НСПМ: Николићев наступ у Њујорку надмашио очекивања, Трибунал само оживео злу крв

Lord Tywin

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.141
http://www.nspm.rs/hronika/djordje-...nece-biti-instrument-za-pisanje-istorije.html
Ђорђе Вукадиновић: Николићев наступ у Њујорку надмашио очекивања, Трибунал само оживео злу крв
БЕОГРАД - Политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић оцијенио је да је након дебате о раду Хашког трибунала у Генералној скупштини УН значајно нарушен кредибилитет овог суда и вероватно елиминисана могућност да он послужи као инструмент за писање историје Балкана, ратова 90-тих година прошлог вијека и распада Југославије.

"С обзиром на распоред снага моћи, то вероватно не може утицати да хашке пресуде у перспективи буду објективније и праведније за Србе, али је од огромног значаја што је Хаг, по свој прилици, блокиран у намери да пише историју и да у њу унесе селективну и антисрпску реконструкцију догађаја, што је била намера", рекао је Вукадиновић Срни.

Он је нагласио да је иступ предсједника Србије Томислава Николића био убједљив, патриотски и стручан, те да је омогућио да се чује истина без обзира на све опструкције у УН.
djordje-vukadinovic-fv.jpg

"Сумњам да ће наступ Николића, који је надмашио сва очекивања, променити мишљење о Србима и довести до глобалне демистификације Хашког трибунала, али је важно да се рад тог суда проблематизује и укаже на огромне пропусте", рекао је Вукадиновић, који је уредник "Нове српске политичке мисли".

Он је истакао да је Николић недвосмислено указао да је Хашк трибунал умјесто да допринесе помирењу народа у региону, урадио управо супротно, односно да је својим пристрасним пресудама продубио јаз и оживио злу крв.
tomislav-nikolic-un.jpg

Као посебно вриједан дио Николићевог излагања, Вукадиновић је навео онај који се односи на судски процес лидеру Српске радикалне странке Војиславу Шешељу.

"Добро је и позитивно што је споменуо Шешеља и његов пример, у том смислу то се може упоредити са сведочењем председника Републике Српске Милорада Додика у Хагу као сведока одбране на суђењу Радовану Караџићу", оцијенио је Вукадиновић.

Он је констатовао да о самом успјеху расправе о Хагу најбоље говоре они који је критикују, попут лидера Либерално демократске партије Чедомира Јовановића и оних који су је покушали бојкотовати, односно омести, као представнице Удружења "Мајке Сребренице".

"То је мали инцидент, који није бацио сенку на скуп, баш као што ни изостанак представника САД, Канаде, Јордана и тихи бојкот појединих западних земаља није умањио његов значај", закључио је Вукадиновић.

(Срна-НСПМ)

Ne znam čija je očekivanja premašio govor - dal od ovog profe dal od onog koji je pisao, al lepo pričao i Ahemdineždad za narod
a kad ga zumirao kamerman dok je sedeo na mestu onako pod priv. e tu je pozdravio stilom "tajnog društva" što narod zadovoljan govorom ne zna.

I sve to po ko zna koji put završi preko ćate u arhiv da glockaju miševi

Ma hajde on sto prima platu, neka ga. Ali ona besmislena kamarila savetnika... Koliko li tek pa ti paraziti uzimaju pare za plate i dnevnice...

Kad je Kosovo u pitanju tu se žaliti neće...
možda se oni Srbi dole obraduju manjerki pasulja i vekni hleba preko Cvrenog Krsta...
ali velike se pare i napori ulažu
i troše

Ne znam čija je očekivanja premašio govor - dal od ovog profe dal od onog koji je pisao, al lepo pričao i Ahemdineždad za narod
a kad ga zumirao kamerman dok je sedeo na mestu onako pod priv. e tu je pozdravio stilom "tajnog društva" što narod zadovoljan govorom ne zna.

I sve to po ko zna koji put završi preko ćate u arhiv da glockaju miševi

nepozvani junace nekad je cutanje pametnije.kod tebe narocito

nepozvani junace nekad je cutanje pametnije.kod tebe narocito

i moj komšija Neša ćuti i čeka... i gomila sličnih njemu kojima se osladio Beograd...
oćeš kupš imanje dole da živiš ko car? Neša traži 160.000 a najbolja ponuda za sada pod ovim statusom mu 80.000?
Ili možda ovaj profaoće? On ima dobru platu... može dakupi gde god hoće... ima i dole univerzitet

Raški okrug iliti Sandžak se uredno prodaje kako koji penzioner zemljoradnik ode kod Svetog Pere,
posle kad kupci zamene zastavu na svojoj njivi nemojte da kukate...

Poslednja izmena:
kakve veze ima koliko predsednik prima platu sa govorom u UN.i jos kazete da on baljezga

A on živi na kruški pa nije umeo da sastavi šta hoće?
Jel pričao pre izbora da on ima rešenje al ga neće ispljune dok ne pobedi?
Jel pobedio?
A drugima da plaća populistički govor?
Gde mu je to rešenje koje je krio do pobede?

Ja sam glasao za nega jer sam želeo da on svojim rešenjem omogući narodu dole normalan život
Sad vidim da sam prevaren!

A i taj profa od Nesrečne Srpske Populističke Misli...
Na osnovu čega izmerio?
Bilo glasanje ko na Eurosongu?
Glasala publika SMS-om?

Poslednja izmena:
i moj komšija Neša ćuti i čeka... i gomila sličnih njemu kojima se osladio Beograd...
oćeš kupš imanje dole da živiš ko car? Neša traži 160.000 a najbolja ponuda za sada pod ovim statusom mu 80.000?
Ili možda ovaj profaoće? On ima dobru platu... može dakupi gde god hoće... ima i dole univerzitet

Raški okrug iliti Sandžak se uredno prodaje kako koji penzioner zemljoradnik ode kod Svetog Pere,
posle kad kupci zamene zastavu na svojoj njivi nemojte da kukate...

ajde saberi se malo pa mi lepo objasni sta si hteo reci.sta to sto si nabrojao ima veze sa govorom u skupstini UN

ajde saberi se malo pa mi lepo objasni sta si hteo reci.sta to sto si nabrojao ima veze sa govorom u skupstini UN

A čiji ti se govor još dopao a isto o pravdi i nepravdi bio?
Da ostali nisu pričali o sportskoj kladionici i mućkanjima po Italiji i Aziji sa rezultatima?

Ajd ko je na drugom a ko na trećem mestu u plasmanima?

Poslednja izmena:
A čiji ti se govor još dopao a isto o pravdi i nepravdi bio?
Ajd ko je na drugom a ko na trećem mestu?

ja nekazem da mi se govor dopao,nikad ga nisam ni cuo,samo sam reagovao na tvoju reakciju.nevidim koji je razlog za toliki negativizam u tvojim reakcijama

ja nekazem da mi se govor dopao,nikad ga nisam ni cuo,samo sam reagovao na tvoju reakciju.nevidim koji je razlog za toliki negativizam u tvojim reakcijama

o nisi čuo i ne znaš detalje pa šta te briga onda moja reakcija?
možda sam upućeniji?

- - - - - - - - - -

Nemoj tako, sad će da pomisle da si plaćen bolje od Predsednika a suština svega je sledeća:

Profi se ljulja mesto pa da se učepi gde treba...

A on živi na kruški pa nije umeo da sastavi šta hoće?
Jel pričao pre izbora da on ima rešenje al ga neće ispljune dok ne pobedi?
Jel pobedio?
A drugima da plaća populistički govor?
Gde mu je to rešenje koje je krio do pobede?

Ja sam glasao za nega jer sam želeo da on svojim rešenjem omogući narodu dole normalan život
Sad vidim da sam prevaren!

A i taj profa od Nesrečne Srpske Populističke Misli...
Na osnovu čega izmerio?
Bilo glasanje ko na Eurosongu?
Glasala publika SMS-om?

'ај не лажи. :neutral:

'ај не лажи. :neutral:

znaju pratioci mojih nickova koji je bio razlog za Tomu - Tadić obećavao GMO kao jeftinu hranu, a ne povećanje plata za kvaitetniju
medjutim Tomin ministar povećao dozvoljenu dozu aflatoksina...

još jednom sam prevaren

a i Tijanić ostao direktor RTS-a i ovo veče...

i tu sam prevaren...

- - - - - - - - - -

Pa dodje mi ja da odem u UN i da kažem - imamo lažove koji zajebavaju narod a drpaju šta stignu, jel može vaspitno bombardovanje?
ne treba niko da mi piše govor... dovoljno sam ovde budalaština pročitao...

Nek napiše koliku platu prima... da ga narod bolje razume otkud mu snage za baljezganja...

Ma hajde on sto prima platu, neka ga. Ali ona besmislena kamarila savetnika... Koliko li tek pa ti paraziti uzimaju pare za plate i dnevnice...
А за ово нисте кукали док је Тадићи био преЦедник, сада сте нашли да тртљате о овоме.
Jesmo li povratili Kosovo ovim govorom?:think:
Мобилисаћемо те и све са крсте...

А за ово нисте кукали док је Тадићи био преЦедник, сада сте нашли да тртљате о овоме.

Мобилисаћемо те и све са крсте...

Sa Krste su svi trajno oslobojeni - dokaz je evidentan :lol:
a i svi će da potvrdite da sam onaj GAU a to ne ide u vojsku
fala drugari :D
Dodjem vam za svedočenje! ;)

p.s.snimio sam sve stranice gde ste to pisali da imam napismeno za lekarski :mrgreen:

Poslednja izmena:

Back