Novosađanin ubijen u centru Novog Sada poznati ulični svirač Kristijan Kostić Bleki

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
90.455
Muškarac koji je u noći između utorka i srede pretučen na smrt u Kosovskoj ulici u centru Novog Sada je poznati ulični svirač, šezdesetjednogodišnji Kristijan Kostić Bleki.

Novosađanin ubijen u centru Novog Sada poznati ulični svirač Kristijan Kostić Bleki

Foto: Screenshot (Youtube/Bleki Novi Sad)

Za njegovo ubistvo uhapšen je dvadesetjednogodišnji Ž. R. iz Žablja. Mladić se sumnjiči da je Kostića tukao rukama i nogama, a svirač je od zadobijenih povreda preminuo u Kliničkom centru Vojvodine.

Vest o ubistvu Kostića potresla je njegove kolege i mnoge Novosađane koji su skoro svakodnevno mogli da ga vide kako svira gitaru u centru Novog Sada.

Kristijan je imao i svoj kanal na Jutjubu, na kom je objavljen jedan snimak, obrada pesme Vojvođanskog bluz benda "Neko kao ti", a ispod kog se oni koji su ga poznavali opraštaju od njega.

Podsetimo, kako je portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj naveo za 021.rs da su primili poziv oko pet časova ujutru sa informacijom da se u Kosovskoj ulici, ispred broja 7a, nalazi muškarac bez svesti. Ekipa Hitne pomoći je povređenog muškarca zbrinula na licu mesta i prevezla ga na odeljenje reanimacije u Urgentni centar. Muškarac je preminuo po prijemu u Urgentni centar.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden, uz krivičnu prijavu, višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...ati-ulicni-svirac-Kristijan-Kostic-Bleki.html

Uopšte mi nije jasno kako dečko od 21 godinu dođe uopšte na ideju da ovako izlupa ovako starog čoveka i pride ga ubije... Kakav nedostatak mozga ili nedostatak čega ta osoba mora da ima da uradi tako nešto... I nije uopšte sad poenta da se ljudi zaređaju sa komentarima tipa "ja bih njemu sad ovo i ono", nije bitno šta bi neko sada njemu, ovog čoveka nema pa nema... Bitnije je baviti se time šta dovede dotle.

Uopšte mi nije jasno kako dečko od 21 godinu dođe uopšte na ideju da ovako izlupa ovako starog čoveka i pride ga ubije... Kakav nedostatak mozga ili nedostatak čega ta osoba mora da ima da uradi tako nešto... I nije uopšte sad poenta da se ljudi zaređaju sa komentarima tipa "ja bih njemu sad ovo i ono", nije bitno šta bi neko sada njemu, ovog čoveka nema pa nema... Bitnije je baviti se time šta dovede dotle.
Verovarno je Ciligudio u 1 ujutru pa je ovaj poludeo od buke

Tražio sam mu pare. On mi je dao 390 dinara, rekao je da samo to navodno ima. Pukao me bes. Počeo sam svesno da ga udaram...- hladnokrvno je inspektorima rekao Žarko R. (21) iz Žablja, osumnjičen da je nasmrt pretukao uličnog svirača Kristijana Kostića, zvanog Bleki (61) iz Novog Sada.

https://www.kurir.rs/crna-hronika/3...h_notification&utm_campaign=push_notification
Да ли је ово могуће? Заправо, наравно да је могуће када су у питању оболели људи.

Tražio sam mu pare. On mi je dao 390 dinara, rekao je da samo to navodno ima. Pukao me bes. Počeo sam svesno da ga udaram...- hladnokrvno je inspektorima rekao Žarko R. (21) iz Žablja, osumnjičen da je nasmrt pretukao uličnog svirača Kristijana Kostića, zvanog Bleki (61) iz Novog Sada.

https://www.kurir.rs/crna-hronika/3...h_notification&utm_campaign=push_notification

Što je najgore mogao je neko pritrčati da pomogne i proći isto tako. Meni je fascinantno koliko ludih ljudi hoda ulicama bez da smo svesni toga.

Познавао сам Блекија прије неколико деценија. Рокер, хипош. "Набасали" смо на њега у "Рупи", локалу који је поодавно затворен. Једном сам га ту и слушао. Са својом екипом одржао је свирку. Он је пјевао, Марус је био за бубњевима, док се трећег лика не могу сјетити. У једној пјесми је спомињао аероплане, падобране, домобране... "ја бацам бомбе, а испада цвеће..." :lol:
Могу рећи за њега да је био људина. Спреман помоћи, дати савјет, упозорити на лоше особе, али на брижан, родитељски начин, никад надмен, човјек у правом смислу ријечи. Писао је пјесме и правио неку електро музику ? коју је продавао Швабама. Имао је и свој стан у НС, оца и брата у Панчеву. Касније сам од пријатеља чуо да је продао стан и завршио на улици. Жао ми је што је његов живот окончан на овај начин.
Почивај у миру Блеки!

Droga...

Back