Novosadjani tuku djecu iz svratista!

moana pozzi

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
278
Deca koja žive i rade na ulici u Svratište dolaze i u modricama. Zaposleni u Svratištu ogorčeni jer Novosađani decu vređaju, udaraju, pa čak i gađaju kamenjem.

Prema istraživanju koje su uradili u Svratištu, čak 93 odsto dece trpi fizičko i psihičko nasilje.

"Anketirali smo 81 dete da bismo saznali u kakvim uslovima žive i rade, šta im je najveći problem. Rezultati do kojih smo došli su poražavajući i sramotni za ovaj grad", kaže psiholog Daliborka Batrnek, koordinatorka Svratišta za decu ulice u Novom Sadu.

Prema njenim rečima, 93 odsto mališana koji žive i rade na ulici trpi psihičko i fizičko nasilje od strane prolaznika. "Od toga, 45 odsto dece je imalo iskustvo da ih vređaju, psuju i nazivaju pogrdnim imenima, a 37 njih je doživelo da im prete da će ih prebiti. Međutim, to se ne zaustavlja samo na uvredama i pretnjama, jer mnogi Novosađani idu i mnogo dalje. Tako je 27 odsto dece doživelo da su ih prolaznici udarili, a 28 odsto njih su gađali flašama i kamenicama", kaže Batrnekova za "24 sata".
Neretko, dodaje, dešava se da deca u Svratište dolaze s modricama.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=03&dd=28&nav_category=12&nav_id=699402

Koji je ovo lik, kako je moguce da se neko juce uclani na forum i od 20 aktuelnih tema, bas taj postavlja neke totalno nesuvisle teme, a koje su mozda za Drustvo, Psihijatriju,
medicinu. Zasto moderacija ne spreci ovakvo besmisleno trolovanje PDF Poltika, a koje je i bez ove smlate vec otislo u qrtz.
Treba ograniciti otvaranje novih tema,vneko ko nema ni 100 postova jednostavno ne bi smeo da otvara teme.

Koji je ovo lik, kako je moguce da se neko juce uclani na forum i od 20 aktuelnih tema, bas taj postavlja neke totalno nesuvisle teme, a koje su mozda za Drustvo, Psihijatriju,
medicinu. Zasto moderacija ne spreci ovakvo besmisleno trolovanje PDF Poltika, a koje je i bez ove smlate vec otislo u qrtz.
Treba ograniciti otvaranje novih tema,vneko ko nema ni 100 postova jednostavno ne bi smeo da otvara teme.

daj draga moja, nemoj se nervirati

- - - - - - - - - -

Sta je to SVRATISTE?

Nikada nisam cuo za tu rec?

Mora da je NOVOKOMPONOVANA (kao ZRAKOMLAT, na primer)

vijest je sa SRPSKOGA sajta, djecace mali.
Raspitaj se kod svojih

- - - - - - - - - -

Ovi što trše "fizičko i psihičko nasilje" uopšte ne mogu da upadnu u tugaljivu kategoriju "dece koja žive i rade na ulici". Zamena teza da bi neki luzer psiholog ili ko već, dobio malo publiciteta.

dakle, sirotu djecu treba prebijati???

a sta rade na ulici ta deca ? :think:
Šetaju se gradom, kejom... Bezbrižno skakuću, dobacuju loptom (krpenjačom naravno), kad vide nemoćnu baku oni joj pomognu da pređe ulicu bezbedno. Po autobusima nikad ne sede. Samo stoje. Pitate se zašto? Pa jer su kulturni. ;) Doduše ne plate kartu, ali ionako se voze jednu ili dve stanice (sve preko toga je suviše opasno :lol: ).

- - - - - - - - - -

dakle, sirotu djecu treba prebijati???
Sirotu decu ne.
A "sirotu decu" treba skloniti sa ulice, puta, raskrsnice itd. Tamo negde kod Lemija. Naklisu. :rotf:

Šetaju se gradom, kejom... Bezbrižno skakuću, dobacuju loptom (krpenjačom naravno), kad vide nemoćnu baku oni joj pomognu da pređe ulicu bezbedno. Po autobusima nikad ne sede. Samo stoje. Pitate se zašto? Pa jer su kulturni. ;) Doduše ne plate kartu, ali ionako se voze jednu ili dve stanice (sve preko toga je suviše opasno :lol: ).

A jel ti tuces tu decicu po ulici?

Ja nikada nisam videa, a ni cula da neko sutira i uce decu na ulici.
Nego Jomini, ti si ona(j) nik(inja) sto se juce prijavila i postavlja 17 tema u 48 sati boavka na
forumu? Nego ti nisi iz Slavonskog Brda?

- - - - - - - - - -

Sirotu decu ne.
A "sirotu decu" treba skloniti sa ulice, puta, raskrsnice itd. Tamo negde kod Lemija. Naklisu. :rotf:

I batinati?

- - - - - - - - - -

Nego Jomini, ti si ona(j) nik(inja) sto se juce prijavila i postavlja 17 tema u 48 sati boavka na

Draga moja, ovo mi je druga tema.
Matematika ti nije bas jaca strana?

Cirkus. :hahaha:

I batinati?

- - - - - - - - - -

Draga moja, ovo mi je druga tema.
Matematika ti nije bas jaca strana?
Ebote, udario junak na junaka. :cepanje:

Nego, kako na isti način razmišljate... Mis'im, gledajući proizvoljne zaključke/pitanja na početku oba posta... Jednako bistro. :lol:

A zasto tebe pogadja toliko ova tema ? da ih ti mozda ne tuces ? :malav:

Ako je istina ne treba da se skriva vec da se pomogne toj jadnoj deci :aha:

Nego, kako na isti način razmišljate... Mis'im, gledajući proizvoljne zaključke/pitanja na početku oba posta... Jednako bistro. :lol:
proizvoljni zakljucci???? :hahaha::rotf:

Vidi sa onima koji su istrazivali, sa tvojim dragim komsijama koje su to istrazivanje uradili a i sa B92 koji veoma cijenis sudeci po hvalospevima za onu emisiju

:hahaha:

- - - - - - - - - -

Mene rec SVRATISTE jako asocira na rec STRATISTE....:eek:

...a banana na buzdovan!
:)

Poslednja izmena:
Ja ovde ne kontam nista? Deca rade na ulici? Sta deca rade na ulici, rominjaju? Kradu i prose?
Normalno da je za osudu da neko tuce tu decu i terorise. Ali sta ce deca na ulici? Ko je tu decu pustio? Ime i prezime odgovornog, pendrek preko ledja i u prdekanu da tucca kamen!

I dalje sam u cudu deca "rade" a gradjani ih tuku....

Ja ovde ne kontam nista? Deca rade na ulici? Sta deca rade na ulici, rominjaju? Kradu i prose?
Normalno da je za osudu da neko tuce tu decu i terorise. Ali sta ce deca na ulici? Ko je tu decu pustio? Ime i prezime odgovornog, pendrek preko ledja i u prdekanu da tucca kamen!

I dalje sam u cudu deca "rade" a gradjani ih tuku....
Romi, razorene obitelji, sirocad....
Svud u svjetu ima takve sirote djece

Sta je to SVRATISTE?

Nikada nisam cuo za tu rec?

Mora da je NOVOKOMPONOVANA (kao ZRAKOMLAT, na primer)
СВРАТИШТЕ није новокомпонована реч - него нова институција, тј. кућа у коју могу да СВРАТЕ
БЕСКУЋНИЦИ да преспавају, да се оперу, да се нахране..........

Али, и у Београду није боље...... погледајте само овај блам... ове бандите бих подавио у Дунаву...

Beograđani napali ekskurziju iz Bele Crkve
28. mart 2013. 08:59 > 09:02

U Dunavskoj ulici, nadomak Kalemegdana, pet mlađih muškaraca napalo grupu učenika trećeg razreda Tehničke škole "Sava Munćan" iz Bele Crkve. Jedan učenik povređen.

Grupa učenika trećeg razreda Tehničke škole "Sava Munćan" iz Bele Crkve, koji su u sredu popodne, sa drugovima iz generacije, došli na ekskurziju u Beograd, napadnuta je i opljačkana oko 17.40 časova u Dunavskoj ulici, kod broja 1, nadomak Kalemegdana.

Srednjoškolce je, prema prvim informacijama dobijenim iz MUP Srbije, napalo pet za sada nepoznatih muških osoba, starosti između 15 i 20 godina. Oni su prišli grupi belocrkvanskih srednjoškolaca, dok su šetali Kalemegdanom i okolnim ulicama i od njih tražili da im predaju sav novac, koji imaju kod sebe.

Đaci su im rekli da nemaju, s obzirom na to da su ceo dan proveli na ekskurziji u Beogradu i da su gotovo sav novac potrošili.

To je, najverovatnije, još više razjarilo beogradske napadače, pa su najpre počeli verbalno da vređaju decu iz Bele Crkve, a onda su na njih nasrnuli i fizički. U opštem metežu i tuči, napadači su uspeli da od dece koja su bila na ekskurziji oduzmu sav novac koji su pronašli kod njih, a jedan od učenika je i povređen.

O incidentu su odmah obavešteni profesori, ali i policija i Hitna pomoć. Policija je obavila uviđaj i razgovor sa đacima i njihovim nastavnicima, a Hitna pomoć je, posle ukazane prve pomoći na licu mesta, povređenog učenika S. K. (18) prevezla na Vojno-medicinsku akademiju.

"Dečak je zadobio laku povredu lica Reč je o lakšoj povredi, koja je odmah sanirana i dečak je pušten kući", kaže za "Novosti" dr Miroslav Vidanović, načelnik Hitne službe VMA.

Posle nemilog incidenta u Beogradu i ekskurzije koja im je, kako tvrdi većina učenika Tehničke škole "presela", deca su u večernjim satima pošla kući, u Belu Crkvu navode "Novosti".

(MONDO)

Back