Pozorište Novosađani, 13. aprila vam stiže "Atelje 212" sa hit predstavom "Ovaj će biti drugačiji"

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
21.084
Na radost svih ljubitelja kvalitetnih i zanimljivih predstava, komad Ovaj će biti drugačiji, 13. aprila stiže i u Novi Sad.
Reč je o drami Staše Bajac u režiji Đurđe Tešić, te ujedno i hit predstavi Ateljea 212 koja je večito rasprodata u Beogradu,
a u kojoj uloge igraju Tamara Dragičević (Mirela), Ana Mandić (Ivana) i Milica Janevski (Jovana).

Predstava Ovaj će biti drugačiji je premijerno prikazana 2019. godine. U pitanju je pobednička drama petog Hartefaktovog
regionalnog Konkursa za najbolji angažovani celovečernji dramski tekst (2017). Ova postdramska bajka - po rečima tadašnjeg
žirija – suočava dnevne snove mladih žena sa istinom noćne more. Već na osnovu glavnih uloga jasno je da je reč o predstavi
koju novosadska publika ne bi trebalo da propusti, a koja će se održati

13. aprila u pozorišnoj sali Poslovnog centra NIS sa početkom od 20 časova.

Screenshot_67.png

Takođe, žiri koji je nagradio dramu obrazložio je sledeće:

"U svetu spektakla, prihvaćenih modela potrošnje i poželjnog ponašanja, maštanje o idealnom muškarcu sudara se sa
mačizmom, mizoginijom, vulgarnim seksom i nasiljem. Posledice su gubitak iluzija i nasilje koje mlada žena čini kao odgovor
na nasilje koje trpi. Ironični, povremeno cinično duhoviti, pogled na snove koji imaju probleme."

Tročlani žiri su činili pozorišni reditelj Nebojša Bradić, dramska autorka Biljana Srbljanović i pozorišni reditelj Andraš Urban.

Screenshot_71.png

Karte za predstavu Ovaj će biti drugačiji mogu da se kupe online, (veb jast Tickets.rs), odnosno kao i na svim prodajnim
mestima Tickets-a
. Takođe, ulaznice se mogu nabaviti i u CD shopu "Mungos".

:vzagrljaj: :heart::heart::heart:

Ovaj video sa You Tuba je 6 godina star, a i u tekstu pise da je premijera bila pre 6 godina, dakle 2019-te. Voleo bih da vidim ovu predstavu. Kada sam video You Tube link koji je @Soradze postavila u temi, i pre nego sto sam procitao tekst, prvo sam pomislio da je zena sa desne strane Monika Beluci....
Pogledaj na slici dole. Ana i Tamara su takodje veoma lepe.....Ali MIlica, prelepa zena...Ista Monika Beluci. Neverovatno koliko lici na Moniku.

maxresdefault.jpg

Back