Novogodišnje ukrašavanje

Ukrasiću dom molitvom. Nje je najpotrebnije.
Gde je Bog slavljen i živ, tu će biti najlepših ukrasa. Oproštaj, zagrljaj, obećanje, svest o bližnjima i manje bližnjima, dobrodošlica, zahvalnost onima koji su nam se uvek našli bez obzira na to kakvi smo i želja da takvi budemo ljudima kojima tek treba podrške...
Biću samo zahvalna za ljude koji su došli i ostali, a ljudima koji su otišli ću od sveg srca poželeti srećan put.
Izvinite, @Aruena* , malo vam kvarim temu...
A tako je lepa!

Ukrasiću dom molitvom. Nje je najpotrebnije.
Gde je Bog slavljen i živ, tu će biti najlepših ukrasa. Oproštaj, zagrljaj, obećanje, svest o bližnjima i manje bližnjima, dobrodošlica, zahvalnost onima koji su nam se uvek našli bez obzira na to kakvi smo i želja da takvi budemo ljudima kojima tek treba podrške...
Biću samo zahvalna za ljude koji su došli i ostali, a ljudima koji su otišli ću od sveg srca poželeti srećan put.
Izvinite, @Aruena* , malo vam kvarim temu...
A tako je lepa!
Ne kvarite :zag:

DSC03691.JPG

ovo mi je od prošle godine a za ovu još nisam smislila koju ću boju ukrasa da stavim

Ranije sam kupovao ove sa korenom pa sadio na placu posle Nove,
medjutim desilo se da previse kratko iseku koren pa se ne primi svaka,
a poslednji put je bila bez korena samo sa vrecom zemlje, prevara.
Nisam primetio dok nisam otisao na plac da zasadim.

Tako da poslednjih desetak godina samo vestacku, mnogo je prakticnije.
Jeste. Ja moju ne sklapam imam prosora gde da je drzim a i ne krive se zice. Prebacim veliki dzak preko nje da se ne prasi.

Pošto nemam decu dosta dugo sam ignorisao taj običaj ali u poslednje vreme gledam čisto za svoj gušt da malo osvečanim stan za praznike a i neko mi je održao predavanje o feng šui i privlačenju para pa sam sad motivisan malo više....:rotf:

Obožavam prirodni miris četinara ali zaista je nepraktično da uzimam prirodnu jelku jer ne bih znao šta sa njom posle pošto nemam više vikendicu i plac gde bih mogao da je sadim a iz principa ne podržavam ubijanje jelki zbog dvadesetak dana praznika pa sam uzeo veštačku malu jelkicu koju okitim lampicama i trakama i postavim nizove onih led visećih lampica na prozor u trepezariji i malo okvir sa nekim ukrasima. Na stol postavim neki drveni set sa suvim cvećem,šišarkama i mirisnom svećom i to okružim prirodnim granama jelke da mi doda taj miris i stavim često orahe,slamu i na neki način spojim i pravoslavni Božić u tu priču. Posle samo unesem badnjak i stavim ispod jelke i to je to.

Poslednja izmena:
Moji roditelji poput Aruene :heart: "posvetjeno" kite gotovo sve prostorije.
Jelke su veshtachke i od razlichitih materijla, lepi venchitji, zvonchitji, prozori koje kasnije ribaju dok ne padnu mrtvi, eno svetle kao zgrada Eps-a...:lol:

Podrum nisu, hvala bogo blagi, a kako su krenuli malo je falilo...:fdlan:
Sopstveni prostor godinama krasi jelkica koju sam od njih dobila za rodjendan...od kristala u raznim bojama, preswatka je.

Back