Novogodišnji bingo

• Začetnik teme Začetnik teme Riada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uplatio meni muž za novogodišnju noć jedan listić za bingo.To je kod nas tradicija
za Novu godinu. Inače, ne igramo mi te igre na sreću, ali eto to nam dođe kao razlog
da pogledamo novogodišnji program na TV koji inače sam po sebi svake godine
liči kao jaje jajetu.Sve neke iste Hanke Paldum i drugi metuzalemi. Ima tu i Ceca,
Mica i još sličnih cica maca. Doduše, ove godine je bilo i osvježenje, neka Prijevićka
iz Srbije. Ja za nju čula tek nedavno kad je pisalo u novinama da je ovdje kod nas
dva - tri puta zaredom napunila dvoranu Zetru. Kažu da je isto bilo i iu zagrebačkoj
Areni. Izgleda da ja nisam u toku sa tim novim trendovima u muzici.
Elem, zavrti se onaj novogodišnji bubanj i pođoše izlaziti brojevi. Ja gledam čas
listić, čas TV. Nije da nemam šta zaokružiti, štaviše, svaki izvučeni broj imam na listiću,
ali sve u različitim kolonama. Kako odmiče izvlačenje, vidim ja sve manje šanse da
dobijem čak i najmanju nagradnu kombinaciju. Onu što za nju dobiješ taman toliko
da kupiš listić za sljedeće izvlačenje. No, ja odlučila da mi ništa neće pokvariti
novogodišnje raspoloženje.
-Ima li šta? - pita me muž.
-Kako da ne! Imam sve brojeve do sad izvučene,- kažem ja euforično.
Muž me gleda sa nevjericom.
-Čovječe, šta ćemo s tol'kim parama ako dobijem bingo,- ja kobajagi oduševljeno.
-Prvo idemo na Karibe na jedan mjesec da pobjegnemo od ove zime,- kaže muž.
-E, ne može tako, - kažem.
Nije mu jasno. Zna da i ja zimu volim kao vegetarijanac što voli meso.
-Stvar je tome da prvo kupujemo privatni avion kako bi do Kariba putovali u stilu,
- smijem se.
Utom izvukoše i posljednji broj, koji sam naravno imala, ali nije mi ništa značio.
Priznam mužu da je sve od početka bilo zezanje.
-Znam,- kaže on sasvim mirno.
-Kako?- pitam zbunjeno.
-Zato što sam zakasnio da uplatim listić za novogodišenje kolo,- sad se on nasmija,
- A nisam htio da kvarimo tradiciju.
Ništa mi nije jasno.
-Šta sam onda ja zaokruživala?
-Listić iz prošlog kola koji mi je dala radna kolegica. Imala ga je u torbi. Nekim čudom,
zaboravila je bila za njega.
Prvo sam se naljutila, ali onda sam prasnula u smijeh. Kako god, bilo je zabavno.

RiadaT.

1705399391130.png

Back