kampanji , za čovečanstvo...mnogi kandidati , a za naše sve sam izvesno siguran , goli ko od majke rođeni , na svetlosti dana , ne bi dobili glas ni od rođene majke....tako ružna tela su izgradile njihove rogobijne duše...e zbog ovog , takozvanog DORIJANSKOG tajnog odnosa duše i tela , mnogi se oblače u dopadljive krpice....nije im prijatno kad neko iz njihovog tela pročita njihovu dušu....tu još na scenu dolazi i ono što se zove prirodnost hoda i držanja....imaš mnoga tela danas koje hirurgija i rekreativna medicina razviju - pretvore u lepo . a li nemože se vežbama pobediti svojstvo duše , te njegova ništavnost....malo vispreniji to sakriju , dopadljivim krpicama...

...na nudističkim plažama svlekne se veliki svet....a mnim ovakav kakav je , svet , nije božanstven - mislim nema u njemu ni traga od Venerine i Apolonove lepote...rugoban je...pa i nudističke plaže nisu prepune Venera i Apolona , već svetskih ruga....a po Dostojevskom , napadna telesna golotinja , masovna i javna , svet vodi u sodomizam....

...tako nekako stvari stoje...pa ako ništa od ovog ne vidiš dragi Lorde , možeš da ideš go golcat , ili natrontan kao eskim - tu ti pomoći nema !...možeš sa Džejevcima da pevaš onaj prestoni visoko intelektualni hit : Mrak , mrak - i da skačete po pijačnim tezgama !...a posle nacionalno proleće sa duhovnim nudizmom !

Ima Loncar mnogo istine,u tvojim mudrim kazivanjima.Ali ja ipak ostajem pri svom misljenju,da telo ne treba kriti.
Ako nesto treba sakriti,to su losa dela,koje pojedinci nesdedimice cine svojim bliznjima.Takodje,ne bih se slozio
da su svi politicari,ruzni kao djavoli.Eto mi kukavci sinji,imamo jednu mnogo seksi ministarku (nije Udovicki) koja
bi po mom mnjenju,na nudistickoj plazi,mnoga muska srca zanela.

...nekako Lorde stvari drugačije stoje , LOŠA DELA UVEK TREBA RAZGOLIĆIVATI I ISTINU , SAMO ISTINU O NJIMA GOVORITI , PA I O MRTVIMA , ISTINU UVEK GOVORITI - A NEDOPADLJIVA TELA TREBA ODELIMA POKRIVATI....
...ako se zlo krije , vladaće svetom iz tame....zlo je na suncu istine bespomoćno , slabo i smrtno...no kad je u senci istine , u tami laži , prevara i manipulacije , onda je moćno , ubitačno i večno !

...nisam siguran u dopadljivost naših današnjih političarki....zamisli majku , učiteljicu - kako se to kaže MARIJU koja iseče dugovečno drvo , ŽIVOT KOJI JE ZAPAMTIO JUNAKE KOJI SU NEMO TIM PUTEM PROŠLI I OTIŠLI SA LAZAREM U SVETI BOJ....mora da priznaš da takva Marija koja ladno bez osvrtanja ubija dugovečnost , bez da se prekrsti , nije ništa drugo do sotona u dopadljivoj ljudskoj koži....e vidiš , svet nema takve Marije , ali zato su takve naše političarke....kakvi su tek oni koji se kriju ita takvih žena , oni što povlače konce i njima upravljaju --- pa nedaj ti bože takvu DUHOVNU NUDISTIČKU PLAŽU na kojoj će oni da prošetaju....
...veliko je ovo pitanje , pitanje DUHOVNOG I TELESNOG SERPSKOG NUDIZMA.... a tek u njemu srpski melez , kupus - e to je pitanje nad pitanjima....u koju kacu njega konzervirati....da , srpski nudistički melez , stvarno je ozbiljno pitanje....
...no opet je vama prestonim ljudima lakše...vi ujutru ustanete i za doričak možete da ćapite sarajevski burek...nabobate se tog sarajevskog bureka , i mirna bačka...još vas ćape pve žege multiplicirane asvaltom i betonom , pa udareti svi u mentalne dremke...burek težak za varenje , zvezda pritiska neda da se mrdne - prekunjate u polu snu dan....

...a šta mi da radimo , mi koji smo provincijalci u provincijama....mi koji imamo dugovečna stabla , koja , ma koliko sekli ovi duhovni prestoni nudisti uveženi iz dijaspore , uvek će biti...šta da rsdimo , kad je pod njima ladovina , debela rođače...naprosto hladno - nema dremke...mozak radi , a plus smo na dijeti....sve odvukoše za prestonicu ove sile demokratske , narodnom voljom iz evropeke unije izabrane...grđi su od ********* , da prostiš...oni zlotvori , komunci bar ostavljali da ne pocrcamo od gladi...ovi jok...imaju nekakve sudske izvršitelej i nekakve uterivače taksi - šta li ; pa ti ne otimaju , otkidaju sa tela aljine....i sad tako golišavi u toj dugovečnoj hladovini , mi ti bratac samo rovemo po tintari !
...takva su vremena !

Dragi moj Loncar.Mislim da vi,koji zivite van ovog uzarenog bez srca grada.Vi,koji uzivate u nedirnutoj prirodi,udisete
cist vazduh.Druzite se sa pravim ljudima,kojih ima jos samo u malim sredinama.Vi ste u daleko boljoj situaciji
od nas,koji ujutru jedemo,kako ti kazes "sarajevski burek".

Ja bih radije ,mnogo radije,svakog jutra jeo,onu cuvenu srpsku pogacu,pa u sredini,nakokan dobar kajmak.I naravno,
malo prsutice,tanko narezane.Vi dragi moj Loncaru,koji zivite u savezu sa prirodom,vi ste i blizi Bogu,jer zivite mnogo
moralnije,od nas,svim porocima sklonih beogradjana.

...Lorde , tvoj bivši bliski kolega , pokojnik , neka mu je laka zemlja , izuzetno je dobro pronikao u otuđenost garadskih industrijskih radnika , te lepo to povezao sa varvarskim kapitalizmom.....naravno , kod nas je sve pa i to varvarsko kapitalističko otuđenje čoveka , duboko umočeno u prostakluk i bedu srpštine i njene mudrosti....tako da je njen otuđen "čovek" težak slučaj za očovečenje....hoću da ti kažem , da prestono stanovništvo , zajedno sa stanovništvom grdakih sredina , izuzetno su teško razčovečeni...mi još ljudskog gradivnog matrijala , neznatnog , zdravog imamo po selima , salašima i u delatnostima koje čoveku obezbeđuju opstanak na način kojim uspeva da bude nezavisan - kako ekonomski tako i duhovno ...u ovakvim ambijentima , jedna porodica koja gotovo sve potrebe zadovoljava svojom proizvodnjom ( naročito u hrani ) , za očekivati je zdrave ljudske duše...i ma koliko se velegrađani smejali provincijalcima i seljacima ,i sve što više im se budu rugali , manje su im šanse da budu ljudi ....
....hoću da kažem , da to urbano stanovništvo , da bi uživalo u prirodi , mora prvo da se očoveči , pa tek onda da se vraća majčici prirodi , makar samo kao konzument koji oplemenjuje svoju dušu...ovako džaba krečite , i pišete ode....kakvi ste ni za tu niste velegrađani....čovke kliker da vam da u ruke , pokvarićete i neće da radi....u vašim rukama sve intezivno , burno rđa i propada .....
.....naročito vi prestoničari....UBICE DUGOVEČNOSTI POD OKRILJEM NOĆI....
...pre neki dan ste mrtvi ladni motorkama isekli drvo staro šesto godina , a ovamo ste ljubitelji prirode.....na vašim bulevarima posekli ste na hiljade platana , zarad tuče za sadnicama jela....beda , rođače !

Back