Новогодишња

animacije-bozicne-slike-cestitke044.gif

Пијем кафу и чекам да се пробуди моје прворођено дете да му честитам рођендан, размишљам о почецима и крајевима и ономе између...

Стално понављам како је овај 31. децембар дан као сваки други и без панике треба прећи на следећи дан, али за мене није као сваки други.
Док су сви славили у ресторанима, на улицама, код кућа...ја сам у тој новогодишњој ноћи лежала у породилишту, болови у целом телу од порођаја, и стрепња су ме држали будном а није помагала ни пуцњава која се чула са улица, весели жагор медицинских сестара...

У поноћ је једна од сестара ушла у собу са упаљеном прскалицом и сва насмејана пожелела нам срећну Нову годину. Држала сам се храбро и са осмехом али у утроби је све подрхтавало и сузе су ми напуниле очи.
Та прскалица...тако смешна, онако успутна, реда ради а опет знак пажње и данас у мени пробуди помешана осећања и помало ми се плаче. Не, није туга, више је срећа или просто нека недефинисана емоција.

Тако се мени живот променио у новогодишњем дану. Страх од материнства и одговорности су убрзо потиснуле обавезе, али страх да ли сам дорасла таквој одговорности се још дуго одржао у мом уму.

Нешто касније је стигло и женско дете, рођена у пролеће некако је увек веровала да брату лепше славимо рођендан, а онда је питала зашто она никад нема јелку за рођендан.:D

Сада са сигурношћу знам да јесам била дорасла задатку, да сам са разлогом постала мајка.

Навика је остала да се сваког 31.12. преслишам шта је радила предходна година мени и ја њој.
Ова ми је донела велику тугу, ставила ме и пред огромно искушење у виду чистог зла, али и обогатила ме стрпљењем, подигла лествицу толеранције, затрпала ме послом да све лакше поднесем, научила много.
Ова година ми је довела неколико дивних људи у живот, а човек је човеку потребан, зар не?

Не бих је мењала да могу, јавља ми се да је баш таква требала да буде да бих ја данас била баш оваква и свакога дана у сваком погледу све више напредовала (не мислим на килажу!):lol:

Дакле, не кудите стару годину, није она крива, закорачите у Нову без великих очекивања и са радошћу што сте живи, здрави и имате шансу да све поправите ако јако желите.
Нека вам се жеље испуњавају(али пазите шта желите) нека сте здрави и нека су вам срца пуна љубави.

Срећна Нова година!
🤗❤️🍀

Pogledajte prilog 1473583

Дакле, не кудите стару годину, није она крива, закорачите у Нову без великих очекивања и са радошћу што сте живи, здрави и имате шансу да све поправите ако јако желите.
Нека вам се жеље испуњавају(али пазите шта желите) нека сте здрави и нека су вам срца пуна љубави.

Срећна Нова година!

🤗❤️🍀
:klap::zag::heart:

Back