Nudizam – da ili ne

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
392.420
“Ako se čovek oseća slobodno u glavi svejedno mu je šta ima na sebi”.

533249170_4154886694799161_3771208782232633889_n.jpg

Postoje zemlje koje ne dopuštaju nudizam. Takvih je 38 na svetu (naravno sve ove brojke treba posmatrati uslovno). U Evropi ih je 5, to su Albanija, Malta, Irska, Belorusija i Rusija.Nasuprot ovim zemljana postoje one koje su raj na zemlji za nudiste. Na prvom mestu je (prema anketi organizacije “Pun kufer”) Francuska, koja ima čak 397 nudističkih plaža i 212 nudistička kampa. Uz to, na jugu Francuske u mestu Cap d’Agde nalazi se i nudističko selo, koje omogućava posetiocima da bez odeće imaju pristup svim ugostiteljskim objektima i ostalim mestima. Druge su Sjedinjene Države sa 299 nudističkih plaža i 253 nudistička kampa, a sledi Španija sa 422 plaže i 95 kampova.

U top 10 našli su se i Tajland, Australija, Izreal, Južnoafrička Republika, Ujedinjeno kraljevstvo, Italija i Grčka. Hrvatska je na 13. mestu iza Portugala i Urugvaja.

Bila je tema i to skoro, čini mi se. Definitivno DA - ko to voli, naravno. Evo baš sam danas bio na jednoj FKK plaži na Lošinju. Plivati bez ičega je super.

Voleo bih da nekad posetim taj Cap d'Agde ili neki drugi kamp. Samo da bude prilike, i društva.

Ja nisam "mozda" za to da deca gledaju tona javnim plazama, ali definitivno podrzavam mesta predviđena za to. Sa druge strane u jednoj Skandinaviji je sasvim normalno biti ko od majke rodjen, i deca od malih nogu to shvataju kao normalno i prirodno.

E sad, toples na plazi mislim da je donekle ok, gentalije ne

naravno, nemam ja problem licno, nego zbog dece, bas me briga sto neko čvari pišu na suncu... al nema smisla, da deca gledaju golog djeda.
Ali ne možeš da im zabraniš. To je redovna pojava na javnim plažama. Iz tog razloga više poštujem nudiste, oni makar imaju respekta. Ne idu na javne plaže, a nemaju ni animozitet prema nama koji nismo nudisti.

Back