Novosađanka na putovanju iz snova završila u zatvoru zbog podmetnutog kokaina

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.291
Milica Kojić, Novosađanka koja je bila žrtva narko-trafikinga, pokrenula je zajedno sa Unijom Filozofskog fakulteta akciju “Potez za oprez”, čiji je cilj podizanje svesti mladih o tome koliko je lako biti upleten u mrežu laži i postati jedna od žrtvi narko-kartela. Za list “24 sata” ona je pričala o svom iskustvu.

Na "nagradnom putovanju" u Peru Milici i njenom drugu namestili 2,5 kile kokaina
Kojićeva objašnjava da se sve odigralo u Peruu u gradu Mankara, gde je sa drugarom otputovala u februaru 2011. Nagradno putovanje se ispostavilo kao paravan za transport narkotika.

- Drugar je dobio dva poklon putovanja za Peru od javne ličnosti iz Srbije, koja je bila učesnik jednog rialitija. U početku je trebalo da ide moja najbolja drugarica, ali se predomislila i putovanje poklonila meni, jer je znala da je moj san oduvek bio da otputujem u Južnu Ameriku - priča Milica Kojić za “24 sata”.

Prema njenim rečima, sve od smeštaja i hrane preko ekskurzija bilo je uključeno u aranžman, a nekoliko dana pred povratak otišli su u grad Pjura, gde su se našli sa bratom osobe koja im je poklonila putovanje.

- Dočekao nas je sa poklonima. Bilo je tu svega, od suncobrana do suvenira. Sve i da mi je bio ispravan kofer, nije moglo da stane. On se ponudio da nam nabavi nove, pa je doneo tri kofera od svojih prijatelja Italijana. Ja sam uzela jedan, a moj drugar dva. Niko nije ni posumnjao nije da bi se tu mogla naći droga - ističe Kojićeva.

Poziv na oprez: Milica Kojić
I ubrzo se putovanje iz snova pretvorilo u košmar.

- Jedne večeri u našu sobu su upali karabinjeri, koji su nam pretresli sve stvari. Pronađen je presovan kokain u zidovima kofera, ispostavilo se da je tu bilo oko 2,5 kilograma kokaina - kaže Milica, koja je uhapšena 12. marta, nakon čega su usledila tri mučna meseca zatvora i dokazivanje nevinosti.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/38...a-zavrsila-u-zatvoru-zbog-podmetnutog-kokaina

jer putovanja nemaju alternativu! :lol:

jer putovanja nemaju alternativu! :lol:

najbolje da zatvorimo zemlju i napravimo pandursku džamahiriju a samo par baja do yaya će imati kontakt sa svetom

Inače kad se dolazi iz Perua nije problem staviti sveže listove koke u prtljag
Problemi nastaju kada se pomešaju sa gipsom
inače su listovi koke zdravi i lekoviti i daju snagu brate zatucani pandurski
Čiudili se Španci otkud Perunacima snage za onoliko rmbanje - 10 sati dnevnica za 150 dinara sat pa ako 4 sata pada kiša onda odbijamo
Umesto da ih radom ubiju Peruanci posao završili
e ali su videli da oni sve vreme nešto žvaću

jes nije ono što žvaću naši panduri pa mi nije jasno odkud našim pandurima snaga?
ili bar obraza....

Poslednja izmena:
111108poppy1.jpg

Mene zanima da se policija nikada nije pohvalaila, čak ni u Titino vreme a o kralju da ne pričamo, da je navatala drogu koja se najviše proizvodi
OPIJUM?

verovatno preusmeravaju u legalne tokove - medicinsku mafiju

fly-away.gif

Novosađanki kofer sa kokainom namestila poznata džudistkinja

D. Miletić/S. I. Eker | 22. 05. 2013. - 06:06h | Foto: N. Mihajlović | Komentara: 85
Putovanje u Peru iza čega je stajao šverc dva i po kilograma kokaina, žrtvi narko-trafikinga Milici Kojić i njenom prijatelju poklonila je džudistkinja Vanja Mandić, koju je javnost upoznala 2008. kao učesticu rialiti šoa “Survivor” u Panami, sazanje "Blic".

Žrtva: Milica Kojić
Pored džudoa, Vanja je bila telohranitelj mnogih javnih ličnosti, a njeno ime je poznato i policiji. Sa Vanjom Mandić, za koju prijatelji kažu da je izašla iz sveta sporta, juče nije moglo da se razgovara.

- Više od godinu dana nije se pojavljivala ni u klubu, ni u reprezentaciji i mislim da je u inostranstvu. Već više od godinu dana nisam čuo ništa o njoj. Dok je trenirala nikada nije imala problema sa zakonom i prosto ne mogu da verujem u takve priče - kaže za “Blic” Vesa Novaković, dugogodišnji Mandićkin trener u džudou.

Na Fejsbuk stranici Vanje Mandić, na kojoj je džudistkinja svakodnevno aktivna, kao mesto prebivališta naveden je grad Bahari u Bangladešu.

Nameštaljka: Vanja Mandić
Prema ispovesti Milice Kojić, koja je zajedno sa Unijom Filozofskog fakulteta pokrenula akciju “Potez za oprez” na temu narko trafikinga čija je i sama bila žrtva, čitava drama se odigrala u Peruu, na putovanju koje je njenom prijatelju T. G. i njoj poklonila “jedna javna ličnost”, čiji identitet nije htela da otkrije. Prema našim saznanjima, u pitanju je Mandićeva, sa čijim navodnim bratom su se Milica i T. G. našli neposredno pre povratka u Srbiju.

Ništa od istrage u Srbiji
Uprkos tome što je o Miličinom iskustvu Interpol obavestio i Srbiju, Vanja Mandić, kako „Blic“ nezvanično saznaje, nije bila zvanično osumnjičena za učešće u narko-trafikingu. Novosađanin T. G. je odležao dve godine u italijanskom zatvoru, a nedavno je navodno pušten na slobodu.
- Našli smo se sa ovim mladićem koji nas je dočekao sa velikim brojem poklona, zbog kojih smo morali da uzmemo dodatne kofere. On se ponudio da nam nabavi nove, pa je uskoro doneo tri kofera od svojih prijatelja Italijana – priča Milica, tvrdeći da nije ni slutila da se u njenom koferu krije preko 2, 5 kilograma čistog kokaina.

Za čoveka koji je Milici tada predstavljen kao Vanjin brat je rečeno da je u pitanju uspešan biznismen koji živi u Ekvadoru. Kofere koje im je dao Milica je, kaže pregledala, ali joj je vešto sakrivena droga promakla.

- Pogledala sam ceo kofer, jer iak nisam baš toliko naivna. Međutim, kokain je bio presovan i stavljen u zidove kofera, što se nije moglo videti golim okom – kaže devojka, koja je zbog ovoga provela tri meseca i italijanskom pritvoru, nakon čega je oslobođena svake sumnje sa je svesno učestvovala u narko trafikingu.

Back